Re: Lech Wałęsa - życie i twórczość
70tys. dolarów stracił :shock: :shock:
http://fakty.interia.pl/wywiady/news-wa ... nId,946354
Kurde, jak nic trzeba zostać prezydentem by za spotkania dostawać taką kasę, bo chyba nie w Polsce miał on mieć te spotkania. Ale hasło nadal się trzyma: "mniejszość seksualna prześladująca większość" :D kurde to brzmi tak jakby homoseksualiści napadali na ludzi na ulicach :D
"Czym jest oburzony Lech Wałęsa?
- Jestem oburzony tym, że mi stocznię zniszczono. Jestem oburzony tym, że zostały nam ulice, a kamienice poszły w inne ręce, że nie posłuchano mojej prywatyzacji... Dzisiaj, ta demokracja - przecież ja nie dla takich ludzi walczyłem, żeby tak uprawiali demokrację. W związku z tym jestem niezawowolony prawie ze wszystkiego. Tylko zastanawiam się, jak to inaczej rozwiązać." - cytat z artykułu
Kurde i jak mu to dogodzić, żyje za nasze pieniędzy, dodatkowo trzepie kasę na boku, źle nie wygląda i jeszcze jest niezadowolony. Takiemu to jednak za dobrze jest.
Jakbyś stracił 70.000 dolców to też byś był oburzony.
Wałęsa zawsze gadał pod publiczkę. Jak w narodzie mniejszości są niepopularne to wystrzelił z durną wypowiedzią o homoseksualistach.
Jak w narodzie rośnie oburzenie to on też jest oburzony. Dziś strajki na Śląsku, trzeba więc wykazać się oburzeniem. :mrgreen:
Cytat:
żyje za nasze pieniędzy, dodatkowo trzepie kasę na boku, źle nie wygląda i jeszcze jest niezadowolony. Takiemu to jednak za dobrze jest.
z jakich twoich jak ty do szkoły chodzisz ... to ty żyjesz z naszych, darmowa edukacja, zniżki na legitymacje itp.
Po drugie. Jak już dostaniesz zarost pod nosem i coś osiągniesz to będziesz mógł go oceniać.
http://img.timeinc.net/time/magazine...801229_400.jpg
A czy on coś zrobił dla Polski? Krytykować to on potrafi, jakoś nie słyszę by lobował, na rzecz naszego kraju w UE czy państwach po za nią. Dostał pokojową nagrodę nobla, przegrał drugą kadencje i zaszył się w swojej wili pisząc książki, udzielając wywiadów czy spierając się przed sądem czy był "Bolkiem". Zadziwiająco dużo działaczy "Solidarności" ma mu złe jego wykreowanie na zbawcę i późniejsze działania. A teraz krzyczy, że stracił 70tys dolarów, ludzie po aferze z Amber Gold stracili cały majątek życia i muszą z tym żyć. A on i tak się odkuje.
To już Kwaśniewski można powiedzieć więcej robi po swojej prezydenturze dobrego dla kraju niż on.
"- Nie, tylko bym jeszcze raz powtórzył, bo w tym temacie jestem niezmienny: jeszcze raz proszę, żeby nie wyciągać fragmentów. Ja mówiłem, że jestem fanatykiem demokracji, która odzwierciedla przekrój społeczeństwa, szczególnie w parlamencie. I gdyby ta mniejszość - czy te mniejszości - były tak dobierane, to te mniejszości nie znalazłyby się przed murem, ale nawet za murem. I ja mówiłem w tym znaczeniu. Dałem się poznać, że myślę poprawnie i zawsze będę to powtarzał."
Jest fanatykiem demokracji... Taki ustrój, w którym w parlamencie zasiadają ludzie, którzy stanowią większość społeczeństwa nazwał był reżimem totalitarnym lub autorytarnym. Bo czytając słowa byłego( już na szczęście) prezydenta w naszym parlamencie powinni zasiadać sami katolicy (80% społeczeństwa), biali i o poglądach lewicowych bądź prawicowych w zależności jak społeczeństwo myśli. Zapewne znalazło by się jeszcze parę kryteriów.
Cytat:
Bo czytając słowa byłego( już na szczęście) prezydenta w naszym parlamencie powinni zasiadać sami katolicy (80% społeczeństwa), biali i o poglądach lewicowych bądź prawicowych w zależności jak społeczeństwo myśli.
A jest zupełnie inaczej? Większość to katolicy, biali, o poglądach lewicowych, lub prawicowych. ;)
Wałęsa był główną postacią w Solidarności i trudno mu to odebrać. Zwykły robol bez wykształcenia, trudno od niego wymagać ponadprzeciętnej inteligencji, mimo to osobowość cechująca się pewną charyzmą. Jego zasługi w obaleniu komunizmu budzą kontrowersje, niektórzy twierdzą nawet, że był agentem służb bezpieczeństwa i działał na niekorzyść ruchu robotniczego. Patrząc przez pryzmat polityki mocarstw w tamtym okresie bardziej byłbym skłonny uznać go za marionetkę zachodnich służb wywiadowczych. Amerykanie przewidywali, że wyciągnięcie Polski z bloku komunistycznego spowoduje rozpad całej układanki w europie środkowo-wschodniej i nie byli w błędzie. Polska miała kluczowe znaczenie w tamtym czasie. Ponadto wspieranie lokalnych grup rewolucyjnych jest znaną metodą w polityce międzynarodowej USA.
Cytat:
Zamieszczone przez fenr1r
Cytat:
Bo czytając słowa byłego( już na szczęście) prezydenta w naszym parlamencie powinni zasiadać sami katolicy (80% społeczeństwa), biali i o poglądach lewicowych bądź prawicowych w zależności jak społeczeństwo myśli.
A jest zupełnie inaczej? Większość to katolicy, biali, o poglądach lewicowych, lub prawicowych. ;)
Aj źle się wyraziłem co do poglądów, chodziło mi, że parlament w jego mniemaniu powinni tworzyć ludzie o poglądach prawicowych jeśli większość społeczeństwa tak myśli lub lewicowych jeśli społeczeństwo jest lewicowe. Żadna mniejszość nie miała by nic do powiedzenia.
Cytat:
Zamieszczone przez fenr1r
Cytat:
Wałęsa był główną postacią w Solidarności i trudno mu to odebrać. Zwykły robol bez wykształcenia, trudno od niego wymagać ponadprzeciętnej inteligencji, mimo to osobowość cechująca się pewną charyzmą. Jego zasługi w obaleniu komunizmu budzą kontrowersje, niektórzy twierdzą nawet, że był agentem służb bezpieczeństwa i działał na niekorzyść ruchu robotniczego. Patrząc przez pryzmat polityki mocarstw w tamtym okresie bardziej byłbym skłonny uznać go za marionetkę zachodnich służb wywiadowczych. Amerykanie przewidywali, że wyciągnięcie Polski z bloku komunistycznego spowoduje rozpad całej układanki w europie środkowo-wschodniej i nie byli w błędzie. Polska miała kluczowe znaczenie w tamtym czasie. Ponadto wspieranie lokalnych grup rewolucyjnych jest znaną metodą w polityce międzynarodowej USA.
Coś w tym jest, zważywszy jak szybko świat się dowiedział o Wałęsie i stoczni, przecież dla przeciętnego ówczesnego Amerykanina Polska zapewne były jedną z republik ZSRR. Zapewne zadziały to służby wywiadowcze.
Cytat:
Aj źle się wyraziłem co do poglądów, chodziło mi, że parlament w jego mniemaniu powinni tworzyć ludzie o poglądach prawicowych jeśli większość społeczeństwa tak myśli lub lewicowych jeśli społeczeństwo jest lewicowe. Żadna mniejszość nie miała by nic do powiedzenia.
Pokaż mi ustawę gdzie jest napisane co to jest "mniejszość seksualna". Twoje myślenie jest niebezpieczne. W prostej linii prowadzi do tego co powstało w wyjaranej trawą Holandii - powstała tam partia pedofilska.
To, że ktoś jest dewiantem i zboczeńcem nie znaczy, że ma mieć jakiekolwiek prawa. Jest wręcz odwrotnie. Te prawa należy mu ograniczać dla dobra ogółu.
A Lechu dobrze gada. Ma swój specyficzny sposób przekazywania myśli, ale w gruncie rzeczy często ma rację.
Cytat:
Zamieszczone przez krwawa_rozprawa
Cytat:
Pokaż mi ustawę gdzie jest napisane co to jest "mniejszość seksualna". Twoje myślenie jest niebezpieczne. W prostej linii prowadzi do tego co powstało w wyjaranej trawą Holandii - powstała tam partia pedofilska.
To, że ktoś jest dewiantem i zboczeńcem nie znaczy, że ma mieć jakiekolwiek prawa. Jest wręcz odwrotnie. Te prawa należy mu ograniczać dla dobra ogółu.
A Lechu dobrze gada. Ma swój specyficzny sposób przekazywania myśli, ale w gruncie rzeczy często ma rację.
Cieszę się, że nadchodzi wiosna, śnieg stopnieje i ....
I co może jeszcze stwórzmy obozy zamknięte dla ludzi o skłonnościach homoseksualnych, nie myl pojęć pomiędzy homoseksualizmem a pedofilią, a jeśli nie wiesz czym się różnią to poszukaj sobie.
Zresztą skoro Ty obrażając każdego użytkownika, któremu odpisujesz na post jesteś w mniejszości to powinno się radykalnie ograniczyć Twoje prawa. :twisted:
To może po ograniczeniu praw gejów i lesbijek ograniczmy też prawa ateistów jako mniejszości religijnej, Niemców jako mniejszości narodowej itd...
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Cytat:
Zamieszczone przez krwawa_rozprawa
Cytat:
Cieszę się, że nadchodzi wiosna, śnieg stopnieje i ....
I co może jeszcze stwórzmy obozy zamknięte dla ludzi o skłonnościach homoseksualnych, nie myl pojęć pomiędzy homoseksualizmem a pedofilią, a jeśli nie wiesz czym się różnią to poszukaj sobie.
Zresztą skoro Ty obrażając każdego użytkownika, któremu odpisujesz na post jesteś w mniejszości to powinno się radykalnie ograniczyć Twoje prawa. :twisted:
To może po ograniczeniu praw gejów i lesbijek ograniczmy też prawa ateistów jako mniejszości religijnej, Niemców jako mniejszości narodowej itd...
Istnieje wyrazna granica pomiedzy tolerancja oraz akceptacja.Niestety pedalstwo tego nie dostrzega co dal jasno do zrozumienia L.Walesa.Homo nie sa wyjatkowi,uprzywilejowani,pokrzywdzeni,przesladowa ni,etc...Nikt im nie ogranicza praw tylko stara sie uswiadomic ze niektorych powszechnie przyjetych schematow(norm) nie mozna naginac a nawet wypaczac.
Dozylismy czasow gdzie tolerancja zostala posunieta do granic absurdu :?
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Istnieje wyrazna granica pomiedzy tolerancja oraz akceptacja.Niestety pedalstwo tego nie dostrzega co dal jasno do zrozumienia L.Walesa.Homo nie sa wyjatkowi,uprzywilejowani,pokrzywdzeni,przesladowa ni,etc...Nikt im nie ogranicza praw tylko stara sie uswiadomic ze niektorych powszechnie przyjetych schematow(norm) nie mozna naginac a nawet wypaczac.
Dozylismy czasow gdzie tolerancja zostala posunieta do granic absurdu :?
Jedyne co dał do zrozumienia L.Wałęsa to, że jego sposób pojmowania demokracji niczym nie różni się od ustroju w którym dorastał. Dla niego najistotniejsze jest aby to większość nie ważne jaka miała tylko prawo do głosu czy nawet do życia. A jak już pisałem taka gadka dla mnie ociera się się o ustrój totalitarny.
Nie istnieje również granica pomiędzy tolerancją a akceptacją, ponieważ jeśli tolerujesz coś albo jesteś zmuszony to robić to nieświadomie musisz to zaakceptować. Przeciwieństwem braku tolerancji jest walka o zmianę środowiska, rzeczy czy osoby. Ale homo nie domagają się jakiś specjalnych praw, chcą tylko by ich Polacy zaczęli postrzegać jako istoty ludzkie a nie wyrzutki społeczeństwa. Czy osobę upośledzoną umysłowo czy fizycznie też mamy spychać na margines społeczeństwa? Czy inwalidzi walczący o podjazdy dla wózków też mają zostać wykluczeni ponieważ zabiegają o poszanowanie swoich praw?
CHYBA NIE!
Zresztą to nie osoby homo starają się nagiąć istniejące schematy tylko politycy i dziennikarze robiący niepotrzebny szum wokół całej tej sprawy. Ja tego nie rozumiem, co jest złego w ustawie o związkach partnerskich. Ok, dotyczy możliwości zawarcia "małżeństwa" przez osoby tej samej płci ale w tym wypadku używanie przez media i polityków słowa "małżeństwo" jest złe. To jest związek dwojga osób, nie zawarty w żadnej instytucji religijnej więc gdzie mamy tu małżeństwo?! Zresztą nie tylko ustawa dotyczyła homo ale również osób żyjących na tzw. kocią łapę a wiec hetero. W Polsce jak rozumiem wszyscy którzy pragną być za sobą muszą zawrzeć małżeństwo w Kościele czy też w urzędzie? Istnieją ludzie, którzy wolą żyć tak jak żyją i móc dowiadywać się np. o zdrowiu partnera. I to też jest złe?
I nagle wyskakuje pan Wałęsa ze swoimi słowami, po tym jak ucichła cała burza medialna woków tej ustawy i jątrzy dalej. Teraz dodatkowo płaczę, że stracił kasę, oj biedny on jest.
W Polsce nagle wszyscy popadają w paranoję, widząc na każdym rogu lesbijkę czy geja demoralizujących młodzież. W naszym kraju jest dużo ważniejszych spraw niż to, ale że to się dobrze sprzedaję w mediach to inna kwestia. Naprawdę jest nasz był już prezydent zajmie się czymś pożyteczniejszym jak np. lobowanie na rzecz Polski w świecie. Wszyscy go znają, ma pokojową nagrodę Nobla więc niech ruszy d... i ruszy w świat zabiegając o interesy kraju a nie obrastając w tłuszczyk.