Co by było gdybyśmy wygrali powstanie listopadowe?
Wersja do druku
Co by było gdybyśmy wygrali powstanie listopadowe?
A w jakiż sposób mielibyśmy to zrobić?
A co by było gdyby zamiast... BB Bismarcka, Tripitza + kilka CA i kadłub Saydlitza i Grafa zainwestowano w rozwój związków pancernych?
Ile to ton stali i Raichsmarek w kieszeni... Bismarck to 196.642.000 RM, Tripitz pewnie też coś koło tego, może nawet więcej, s sumie za same pancerniki okolo 668mln RM... łuhuhu
Jeden panzer to gdzieś 100.000 RM....
Zdecydowany atak na Rosjan i chęć walki u wszystkich oficerów i byśmy wygrali a co do tego powyżej już lepiej byłoby zainwestować w U-bootyCytat:
Zamieszczone przez KWidziu
Co rozumiesz przez wygrali?Cytat:
Zdecydowany atak na Rosjan i chęć walki u wszystkich oficerów i byśmy wygrali...
Weź psujesz wszystko mi nie chodzi o to że JAK mieliby wygrać tylko co by było GDYBY wygrali. Ja też może na przykład na pytanieCytat:
Zamieszczone przez KWidziu
Odpowiedzieć: A jak mieliby NIE inwestować na to wszystko skoro jak się Hitler uparł na jakiś projekt nie można było go przekonaćCytat:
Zamieszczone przez mossin
No przykro mi, ale nawet jakby wygrali to zaraz Prusy z Austrią by skończyły z tym nowo powstałym tworem. Dlatego ciekawi mnie jak mielibyśmy wygrać, od tego zależy odpowiedź na dalsze pytania.Cytat:
Weź psujesz wszystko mi nie chodzi o to że JAK mieliby wygrać tylko co by było GDYBY wygrali. Ja też może na przykład na pytanie
Zmiana proponowana przez mossina była przynajmniej w jakiejś mierze prawdopodobna i możliwa.Cytat:
Odpowiedzieć: A jak mieliby NIE inwestować na to wszystko skoro jak się Hitler uparł na jakiś projekt nie można było go przekonać
Tak czy siak brakło by dla nich paliwa w 45 ;)Cytat:
A co by było gdyby zamiast... BB Bismarcka, Tripitza + kilka CA i kadłub Saydlitza i Grafa zainwestowano w rozwój związków pancernych?
Ile to ton stali i Raichsmarek w kieszeni... Bismarck to 196.642.000 RM, Tripitz pewnie też coś koło tego, może nawet więcej, s sumie za same pancerniki okolo 668mln RM... łuhuhu
Jeden panzer to gdzieś 100.000 RM....
A może zdobyto by to mityczne Baku?;] Wydaje mi się, że niezależnie od tego ile by wpakowano panzery to i tak podstawą produkcji na podstawie zaoszczędzonej kasy i materiałów powinny być ciągniki gąsienicowe i kolumny samochodowe.Cytat:
Tak czy siak brakło by dla nich paliwa w 45 ;)
Biorąc pod uwagę potencjał bombowy Aliantów w 45, to nawet gdyby Niemcom udało się zdobyć Baku i np ( choć jest to teoria prawie z zakresu fantastyki ) wynegocjować zawieszenie broni z ZSRR, tak czy owak ich kraj i przemysł zostałby po prostu zmieciony z powierzchni Ziemi.