Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez jezier
Wie ktoś może jak w modzie Artis Gratia zmienić żeby była nielimitowana liczba jednostek dla danej frakcji ? Prosiłbym o dokładny opis: program jakiego użyć itp. Bo np. dla Rzymu limit Pretorian to ok.18 jednostek na całą frakcje.
Ponawiam prośbę bo chciałbym zacząć nową kampanię Rzymem ale limity na jednostki są denerwujące. :? Tak jak mowilem Pretorian ok. 18, Legionistów Weteranów z 35-40. A przy walkach na kilku frontach np. Afryka, Mauretania, Iberia i płd Francja poprostu brakuje dobrych jednostek do walki. Przecież Hastati świata nie podbije.... :D
Na steamstore są mody które znoszą wszelkie limity różnych jednostek. Trzeba tylko tak pogrzebać :)
Nie o to chodzi, Ars Gratia dla realizmu dodaje limity na elitarne jednostki. Także kolega wyżej niech o Hastati nie plecie, bo skoro ma do rekrutacji Pretorian to ma i zwykłych legionistów :) W mojej pierwszej kampanii w Rome armie Rzymu to byli sami pretorianie gwardii plus jazda pretorian. Ars Gratia nie dodaje limitu na podstawowe jednostki jak legioniści, tylko właśnie na elitę, zresztą limity rzędu 30-40 jednostek to wcale nie tak mało ;)
Zresztą, co to za sztuka podbić świat pretorianami, trzeba nauczyc sie korzystac z tego co sie ma do dyspozycji.Ludzie troszkę pod górkę i już lament, nie dziwię się że CA coraz bardziej upraszcza swoje gry :evil:. Po to CA dałe tyle różnorodnych jednostek dla Rzymu, aby z nich korzystać.
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Gratuluję pamięci. Proszę Adi, ja pamiętam Twoje posty to pamiętaj moje. Podawałem błędy tej gry nie raz, jak osoba modująca tym bardziej jestem w stanie wyłapać różne braki w balansie itd. Nie, w ogóle nie grałbym w mody, przecież nie żebym grał w mody do serii TW od dobrych 8 lat i sam przy kilku pracował...Dobrze, że siedzisz mi w głowie i lepiej wiesz niż ja co bym robił i jak bardzo kierowałbym się opiniami innych ;) Zresztą z Twojego postu wynika jakby zaszła jakaś wielka zmiana, a jedyne co wynika z mojego postu to to, że gra która już u mnie chodziła bardzo dobrze, teraz chodzi doskonale. Przyznaj, masz jakąś chorą satysfakcję z atakowania osób, które śmią i mają czelność napisać, że ta gra to nie jest totalny badziew ;)
Tak, jest mod poprawiający krew, przykładowo kałuże krwi zostają cały czas, ciekawie to wygląda.
Nie,nie mam u mnie wszyscy zdrowi :) . Za to mam ubaw jak czytam Twoje posty.Po prostu komentuje co piszesz. Takie jest moje zdanie :)
P.S. A ten mod do bloodpatcha nie koliduje z tym modem Ars Gratia? Mi sie wydaje,ze nie z tego co tam tworca moda Ars Gratia napisal. Ciekawe czy na dniach i ja bede w szoku ;)
Cytat:
Zresztą, co to za sztuka podbić świat pretorianami, trzeba nauczyc sie korzystac z tego co sie ma do dyspozycji.Ludzie troszkę pod górkę i już lament, nie dziwię się że CA coraz bardziej upraszcza swoje gry :evil:. Po to CA dałe tyle różnorodnych jednostek dla Rzymu, aby z nich korzystać.
Oby ogolnie nie byl limit jednostek. Ze masz kase a juz nie mozesz rekrutowac armii/jednostek.
Cytat:
Oby ogolnie nie byl limit jednostek. Ze masz kase a juz nie mozesz rekrutowac armii/jednostek.
Limit jest tylko na część jednostek elitarnych , resztę możesz rekrutować w ilościach na jakie pozwolą Ci finanse.
Cytat:
Zamieszczone przez Argail
radzieccy pancernicy
cholera, chyba przegapilem jakies DLC :P
Panowie czy u was lucznicy tez sa tak mega zajebiscie slabi? Dzisiaj zrobilem sobie test moda Better archers, szybka bitwa moich 10 oddzialow lucznikow kretenskich vs 4 oddzialy wojownikow z maczugami swebow i jaki efekt? Lucznicy zabili lacznie 28 wojownikow Swebow zanim Ci zdazyli do nich dobiec. Sprawdzalem tez bez tego moda, ale wtedy to juz w ogole tragedia jest bo nawet 20 nie ubija. Teraz nie wiem czy u mnie cos nie tak jest (mam sporo modow) czy to tak ma byc.
Jeśli używają muru tarcz, to tak ma być. Jeśli chodzi o jednostki strzeleckie - to procarze są najsłabsi (ale mają największy zasięg), łucznicy zaraz po nich, a najmocniejszy są oszczepnicy (zadają największe obrażenia, ale mają najmniejszy zasięg).
Ale wlasnie nie uzywali muru tarcz, tylko biegli "na pale", nawet w pewnym momencie zrobilem pauze i jak sie okazalo strzaly trafialy ich normalnie w cialo, niektorzy mieli wbite po 2 i dalej biegli. Dopoki czegos z tym nie zrobia to rekrutacja lucznikow zupelnie nie ma sensu :(