Zgodzę się że kiepski wybór ale z drugiej strony miło,że Polska doszła tak szybko,w 5 doczekaliśmy się jej dopiero na końcu :)
PS: Inna sprawa,że wygląda mi to na wycięcie zawartości z podstawowej części gry,w końcu Polska występuje w zwiastunie...
Wersja do druku
Zgodzę się że kiepski wybór ale z drugiej strony miło,że Polska doszła tak szybko,w 5 doczekaliśmy się jej dopiero na końcu :)
PS: Inna sprawa,że wygląda mi to na wycięcie zawartości z podstawowej części gry,w końcu Polska występuje w zwiastunie...
Pytanie jest inne. Czy mamy szanse niczym Grecja dostać drugiego władce?
Jak dla mnie już raczej nie, chyba że przy większym dodatku każda nacja dostanie alternatywnego.
- - - - - - - - - - -
Doszedł nowy kształt map:
- Ziemia - niestety jest jeden stały na dużą liczbę graczy.
EDIT: Zaktualizowano listę frakcji w pierwszym poście.
Kolejną grywalną frakcją jest Australia:
Prawdę mówiąc Australia przechodzi u mnie bez echa. Jakoś nie mają nic co by mi się mocno spodobało, a że w tej chwili nie gram w civkę i nie planuje w najbliższym czasie do niej wracać. Tak więc Australia poczeka do następnego dlc.
Dla mnie, Australia zapowiada się sympatycznie. Mam jednak mieszane uczucia, do koncepcji gry, w której nacje starożytne występują razem z współczesnymi. Moim zdaniem, byłoby klimatyczniej pozostać przy starożytnych.
Akurat nacje z różnych epok są nieodłączną cechą cywilizacji więc nie wiem o co Ci chodzi,nawet w trójce miałeś Amerykanów Lincolna stojących w jednym szeregu z Rzymianami Cezara i to jest właśnie swoisty urok tej gry. Dlatego dla mnie Australia na bardzo duży plus,powiew świeżości i nadzieja,że doczekamy się kolejnych całkiem nowych dla tej serii państw.
Zainteresowanym proponuję instalację poniższego moda dzięki któremu rozgrywka stanie się odzwierciedleniem czasu rzeczywistego:
Current time of day
http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=870893744
Upraszczając grając w dzień Civilization 6 ukaże się w dziennej szacie graficznej ale im pózniejsza pora doby tym rozgrywka robi się bardziej klimatyczna:
Spoiler:
Dla wszystkich osób które jeszcze nie posiadają najnowszej Civilization VI lub zastanawiają się nad jej zakupem producent wyszedł na przeciw z darmowym Demo:
http://steamcommunity.com/games/2890...64419132359621
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak teraz działają miasta państwa.
Niby mamy te 3 poziomy zaprzyjaźnienia i coś niby dają, ale ja jakoś tego nie odczuwam.
W Civ5 zawsze przytulałem te miasta o militarnym profilu i już po kilkunastu turach miałem nowa śliczną jednostkę.