Coś wiadomo o wersji 1.0? Bo nie grałem w moda (i Romka w ogóle) już z pół roku, niecierpliwie czekając na pełną wersję DeI. :)
Wersja do druku
Coś wiadomo o wersji 1.0? Bo nie grałem w moda (i Romka w ogóle) już z pół roku, niecierpliwie czekając na pełną wersję DeI. :)
Chyba dopiero 0.95 wersja ma wyjść :D Mam nadzieję że będzie dużo lepiej zbalansowana niż wersja 0.9. Zacząłem kampanie Armenią i w 2 turze najechała mnie spora armia Kartliów. Odparłem ich ze sporymi stratami, tylko po to aby w 3 turze zaatakowała mnie jeszcze większa ich armia. Całkowicie bez szans przegrałem kampanie w ciągu 10 tur. Nie wiem czy to jakiś bug czy co że w ciągu pierwszych 3 tur ta zapyziała wiocha Kartliów mogła wystawić 15 jednostkową armie czy takie utrudnienie dla gracza ale to trochę przesada ;/ W dodatku mieli jednostki o których mogłem tylko pomarzyć na starcie ;/
Balans balansem, ale można by spolszczyć nowe jednostki i budynki.
P.S. Jeszcze raz dziękuję za wcześniej okazaną pomoc Shay Ruan:)
A to spolszczenie czasem aby już nie wyszło?:p
Spolszczenie wyszło już jakiś czas temu :P
Może mi ktoś podać ile można werbować maksymalnie armii lądowych na najwyższym poziomie imperium, oraz w którym pliku można tą ilość zmienić.
Postanowiłem bowiem zabrać się za modowanie DeI pod swoje potrzeby :)
marko1805 armii lądowych można mieć max 16, flot 8. Co do plików niestety nie mam zielonego pojęcia. Te 16 armii i 8 flot zupełnie wystarcza na grę, AI jest głupie więc armie komputera najczęściej nie robią nic, po osiągnięciu max imperium z reguły gra jest nudna, kilka tur dziennie i mam dość. To największa niedoróbka RT2 - Ai w szczątkowym stadium rozwoju, "mózg" podtrzymuje tylko czynności życiowe.