-
Witam,
Mam problem. Gram Szkocją, jest 1274 rok, tura 238. Wywala mi grę przy zmianie tury przy dojechaniu do rebeliantów. Gra nie może przeskoczyć tury. Bardzo proszę o pomoc. To wpis z log'a.
19:00:37.580 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
19:00:37.580 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
19:00:37.596 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
19:00:37.596 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
19:00:37.596 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
19:00:37.596 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
19:00:37.596 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
19:00:37.596 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
19:03:44.275 [system.rpt] [error] No i wpizdu znowu sie wyjebalo... shit made in Italia
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
Z tego logs nic nie wynika co do natury błędu.
Rady jak zawsze:
1. Usuwasz map.rwm z kampanii w jaką grasz, wczytujesz rusza sz agenta zapisujesz i próbujesz przepchnąc turę.
2. Jak w punkcie 1 ale włączasz toggle fow
3. Cofasz się kilka tur do poprzedniego sava
4. Kombinujesz z 1 do 3 i ew. innymi poradami jakie tu wyczytasz, aż się uda.
-
Z jednej strony cieszy, że doczekaliśmy się czystych logów, babole zostały wyeliminowane, z drugiej strony nadal coś nie bangla i nie wiemy co.
janusztrzaskacz a możesz sprawdzić w drzewku rodziny czy masz tam ksieżniczkę o pięknie brzmiącym imieniu "," (czyli znak przecinek) ?
-
Niestety nie mam takiej księżniczki (Przynajmniej znana była by przyczyna wywalania gry:)) Usuwanie map.rwm nie pomogło. Nie pomogło również włączenie funkcji toggle fow i przepchnięcie tury oraz to samo z tym, że wczytałem save z przed 4 tur. Spróbuje cofnąć się dalej i coś wykombinować. Mam nadzieje, że się uda bo fajnie się grało.
-
Walcz a na przyszłość rób savy, co 5 lub 10 tur i zmieniaj im nazwy. Na jakim EDU grasz i czy na Megasubmodzie?
-
Savy robie co turę, obecnie mam aktywnych 50 savów które nadpisuje, np.: 01, 02, .... 50, 01, 02 itd. Mogę się cofnąć niemal 50 tur wstecz, ale czy jest sens skoro cofnąłem się już około 10 tur do tyłu i to samo. Losy się lekko zmieniają, ale sytuacja ta sama. Wywala w 238 turze.
Gram na BC 7.0 z bugfixerem + PiterAI + spolszczenie + muzyczny (bez żadnych EDU i Submodów).
Nie wiem czy mam racje czy nie, ale mam po prostu przeczucie, że wina leży w tym, że po prostu ktoś ma się urodzić ze zje_anym jakimś logiem czy też nazwą i gra wywala bo inaczej ciężko to wytłumaczyć.
-
Z drzewka rodziny nic nie wynika? Cofnij się więcej może, ale najpierw pokombinuj z toggle_fow jeszcze zmieniaj savy nieco rusz agenta, jednostkę jakąś, kilka razy próbuj i zawsze map.rwm usuwaj.
-
janusztrzaszkacz, zobacz czy w drzewku rodziny nie masz przyszłej księżniczki, która ma się pojawić na mapie a nie ma imienia, tylko przecinek (,)
-
Spróbowałem wszystkiego co napisałeś ARAVEN ale nic. Ruszenie agentów, jednostek wojskowych, statków itd. też nie pomaga. Czy kiedykolwiek ktoś z Was w ogóle poradził sobie z tego typu błędem?
Kiedyś grałem w 6.3 Szkocją a nast. Polską i w obu przypadkach zdarzył mi się taki przypadek i nie potrafiłem sobie z nim poradzić i przestałem po prostu grać w 6.3. Teraz wróciłem bo zauważyłem, że wyszło 7.0 ale to samo.
-
Ja kilkanaście razy po wielu próbach odszedłem różne ctd w Bellum. Rzadko, ale zdarza się taki jakiego obejść nie da rady. Logs sprawdzaj, może jakiś coś wyrzuci.
Ew. spróbuj na moment włoski text po bugfixerze przywrócić i zapisz na nim. Może wtedy przejdzie.