Fajnie by było jeszcze przywrócić tą mapę, gdzie nie byłą tak postrzępione linie brzegowe. Masz takową gdzieś? Bo w wątku Mietka77 jest tylko ostatnia wersja.
Wersja do druku
Fajnie by było jeszcze przywrócić tą mapę, gdzie nie byłą tak postrzępione linie brzegowe. Masz takową gdzieś? Bo w wątku Mietka77 jest tylko ostatnia wersja.
Mapy nie ruszam. Bo wybuchnie. Nie wiem czy poprawione brzegi nie były w Megasubmodzie IV, tam znowu skrypty wywalały często.
Musi zostać jak jest, to szczegół. Boję się zepsuć.
To link do submoda dla Megasubmoda V. Dzieło Exara: Nowy roster Bizancjum i Gruzji i jednostek armeńskich: viewtopic.php?f=367&t=14774
Czad jak dla mnie. Gram na tym submodzie w Megasubmoda V.
Jeżeli Megasubmod V nie ma AI bitewnego to czy AI Germanicusa stąd: http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 7-Released! jest kompatybilne z modem? Poza tym ,jak rozumiem, nie ma AI bitewnego ale jest jakieś nowe AI kampanii?
Jest nowe ai i dyplomacja od Pitera w kampanii w Megasubmodzie V. Bitewne jest z oryginału Bellum.
viewtopic.php?f=32&t=8859 tu masz temat u nas a i bitewnym Germanicusa. Ja na nim gram na Megasubmodzie. Trzeba je wgrać ręcznie do moda z Manual Integration do Bellum z Megasubmodem. Jak opisałem w podanym linku. Poczytaj. Do Megasubmoda V jest kolejny submod Exara nowy roster Gruzji i Biaznacjum. Rewelacja jak dla mnie.
Jak przywrócić normalne portrety postaci?
Reinstalacja Bellum chyba, że masz kopię ui ?
Włączyłem własna bitwę grając Bizancjum i mam coś takiego https://imageshack.com/i/n1av3hp
Tej jednostki nie ma w wersji konnej (To Menulatoi Infantry ciężcy oszczepnicy Ceasrstwa wschodniorzymskiego). Ja gram Bizancjum na submodzie Exara, 260 tura, zero ctd i wszystkie jednostki prawidłowe.
Instalowałeś submoda Exara wg instrukcji ma Megasubmoda V ????
Sprawdź dokładnie wszystkie kroki instalacji. Usuń map.rwm z kampanii Full i Light i sprawdź we własnej bitwie czy jest ok.
Mam ciekawy błąd w grze. Oblegam sobie egipską twierdze u ujścia Nilu bizantyjską armią która w składnie ma 2 zestawy trebuszy. W tej samej turze w której podszedłem pod miasto rozpoczynam szturm. Bitwa się ładuje i gdy klikam aby rozstawiać wojska wywala mnie do windy bez błędów w logu. Wcześniej oblegałem syryjską twierdzę a na wyposażeniu mojej armii były katapulty i działo się to samo. Jednak gdy w składzie armii nie ma tego typu maszyn oblężniczych a szturmuje te miasta za pomocą drabin i wież ten problem nie występuje i wszystko jest ok. Gram oczywiście na megasubmodzie V oraz mojej nakładce z jednostkami, jednak nic w jednostkach oblężniczych nie zmieniałem.