Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja - (3 DLC: Ateny, Epir, Sparta
Mam pewność że popełniłem błąd, ale impulsywnie zamówiłem tą grę.
Jestem bardzo krytycznie nastawiony do kolejnej odsłony i nie wierzę w obietnice tfórcóff, ale dla serii która dała mi kiedyś tyle radości jestem w stanie rzucić Chrobrym.
Przynajmniej będę miał możliwość napisania ...... a nie mówiłem? :roll:
Re: Frakcje w TW:R2 - 12 frakcji (9 +3 DLC: Ateny, Epir, Spa
Cytat:
jestem w stanie rzucić Chrobrym.
Oj, chyba jednak Zygmuntem Starym. I to nie jednym :!:
Ciekawe cz jak będzie mało zamówień preorderów to dorzucą jeszcze jakie DLC?
Zamówień pewne będzie sporo, patrząc na wyniki ankiet na twcenter czy kupisz/nie kupisz preordera - przy Shogunie było przeciwnie, większość głosowała na "nie".
Więc na żadnego darmowego DLCka nie ma co liczyć.
Cytat:
Zamieszczone przez Domen
Cytat:
jestem w stanie rzucić Chrobrym.
Oj, chyba jednak Zygmuntem Starym. I to nie jednym :!:
:D Rzucę Chrobrym pięć razy i poprawię raz z Mieszka ;)
Cóż, smakowita gra się szykuje. Przy wszystkich rozczarowaniach, mierżącym holiłództwie "Peers of Leaonidas", "Children of the Aegean" i tak będzie warto wydać kasę. Jednak tak jak co niektórzy, jestem skłonny poczekać z zakupem. Jeszcze się zastanowię.
W podanym przez KLA opisie, zwróciły moją uwagę takie szczegóły jak:
- "The Oracle of Dodona increases (...) and the global conversion of other factions to Hellenic culture",
- "Sparta’s dominance over the Helots allows them to maintain a larger slave population" -
To brzmi obiecująco. Wydaje się, że szukali natchnienia w dobrych modach pod RTW (prznajmniej chciałoby się w to wierzyć). Zwłaszcza EB był niezły z wprowadzeniem stopniowej asymilacji kulturowej po podboju i tworzenie sojuszy. Jeśli nawet cokolwiek z tego użyją w grze, to będzie powód do radości.
Co by nie narzekać, lepszej alternatywy na rynku nie ma, niestety. A kolejny ROme wyjdzie też za kolejne 10 lat. Jedyna alternatywa do tego to mody M2TW. Ja jestem skłonny pierwszy raz po dodatku Kingodoms zakupić nowy produkt CA, bo jednak widać, że się starają.
To są grywalne frakcje oczywiście bez DLC
http://wiki.totalwar.com/w/Factions
Cytat:
Zamieszczone przez maryjan1001
Ciekawe cz jak będzie mało zamówień preorderów to dorzucą jeszcze jakie DLC?
Wydaje mi się, że na jakieś darmowe mniejsze frakcje można liczyć, kilka razy wspominali na TWCenter, że po premierze będą wrzucać jeszcze free content w miarę możliwości. Skoro wszystkich nacji jest ponad 100, to mogą najważniejsze wepchnąć w DLC, a część "oddać" (choć i tak w grze są...) za darmo, a i tak nie zbiednieją.
Najprawdopodobniej darmowymi dodatkami będą małe państwa którymi trudniej będzie się grało w kampanii i grze wieloosobowej.
W płatnych dodatkach będą najpewniej nacje z przypakowanymi jednostkami, stawiam na spartańską jednostkę "Jeden z 300" itp.