I klechy plotą o wolności?! Nieźle, niech jeszcze wprowadzą do konstytucji spalanie na stosie, witamy w Średniowieczu!
Wersja do druku
I klechy plotą o wolności?! Nieźle, niech jeszcze wprowadzą do konstytucji spalanie na stosie, witamy w Średniowieczu!
Adriankowaty, uwierz mi w Konstytucji jest wiele zapisów które powinny zostać z punktu widzenia neutralności/bezstronności państwa natychmiast wyrzucone. Wystarczy jeśli powiem że obecna konstytucja z 1997 była pisana pod konkordat z 1993! W dodatku konkordat jeśli ktoś by dobrze zbadał i zaskarżył sprawę jest de facto nieważny gdyż został podpisany przez rząd Hanny Suchockiej po udzieleniu jej rządu wotum nieufności ^^ I jak tutaj nie cierpieć typowych konserwatywnych w Polsce środowisk ?
Adriankowaty, primo jak przestaniesz mieć mleko nad wargą to wtedy sobie mów ,,klechy", a tak trochę szacunku, sądzisz że jesteś kimś lepszym? Secudno, co wam przeszkadza ten indeks? Jest jasno napisane że dla katolików, nikt nikomu niczego nie zabrania więc nie rozumiem tej napinki o średniowieczu. :roll:
Pampa - secundo także do mnie ?
Nie, secudno już nie :P Przepraszam, pomyliła mi się liczba osób z tego wszystkiego :mrgreen:
Eins: zbliżam się do 18-stki, więc nie pokpiwaj z mego wieku. Samo słowo "klecha" jest regionalizmem (używany element lokalnej gwary) i nie powinien być odczytywany pejoratywnie.Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Zwei: Przeszkadza, bo to jawne naruszenie wolności słowa i poglądów i powinno oburzać.
A czujesz się katolikiem? Uważasz się za członka tej grupy? Nie wiem czy wiesz, ale w katolicyzmie istnieje coś takiego jak jasno określona silna hierarchia i kiedy ,,zarządzający" uważają że coś nie jest dobre dla wyznawców ich wiary to takie nie jest, nie zmieni się tego bo taki urok tego kościoła ale nie jest PRZYMUSOWE. A skoro dotyczy to tylko katolików, i tylko tych którzy przestrzegają wszystkich zasad to nie rozumiem o co afera. I jaki regionalizm? Wszyscy doskonale wiedzą jaki wydźwięk ma określenie ,,klecha"( zwłaszcza że wydźwięk zdania był czysto obraźliwy, także nie wiem z kogo chcesz zrobić debila ;) ) więc nie zasłaniaj się tym. W sumie to moje powiedzenie o mleku to też taki mój ,,regionalizm" :lol:
Zeby chociaz R.E.Howarda,J.R.R.Tolkiena i A.Sapkowskiego oszczedzili bo Muminki to juz chyba sa na tej liscie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Sredniowiecze to masz pomiedzy swoimi uszami i to dosc mroczne.Niechaj biskupi sobie tworza listy zakazujace czegokolwiek chocby i dyscyplin sportowych.Te wypociny beda tyle warte co sam pomysl ich stworzenia.Juz widze te biskupie patrole rewidujace polskie domy,biblioteki,wypozyczalnie DVD,antykwariaty,etc. w poszukiwaniu zakazanych pozycji audio-video lub ksiazkowych.No i oczywiscie nie zapominajmy o biskupiej policji informatycznej ktora bedzie miec wglad do kazdego polskiego komputera :lol: :lol: #Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Zawiadom odpowiednie organy o popelnieniu przestepstwa...Nagraj z tego video i wrzuc je od razu do Centrum humoru ;)Cytat:
Wiek biologiczny a dojrzałość emocjonalna i umysłowa to dwie kompletnie odrębne rzeczy ;)Cytat:
To było właściwe zwei :D Powiedz, gdzie jest w użyciu taki regionalizm ?Cytat:
Samo słowo "klecha" jest regionalizmem (używany element lokalnej gwary) i nie powinien być odczytywany pejoratywnie.
Właściwe dreiCytat:
Zwei: Przeszkadza, bo to jawne naruszenie wolności słowa i poglądów i powinno oburzać.
Oburzasz się o to :D ? W pewnej parafii ksiądz zażądał od swoich owieczek dziesięcinę oraz nieodpłatne wykonywanie robót na rzecz kościoła :lol: Ja ze swoim mentorem do spraw wyznaniowych zastanawialiśmy się kto kogo o co oskarży najpierw ^ ^
Właściwe dreiCytat:
Zamieszczone przez Andzia
Oburzasz się o to :D ? W pewnej parafii ksiądz zażądał od swoich owieczek dziesięcinę oraz nieodpłatne wykonywanie robót na rzecz kościoła :lol: Ja ze swoim mentorem do spraw wyznaniowych zastanawialiśmy się kto kogo o co oskarży najpierw ^ ^[/quote:2bkoponq]
1. Rozumiem, że opinia osoby dojrzałej w oczach nauczycieli i średnia paskowa nie czynią mnie osobą dojrzałą emocjonalnie i umysłowo...
2. Potraktowałem kwestię wieku i stosunek do słowa "klecha" (gwarowe określenie z moich okolic) łącznie.