Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
AS stary pryku, wiesz że ten tydzień to rozpoczęcie wiekopomnej kampanii multi ;).
Odnośnie dyplomacji:
Wczoraj znalazłem bardzo fajny mod na TWCenter, który umożliwia każdej nacji, lutowanie,rejzowanie etc oraz co najważniejsze tworzenie konfederacji z określonymi partnerami (przydatne przy modzie AFP), tworzenie państw klienckich oraz satrapii etc.
Mod działa doskonale z ostatnim DLC i patchem 1.60
Link do TWcenter:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... s-10-27-13)
Adi, Myth był wspaniałą grą, zwłaszcza pierwsza część, pamiętam świetny klimat i doskonałe ręcznie rysowane przerywniki :).
Tak se czytam posty poniektórych i zastanawiam się dlaczego dzień za dniem praktycznie bez przerwy, spędzają czas krytykując grę na forum , praktycznie od 3 września ;) :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Tak se czytam posty poniektórych i zastanawiam się dlaczego dzień za dniem praktycznie bez przerwy, spędzają czas żeby krytykować gre , praktycznie od 3 września ;) :lol:
A ja sie zastanawiam jak niektorzy moga grac w ta gre nonstop praktycznie od dnia 3 wrzesnia i ciagle to samo o niej pozytywnego pisac chociaz juz 7 patch w drodze :D
Do tego ciagle sie kloca na forum,ze gra jest super. Oczywiscie maja taka pzrewage,ze graja i stad ich mniejsza ilosc postow. Wiec masz Umberto odpowiedz; nie mamy w co grac, to piszemy na forum. Wy macie w co wiec nie macie tyle czasu co my;););)
Cytat:
Zamieszczone przez adi
A ja sie zastanawiam jak niektorzy moga grac w ta gre nonstop praktycznie od dnia 3 wrzesnia i ciagle to samo o niej pozytywnego pisac chociaz juz 7 patch w drodze
Akurat ze przez 2 miesiacze czasu wydano tyle patchy jest zjawiskiem pozytywnym ;) juz nie wspominam o 2 darmowych dlc i masie modow ulepszajacych rozgrywke. Jak dla mnie gra by mogla zostac taka jak jest, mniejsze bugi jakie czasem sie zdarzaja juz bym przebolal. Chociaz przyznam ze po ostatnim patchu fps w czasie bitew spadl mi o kilka/nascie klatek :evil:
Ja to w zasadzie postawiłem już taki mały krzyżyk na Rome2. Czekam sobie spokojnie na duży dodatek, bo zauważyłem że od Medka2 panowie z ca wydają jakąś tam podstawkę i dopiero w dodatku do niej pokazują pazur. Dzieje się tak bo wersja podstawowa jest taką małą bętą, poligonem doświadczalnym. Trochę szkoda bo ramy czasowe roma2 są moimi ulubionymi. :cry:
No to chyba trochę przesadził że podstawke odpuszczają bo np S2TW jako podstawka wyszedł bardzo dobry
Cytat:
AS stary pryku, wiesz że ten tydzień to rozpoczęcie wiekopomnej kampanii multi ;).
Jak tylko znajdę gdzie wyłącza się ten SteamCloud i to możemy spróbować rozpocząć ją nawet dzisiaj. Ale Ty chyba masz Rome 2 w wersji pl :?: Jak wywali nas z bitwy o stolicę z tego powodu, to pewno zagramy razem dopiero wtedy, kiedy zmienisz język gry na angielski :mrgreen:
W kampanii multi vs brakuje mi trochę celów pobocznych kampanii - ale chyba w żadnej z poprzedniczek tych celów nie było.
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Cytat:
Jak tylko znajdę gdzie wyłącza się ten SteamCloud i to możemy spróbować rozpocząć ją nawet dzisiaj. Ale Ty chyba masz Rome 2 w wersji pl :?: Jak wywali nas z bitwy o stolicę z tego powodu, to pewno zagramy razem dopiero wtedy, kiedy zmienisz język gry na angielski :mrgreen:
W kampanii multi vs brakuje mi trochę celów pobocznych kampanii - ale chyba w żadnej z poprzedniczek tych celów nie było.
Steamcloud wyłączasz po takiej ścieżce: Rome2->właściwości->Aktualizacje->Na dole masz okienko z synchronizacją SteamCloud dla R2. Co do celów pobocznych kampanii to rzeczywiście lipa, że nie ma tych historycznych (jedynie tymczasowe pokroju: rekrutuj agenta/odkryj technologię). Z drugiej strony gdyby je dodać to musiano by dodać bardzo dużo kombinacji. Czemu? Posłużę się moją kooperacją z której nagrywam gameplaye - ja gram Atenami, kumpel Macedonią. W singlu Ateny w I rozdziale mają za cel rozpoczęcie wojny z Macedonią (czego nie da się zrobić w kooperacji). Ponadto problemy z nakładającymi się misjami - jeżeli jeden z graczy je wypełni albo obydwoje to kto ma otrzymać nagrodę i w jakiej ilości? Heh widzę, że Asuryana nikt do pl wersji chyba nie przekona :D A trochę szkoda bo nie jest aż taka zła (szczególnie po jednym z ostatnich patchy, w którym poprawili lokalizację). Pozdrawiam
http://i.imgur.com/Gags8Mz.jpg
Spójrzcie ile koleś ma spędzonych godzin przy Romie... Absolutne mistrzostwo świata :P Albo nie wychodzi z domu od 3 września albo nie wyłącza w ogóle gry - ale na multi mi wklepał ;)
Myślę, że gra mu się podoba :D
Cytat:
Zamieszczone przez smooqu
Myślę, że gra mu się podoba :D
Wszystko jasne...