Pomysł fajny ale uważam, że za bardzo nie będą się mieszali w to co było. Jeżeli coś dostaniemy w tym stylu to coś na wzór mini - kampanii do Beastmenów lub WE. Możliwe, że będą jakieś historyczne bitwy.
Wersja do druku
Pomysły 2 i 3 bardzo mi się podobają. Pomysł drugi ze względu na trylogię o Sigmarze (polecam każdemu, trzecia część latem będzie tłumaczona), wspaniały klimat, a i przez dużą liczbę nowych jednostek dla Imperium tamtych czasów. Problemem jedynie byłoby odwzorowanie Sigmara i armii tamtych czasów (bo poza ilustracjami to nie mamy żadnego odpowiednika w bitewniaku z tego).
Odwzorować za to można wojny ze Skavenami, jakie toczyły plemiona Sigmara, walki ze Zwierzoludźmi, Zielonoskórymi, Umarłymi (Nagasha i Krella), Jutonami i ich sojusznikami z Tilei i Estalii (najemnicy), Norsmenami itd.
Trzeci z kolei wg mnie wymagałby też poruszenia wojny z Mrocznymi Elfami i bitwy na Równinie Finuval - ta po której Malekith zniknął i znaleziono go w okolicach Pustkowi Chaosu. Tu problem z odwzorowaniem figurek nie istnieje, bo o ile pamiętam to Magnus Pobożny dorobił się swej figurki. Jedynie z Asavarem Kulem byłby problem.
EDIT: CA opublikowała, co dalej z Warhammerem:
Cytat:
NEW CONTENT TEAM – TOTAL WAR: WARHAMMER DLC AND FREE-LC
Obviously the new content team have been very busy recently working on Both Isabella Von Carstein, as well as our even bigger Free-LC Bretonnia! Both of which are now available to download and enjoy here. Bretonnia in particular has been really popular and we’re very pleased by the passionate response.
While the majority of the dev team is busy working on DLC and free content plans for the sequel; given the success of our DLC so far, we are also looking at further possible content for the current game.
WARHAMMER TEAM – TOTAL WAR: WARHAMMER TRILOGY
Excitement continues to build amongst the development team as the second part of the trilogy comes together, particularly as the distinctive races take shape and their playstyles solidify in campaign and battle. We’re equally excited at the prospect of sharing details about the game’s gigantic scale and content with our community and wider fanbase, as those plans come together in parallel.
As always, our social media channels (Twitter, Facebook, Instagram) have all the latest Total War: WARHAMMER news when the time is right.
Czyli mozemy liczyc na jeszcze wiecej DLC do samej pierwszej czesci :)
Dostałem newslettera z tą promocją. -50% na grę oraz -25% na niektóre dlc. Chciałem sobie wziąć to rozszerzenie king and the warlord, ale to jednak za mało. Poczekam na lepsze rabaty.
Krótka rozpiska Free LC do Warhammer Total War, jakie dotąd wyszły, w formie video.
Ciekaw jestem czy na jakieś rozbudowane frakcyjne DLC w tej odsłonie TWW możemy jeszcze liczyć? Osobiście marzy mi się armia Ogrów, Khemri i Skavenów. Z ludzkich frakcji mogliby wyodrębnić bardziej Kislev i Księstwa Graniczne.
Khemri to nazwa miasta, a nie rasy. Rasa to Królowie Grobowców, a oni, Ogry i Skaveni na pewno będą w TW: Warhammer, ale w samodzielnym rozszerzeniu.
CA jasno powiedziało, że do tej części Warhammera nie dostaniemy już nic większego od DLC z Bretonią, także na nowe nacje bym nie liczył, zwłaszcza takie, które wymagają rozszerzenia mapy.
Niby tak, ale o ile mnie pamięć nie myli to tak się potocznie na TK mówiło. Kumpel sprzed lat, który zbierał ich armię w WFB mówił na nich właśnie Khemri.