ha, ha, ha !!!
mów jak na spowiedzi, o co chodzi?
Wersja do druku
ha, ha, ha !!!
mów jak na spowiedzi, o co chodzi?
Już wcześniej o tym napisałem, że stare gry nie chodzą na ati radeonie. (Te które sprawdzałem )Sam sprawdziłem swego czasu szczęście na cudzej skórze, ale tyczy się to pc- tów, stąd moja uwaga. Dlatego więcej nie powiem i proszę o odpuszczenie... :D
edit:
Wiem że gra wywala na nvidiach, ale z tego co wyczytałem jest kwestia konfiguracji sprzętowo- systemowej...Dziwna sprawa jak zawsze z CaSegą odnośnie optymalizacji sprzętowej :twisted:
no kurde na Intelu nie będę stawiał wymagań wobec laptopa :D
trudno, najwyżej jest stary blaszak :) muzeum otworzę sobie w okolicach biurka i od znajomych przybywających w gości będę inkasował po 5 zł za zwiedzanie.
Pokaż chociaż jakiego lapka wybrałeś. Ciekaw jestem co to za bestia ;).
już się chwaliłem w Shogunie2 pytałem o to czy pójdzie:)
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netboo ... hp-1.bhtml
taki, tylko, że z 4gb ramu, w sumie się zastanawiam czy by nie wziąć silniejszego, ale kumpel mi mówi, że znajdę kości ramu taniej niż ta różnica, także...
Przy normalnym użytkowaniu komputera, poza edycją video, to ja nie widzę zastosowania dla więcej niż 4gb ramu. No ale ja używam jeszcze XP-ka wiec mam trochę inna perspektywę. Laptop wygląda zacnie, a ram rzeczywiście możesz sobie w razie czego dokupić później.
he, he, właśnie zamierzam też ciąć filmy...
tu bardziej myślałem o tym, że montaż filmów bardziej procesora potrzebuje niż ramu...
była taka opcja za tę kwotę - dv6 ileś tam i3 2gen, ale 6 gb ramu...
A jak finansowo stoisz? Przepraszam za niestosowność zapytania :oops: Pytam się, bo u mnie w pracy kupił sobie kolega laptopa, ale ze wszystkimi bajerami, z większym monitorem- w myśl zasady że lepiej teraz wydać i mieć spokój, niż potem kombinować i rozbudowywać...
Procesora oczywiście tez potrzebuje ale jak ci się nie zmieści w ramie to nawet najlepszy procek nie pomoże. Jak zacznie mielić z pliku wymiany to jest totalna porażka. No to już masz jasność sytuacji ;).Cytat:
Zamieszczone przez Dunkel
ramu zawsze mogę dokupić, ten laptop co go kupuję ma wręcz wyjęte kości ramu, bo widze obecnie modele tylko z 6 i 8 gb...
z kasą średnio, widziałem droższe modele, rozważałem, ale w sumie znajomi mnie informowali, że im ani i7, ani 8gb ramu, ani 2gb w karcie się jeszcze nie przydało, a miłośnikami nowości typu Battlefield 3 są, także stwierdziłem, że nie będę przepłacać, zwłaszcza, że zanim zacznę grać w nowe gry to jeszcze przede mną wiele godzin MTW, RTW, M2TW, może z nowszych TW coś pyknę, a to nie są gierki na 2h i do kosza raczej...
a z tymi filmami... no to cóż, będzie się zacinać cosik to dokupię tego ramu.
jeszcze dopisek - mam własnie wrażenie, że laptop który kosztuje 4000 jest wart co najwyżej 3500 maksimum, widziałem nawet za 4700, gdzie ani designu nie miał, ani wartości na tę cenę...