Gram anglia, i chce przejac szkocje, ozenilem moja ksieznicke z krolem szkocji zabijam wszystkich czlonkow rodziny wraz z krolem i nastepca, i pisze ze frakcja zniszczona. Powiedzcie czy cos robie nie tak.
Wersja do druku
Gram anglia, i chce przejac szkocje, ozenilem moja ksieznicke z krolem szkocji zabijam wszystkich czlonkow rodziny wraz z krolem i nastepca, i pisze ze frakcja zniszczona. Powiedzcie czy cos robie nie tak.
Poradniki link: viewtopic.php?f=367&t=8785 poczytaj poradnik o przejmowaniu innego państwa. Oczywiście, że robisz nie tak jak należy, nie wolno zabić wszystkich, musi zostać im minimum jeden generał spoza ich dynastii, wtedy jak umrze ich ostatni władca z ich rodziny królewskiej to zostanie im jeden albo kilku generałów np. wyszkolonych nie będących w ich drzewku rodziny i dopiero wtedy możesz odziedziczyć inne państwo, jak ochajtałeś wcześniej swego ksiecia lub króla z ich księżniczką. Zabicie wszystkich prowadzi do powstania frakcji bunowniczej i zniszczenia frakcji. Poza tym to tylko w kampanii Pełnej jest możliwe w Lekkiej nie.
Denerwuja mnie te duże flagi nad jednostkami, da sie je jakos wylaczyc, zeby ich nie bylo jak w TATW 3.2
takie rzeczy możesz sam wyszukać, związane są z ustawieniami gry.Cytat:
Zamieszczone przez tusek21
Mod BC pozwala ustawiać pewne rzeczy dla siebie niezależnie od podstawki M2TW:K, ale zasada jest ta sama co dla podstawki- tam, gdzie jest główny folder moda BC jest plik ustawieniami .cfg, nazywa się BellumCrucis6.cfg.
W nim to znajdziesz następującą linię kodu:
Zmieniasz wartość 1 na 0, zachowujesz i już nie masz wielkich flag.Kod:[video]
show_banners = 1
Takie rzeczy próbuj szukać samodzielnie, są odpowiednie działy.
Czy ktoś wie, w jakim w miarę dokładnie roku pojawia się William Wallace?
Gram inną frakcją, ale jestem ciekaw jak go Włosi zrobili, a że Szkoci ledwo co dychają to muszę im pomóc w walce z Anglikami i przede wszystkim muszę odbić im Edynburg, bo bez tej prowincji Wallace się nie pojawi. Mam w tej chwili 1276 rok, a zgodnie z historią powstanie przeciw Anglikom zaczęło się w 1297. Czy w tym roku się pojawi?
Jeśli dobrze to rozkminiam to jest to w campaign_script, a tam takie coś: "I_TurnNumber = 284", a więc dokładnie 1297 :)
Wino, wielkie dzięki to jeszcze mam trochę czasu :)
Cytat:
Zamieszczone przez wino
Dziwne ;_; mi się pojawił kiedyś w 5 turze ;_;
Witam. Czy da się dla generała dać jakieś lenno. Tzn na początku kampanii niektórzy generałowie mają taką ceche np""Gubernator Barcelony" i to dodaje im chyba lojalności i jeszcze czegoś. Wie ktoś jak to zrobić i czy jest to możliwe ?
Pewnie, że się da dajesz generała bez tytułu do miasta i powinien go dostać, wiekszość tytułów namiestników, można przekazywać między generałami i jeden generał może mieć tytuły namiestników kilku miast.