Czy w nadchodzącym patchu, dodacie brakujące kraje do multiplayer i czy naprawicie częste crashe podczas niszczenia bramy, ponieważ przez ten błąd muszę kilka razy robić oblężenie i psują się wtedy bardzo dobre wrażenia z gry w tego moda.
Wersja do druku
Czy w nadchodzącym patchu, dodacie brakujące kraje do multiplayer i czy naprawicie częste crashe podczas niszczenia bramy, ponieważ przez ten błąd muszę kilka razy robić oblężenie i psują się wtedy bardzo dobre wrażenia z gry w tego moda.
Witam,mam problem z jednostkami muszkieterów jeśli chodzi o Elektorat Brandenburgii i Prus i Elektorat Saksonii ,a mianowicie jednostki muszkieterów nie mają swoich skórek ,tylko są całe srebrne/białe.Jeśli ktoś mógłby mi pomóc byłbym wdzięczny!
Hej PeeJay
Myślę, że muszkieterzy nie są przypisani do tych nacji (chodzi tu o tekstury modeli)
Jeśli chciałbyś to sobie poprawić to musisz zrobić poprawki w dwóch plikach;
export_descr_unit (data/...)
battle_models (data/unit_models/...)
Z pierwszego pliku musisz znaleźć nazwę modelu tej jednostki tj.
bierze się to stąd:
armour_ug_models musketiere
lub stąd
soldier musketiere
Potem otwierasz plik battle_models wciskasz skrót klawiaturowy ctr+f i wklejasz nazwę tego modelu np. "muskietere"
tam ci się otworzy drzewko
10 musketiere
1 1
58 unit_models/_Units/1648_crew/musketeers_1648_ug2_lod0.mesh 6400
29
7 england
67 unit_models/_Units/1648_crew/textures/1648_crew_ug1_england.texture
66 unit_models/_Units/1648_crew/textures/1648_crew_ug1_normal.texture
34 unit_sprites/musketiere_sprite.spr
.
.
.
.
.
.
.
12 papal_states
64 unit_models/AttachmentSets/Final European Light_hre_diff.texture
64 unit_models/AttachmentSets/Final European Light_hre_norm.texture 0
1
4 None
11 MTW2_Musket
11 MTW2_2H_Axe 1
19 MTW2_Musket_Primary 1
19 MTW2_2H_Axe_primary
16 -0.090000004 0 0 -0.34999999 0.80000001 0.60000002
Oczywiście całe drzewko jest długie a tekstura w tym wypadku jest przypisana do 29 nacji, musisz dopisać te dwie nacje do drzewka (tu na forum były porady gdzieś jak to robić krok po kroku, chyba w dziale o modowaniu)
Ważne jest żeby zmienić liczbę 29 na 31 (jeśli dodasz dwie nacje)
Zaznaczam że nie wiem czy to jest ten konkretny model o który Ci chodzi, sam musisz go znaleść.
Zrobiłem to co mówiłeś,aż do momentu gdy musiałem wkleić ten tekst z export_descr_unit do battle_models i nie wiem który plik wkleić,chciałem w tej wiadomości zamieścić cały folder ale jest limit znakó do 30000.Jeśli chciałbyś pomóc mogę ci wysłać go na twój e-mail.
Eh, nie zrozumiałeś mnie.
Problem jest w tym, że nie mam zainstalowanego tego konkretnego moda, więc jak Ci to poprawię to nie będę mógł sprawdzić czy wszystko chodzi.
Ale możemy spróbować, napisz do mnie na prywatnym dokładną nazwę tej jednostki (uwaga nie zrób literówki!!!)
Ja Ci podam adres mail i napiszę które pliki mi prześlesz w załączniku a ja je spróbuję poprawić.
Jakien Kolwiek, masz może ochotę pomóc nam w pracach nad modem? Właśnie tego typu pomoc jak przypisywanie jednostek do poszczególnych frakcji, czy przenoszenie niektórych jednostek z OiM2 (mamy na to zgodę) bardzo nam by się przydało.
Coś tam jednorazowo czasem mogę pomóc.
Bo tak żebym wszedł w to na 100% to nie, bo czasu nie ma i chęci szczerze mówiąc też mniej niż kiedyś.
Ale jeśli chodzi o jakąś konkretną akcję np. tak jak napisałeś żeby przenieś konkretne jednostki z moda do moda to mogę pomóc od czasu do czasu.
Póki co to nawet nie mam tego moda jeszcze:D Mam jakąś wersję z poprzednich lat, czy miesięcy nawet nie wiem:D
Ale sobie w najbliższym czasie go pobiorę z moddb, żeby nie było:D
Nowy patch przesyła się właśnie na MODDB: http://www.moddb.com/mods/potop-total-war
Lista zmian (możliwe, że o czymś zapomniałem, bo pisane z pamięci):
Spoiler:
Wrzucam leciutko poprawiony plik campaign script, trzeba go podmienić (bo u Dymitra J. Wiśniowieckiego nie pojawia się atrybut że jest księciem Zbaraskim)
Dorzucam poprawione herby Lubomirskich, Wiśnioweckich, Czartoryskich
https://megawrzuta.pl/download/dfdef...f212331c4.html
https://megawrzuta.pl/download/7f0db...5168e2dc3.html
Trzeba by coś zrobić z oddawanie strzałów przez piechotę np szwedzki regiment piechoty w zasadzie w ogóle nie strzela (podobnie jest z kozakami rejestrowymi) podchodzi pod moje oddziały i na okrągło się przegrupowuje i to na tyle. Już np. piechota ruska czy mołdawska, mimo tego że ich oddziały mieszają się ze sobą, to starają się sformować jakąś nawet bezwładną kupę i strzelają w moją stronę więc jakoś ujdzie.
Wyrzuca przy próbie bitwy z Prusami.