Mam tylko podstawkę i już tak szybko nie dają tyłów...:D A są sytuacje jak walka na murach czy jednostki doborowe że do jednego człowieka walczą w miejscu.
Wersja do druku
Mam tylko podstawkę i już tak szybko nie dają tyłów...:D A są sytuacje jak walka na murach czy jednostki doborowe że do jednego człowieka walczą w miejscu.
Bardzo możliwe, że oba mody są już nieaktualne, bo CA sama z siebie wydłużyła czas starć.
Przepraszam, znalazłby się jakiś dobrodziej, który mógłby mi wyjaśnić kwestię poruszoną w moim poście na poprzedniej stronie? Z góry dzięki:)
Żebyś nie pomyślał, że Cię forumowicze olewają, to Ci odpisuję, choć mogę się mylić. Po wprowadzeniu odtwarzania jednostek na własnym lub sojuszniczym terenie (czyli od ETW), mimo że jest możliwość łączenia jednostek, nie opłaca się tego robić. Może mi coś umknęło, ale nigdy nie zauważyłem by jednostki traciły coś z doświadczenia przy odtwarzaniu. Natomiast przy łączeniu (do M2TW ale pewnie i w najnowszych totalach), w zależności od liczby tych z wyższym lub niższym doświadczeniem, często spadało doświadczenie jednostek. Mam nadzieję że się nie mylę, gdyż piszę jak ja to widzę. Brak we mnie maniactwa i skrupulatnego odnotowywania czy ten szewron w konkretnej jednostce już był w poprzedniej turze, czy nie. :cool:
Przynajmniej od Rome 2 chyba jednak doświadczenie podczas zwykłego uzupełniania tracą. Nie odpowiem na to pytanie tylko dlatego, że maksymalnie doświadczony miałem oddział z 2 złotymi belkami. Do trzeciej belki nie zdążyłem dojść przed ukończeniem kampanii.
Dzięki za odpowiedzi:) Jeśli chodzi o M2TW to wydaje mi się, że tam właśnie nie spadało... ale dawno nie grałem. W Rome 2 na pewno jednostki tracą doświadczenie. Sam też specjalnie nie gonię za belkami, ale grając Rzymem nie mogłem się oprzeć pokusie ZŁOTEGO LEGIONU:D. Ostatnio wróciłem do tej kampanii i dopychałem do najlepszych legionów weteranów, którzy przez całe życie męczą teraz tych biednych legionistów i robią z nich super żołnierzy. Wkurza mnie to, że na tych wyższych rangach, jednostkom ponoszącym duże straty jest bardzo ciężko utrzymać poziom doświadczenia. W najlepszym legionie już mam prawie 3/4 oddziałów z trzema złotymi belkami:D. Puszczę go na jakąś bitwę i zrobię test odnośnie niezbywalnej dziewiątej rangi;)
Chciałem się upewnić w temacie przyspieszania odkrywania nowych technologii. Czy procent z wybudowanych budynków, które przyspieszają ten proces sumuje się ze wszystkich budynków (również takich samych, tyle że wybudowanych w różnych osadach)? Zastanawiam się czy jest sens stawiać ten sam budynek w różnych prowincjach jeżeli zadziała tylko raz, w sensie liczy się rodzaj budynku, a nie ich ilość.
Bonus ze wszystkich budynków się sumuje. Ostatnio w kampanii miałem po jednym przyspieszającym badania w znacznej większości prowincji i wyciągnąłem trochę ponad 300% prędkości ich opracowywania:D.
Challenge accepted.
http://cloud-4.steamusercontent.com/...066171B24E65C/