No widzisz, a już się bałem, że coś pominąłem :) Oryginalnych nazw łacińskich nie tłumaczę, bo tak ma pozostać.
Wersja do druku
No widzisz, a już się bałem, że coś pominąłem :) Oryginalnych nazw łacińskich nie tłumaczę, bo tak ma pozostać.
Poczekam aż ten mod nabierze klarowności.
Standalone version, pobierasz wtedy jeden plik.
Powiedzcie mi jak to jest z tymi reformami, chodzi mi o to czy po reformie mamy mozliwosć przeszkolenia starych jednostek na te nowsze, czy musimy likwidować stare i szkolić nowe.
Znika mozliwosc rekrutacji starych jednostek ,masz mozliwosc rekrutacji nowych oczywiscie stare zostaja takie jakie sa nie mozna ich zmieniac jedynie ulepszac w broni pancerz ...
Z tego co pamiętam w podstawce jest możliwość przeszkolenia jednostki na inną, KAM 2150 przed wyjściem którejś z wersji DEI wspominał że ta możliwość będzie wprowadzona w modzie, co stanęło na przeszkodzie żeby to wprowadzić ?
Nie można przeszkalać starych jednostek na nowe, mieli w założeniu taką opcję ale podawali wyraźnie, że nie są pewni czy będzie istniała taka techniczna możliwość. Z jednostkami jest jakiś bug bo ja już w drugim stadium paska imperium Rzymem miałem w panelu rekrutacji jednostki regionalne z przedostatniego albo nawet ostatniego stadium paska imperium przy grze Ptolemeuszami. Ostatecznie jednak rekrutacja nie byłą możliwa ponieważ ikonki były nieaktywne - szarawe bez barw jak u tych do rekrutacji.
Z najlepszych rozwiązań to chyba agenci - gram bez żadnego submoda na nich a są zupełnie znośni i w końcu dodają kolorytu zamiast irytować.
Z minusów - spadła mi wydajność, więc optymalizacja po najnowszej łatce DeI poszła w dól, gra wczytuje się około 3 razy dłużej niż przed łatką a oblężenia w których walczą 3 pełne armie są rwane jak jasna ...... . Pomimo tego wszystkiego łatka na zdecydowany "+", jeżeli jak piszą kolejne poprawią grę zamiast zmieniać świecidełka będzie już tylko lepiej.
Po której reformie można werbować Hastati i Principes z mieczami?
Mam opracowaną "reformę szkolenia" oraz koszary poziomu drugiego a oni nadal mogą być tylko włócznikami.
Posiadam też warsztat a balisty nie mogę utworzyć...
Zainstalowałem jeszcze raz podstawkę i DEI ściągnąłem nie przez Steam...To jakiś BUG tylko dlaczego tak jest??
Przy grze Rzymem 3 poziom imperium.
Reformy zalezą nie tyle od technologii, co od poziomu imperium. To nie podstawka. Zdobywaj nowe tereny.