Wreszcie:) Dzięki.. A co z balistami?
Wersja do druku
Ta sama sytuacja. Dostępne po reformie polibiańskiej.
Proszę i pomoc. Jak poprawnie zainstalować ikonki bulldoga. Bo tam cis o delete jest i nie ogarniam tago...i zostawić który plick bo są dwa do odpalania...proszę
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Ja nie miałem żadnego problemu - wrzucasz pobrany i rozpakowany plik do data/UI - podmieniasz pliki units. Jeżeli grę masz na Steam to w menager modów pojawi się nowy submod - zaznacz ptaszka w okienku aktywacji.
Ktoś wie może do jakiej kultury przynależy Numidia?
Z opisu wynika, że do wschodniej, z menu zarządzania frakcją również. Budynki też dają bonus do wschodniej kultury. Natomiast generałowie chyba przynależą do kultury punickiej albo pustynnej? Podobnie dygnitarze zwiększają wpływy tej drugiej. Chciałem "nawrócić" początkowe ziemie na jednolitą kulturę, ale po działaniach podjętych odpowiednimi cechami generałów, dygnitarzami i budynkami spowodowały tylko tyle, że się w tym zgubiłem. Ktoś to rozwikłał?
Ulepszanie jednostek po reformach już możliwe! Zostanie to najprawdopodobniej dołączone w pełni do DeI przy kolejnej wersji. Działa na już rozgrywane kampanie:
http://www.twcenter.net/forums/showt...-(Updated-0-2)
Pograłem sobie ostatnio troszkę jak zwykle Rzymem poziom Vh/h w ostatnią wersję tego moda i hm.. mam nieco mieszane uczucia. O ile sam początek rozgrywki jest całkiem ekscytujący, najazd plemion bałkańskich i Galów( kilka świetnych bitew) to później zaczyna się stagnacja. W raz z powiększeniem imperium do poziomu umożliwiającego reformy Mariusza gra staje się po prostu nudna. Mając za sąsiadów potężnych Ptolomeuszy, Partów, Scytów i Massylie i mając z nimi bardzo negatywne stosunki i granice zupełnie nie obsadzona wojskiem nikt mnie nie atakuje !!! Najczęściej na tym etapie moja gra Rzymem dobiega końca nie doczekawszy reformy Augusta. Jest to już niestety, któraś z kolei kampania, która kończy się w ten sposób. Chyba czas poszukać innego moda, ten staje się dla mnie powoli nudny :( Brakuje mi tego dreszczyku: zaatakują nie zaatakują i z utęsknieniem zaczynam czekać na EB2
W DEI mimo że niektórzy psioczą na świetność rzymskich jednostek to da się nimi grać, a do tego AI przeciwnika podczas bitew jest wiele bardziej trudna niż w podstawce...
Da się ich z flanki zaskoczyć ,a podczas oblężeń zatykają wszystkie luki, co powinni robić od dawna:)
Problem ze słabością Rzymu jest znany społeczności Total War zarówno tu jak i na TWC, w następnych wersjach moda ma być poprawiony balans.