To ja wiem, że w fortach stałych są darmowe jednostki, sorry mój błąd nie spojrzałem że w tym przypadku niema takiej możliwości jak darmowe oddziały w osadach.Prawie w każdym modzie jest taka możliwość, jak i w jednej ze starszych wersji megasubmoda do BC7.0 była taka możliwość, ale mniejsza z tym.Ogólnie jest za mało zysków z osad co uniemożliwia utrzymanie jednej solidnej armii oraz akcja rozwija się bardzo powoli, nikt nas nie zaatakuje do 35 tury a to trochę nudno.Wprowadziłem kilka zmian w pliku descr_strat.txt Między innymi dodałem na starcie konflikty, Polska ma wojnę z cesarstwem niemieckim, Ruś włodzimierska z Novogrodem ponieważ po śmierci Jaroslava I Mądrego Ruś kijowska podzieliła się na dzielnicę walczące ze sobą o władze tak jak w przypadku Polski. Oprócz tego są jeszcze konflikty innych państw.Zwiększyłem wszystkim państwom sakiewki króla i złoto ze skarbca, na starcie, zwiększyłem częstość występowania piratów i rozbójników.Chciałbym jeszcze wprowadzić więcej zmian, ale obecnie jeszcze nie wiem jak :D Chciałbym min coś zrobić z sojuszami aby były mniej trwałe np w sytuacji kiedy sojusznik prosi nas o pomoc w walce z wrogiem a my mu tej pomocy nie udzielimy mimo iż się zadeklarowaliśmy to nasz sojusznik zrywa z nami sojusz albo wywołuje z nami wojnę.