Cytat:
Co do softwipe to przypuszczam, że po prostu zrezygnowano z niego dlatego, że trwają rozgrywki ligowe. Zapewne przeoczono to przy ustalaniu wstępnej daty i obudzono się, gdy liga była już w połowie. No i jak teraz robić restart, gdy liga trwa a klany powystawiały wymaksowane czołgi z dobrymi załogami, pod które opracowały założenia taktyczne? Przecież wipe wprowadziłby w tej sytuacji chaos, bo w klanach diametralnie pozmieniałyby się czołgi (wiadomo, każdy brałby nowe maszyny), a i utrata dobrze wyszkolonych załóg byłaby poważnym obniżeniem poziomu rozgrywek. Przypominam, że w razie restartu, tracimy załogi bezpowrotnie, a nabicie od nowa np. dwóch skillów trochę jednak trwa. Wipe teraz wypatrzyłby wyniki ligi, która nadal jest w fazie grupowej.
No tak, ale za free expa i kase można kupić sobie ten sam czołg i zrobic go na elite + dokupić dodatki, a i tak zostanie na następny ;) A załoga na 100% kosztuje 1000-1200 golda, czyli 8 dni zbierania, wystarczy wcześniejsza informacja o resecie. Jedynie dodatkowe umiejętności są nie do wykupienia, no ale to nikt by ich nie miał, zresztą na tym poziomie liczy się taktyka drużyny.
Cytat:
Podobno (mówię podobno, bo ja osobiście tego nie sprawdzałem, tylko znam sprawę ze słyszenia) najnowszy patch ma znacząco polepszyć balans i rozwiązać kontrowersje związane z wykrywaniem czołgów. Tak przynajmniej wyczytałem u osób, które grają na rosyjskiej wersji, gdzie najnowszy patch jest już wydany. Oczywiście nie oznacza to, że skauci nie będą wrzucani do bitew z Mausami, bo tutaj też są oni potrzebni.:P
Oby, bo kupiłem sobie teraz KW i cięzko idzie...