Wrzucać logi (mogą być końcówki), bo pisanie w ten sposób nic nie daje.
Wersja do druku
Wrzucać logi (mogą być końcówki), bo pisanie w ten sposób nic nie daje.
Witam, skąd można pobrać całość modyfikacji? ponieważ link z dropboxa wygasł
Na pewno nie z MODDB...
Tyle wiem :D
Fajnie by było, gdyby ktoś wypowiedział się o zmianach, zgrzytach itp.
Szczególnie dla mnie ważna jest kwestia nowych ikon jednostek w Hetmanacie, które dodane są na próbę i jeśli się przyjmą, to zamierzam porobić takie również dla innych frakcji.
Jeśli ktoś dostaje CDT to niech opisze problem w dziale pomoc techniczna i załączy logi. Bez tego w większości przypadków nie ma nawet co pisać, gdyż nie jesteśmy jasnowidzami (sic!) i nie wiemy co wam się zrypało. Przed wypuszczeniem patcha był on testowany: ja na chyba 12 tur miałem dwa crashe: jeden podczas wczytywania 8 tys. bitwy i drugi podczas wyłączania gry, Ordenus zaś pisał mi, że grał 40 tur i dostał 3 crashe, dlatego dla mnie dziwne jest, że ktoś co bitwę dostaje CDT.
Jeśli ktoś chce pomóc w tworzeniu moda niech pisze na priv do mnie, bądź Ordenusa.
Moim zdaniem nowe ikony są lepsze od wcześniejszych. Mam także prośbę, abyście w przyszłym patchu zrobili coś z Republiką Angielską, która w każdej grze zostaje wasalem Wielkiej Brytanii
W sumie oprócz typowych ctd, które zdarzają mi się na każdym modzie nie ma jak na razie takich które zamordowałyby mi kampanie.
Mam za to 2 obserwacje
1. Komputer niemiłosiernie drenuje swoje prowincje co doprowadza jego miasta na skraj zapaści, bo mają po -4 wzrostu i dla przykładu leipzig pod władzą AI ma w roku 1658 tylko 2,2k mieszkańców. Zaraz przybliżę szpiona do Paryża i do Moskwy zobaczymy. Ogólnie bot robi wysokie podatki co masakruje długoterminowo jego miasta.
2. Budowanie koszar wysoko tierowych nie ma zbytniego sensu. Wyższy poziom powinnien podnosic bazowy exp, i dawać jakieś bonusy. No i więcej nieco jednostek też by się przydało. Z bardziej zróżnicowanymi statystykami. Dodać też jednostek melee innych niż pikinierzy do RON'u.
no to już wiem kto nie grał w The Last Kingdom ;) A jeśli grałeś i miałeś CTD to masz coś uwalone ze sprzętem, bo mod jest stabilny jak skała i nie występują w nim CTD.
wystarczy w pliku descr_settlement_mechanics.xml pozmieniać współczynniki SPF. Np. SPF_TAX_RATE_BONUS zmniejszyć, bo pewnie jest duże i dlatego wysokie podatki mocno obniżają wzrost populacji. Ewentualnie zwiększyć inne SPF.Cytat:
1. Komputer niemiłosiernie drenuje swoje prowincje co doprowadza jego miasta na skraj zapaści, bo mają po -4 wzrostu i dla przykładu leipzig pod władzą AI ma w roku 1658 tylko 2,2k mieszkańców. Zaraz przybliżę szpiona do Paryża i do Moskwy zobaczymy. Ogólnie bot robi wysokie podatki co masakruje długoterminowo jego miasta.
Podobają mi się karty jednostek kozackich, na początku można nie do końca rozróżniać która jest która, ale idzie przywyknąć ;)
Poda ktoś jakiegoś linka do ściągnięcia bo ten z pierwszej strony nie działa.