-
Musisz wypakować grę. W tym celu wejdź do folderu Medieval2/tools/unpacker i uruchom najlepiej unpack_all, naciśnij 3 razy klawisz "y" po każdym razie zatwierdzając enterem. Rozpakowywanie będzie trwało kilka-kilkanaście minut, a po zakończeniu folder z medkiem będzie ważył kilka gb więcej ;) Po zakończeniu operacji pliki te znajdziesz w folderze data.
-
Wyskakuje mi takie coś: "nie można uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono msvcr71.dll.Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten problem."Z góry dziękuje za pomoc.
Już rozwiązałem problem pobrałem jakieś 2 pliki i wrzuciłem do folderu SysWOW64.
-
Zwiększyłem koszt budynków i jednostek w plikach ale w grze się nic nie zmieniło :(.Pomoże ktoś?
-
edu
Witam wszystkich. Mam taki problem: chciałbym się trochę pobawić plikiem EDU lecz zmiany które wprowadzam w ogóle nie są widoczne w grze. Czy ktoś mógłby pomoc?
-
Pamiętaj o usuwaniu map.rwm po zmianach w EDU czy innych plikach
-
Mylisz się Sadam, nie ma takiej konieczności. W ograniczonym zakresie potencjalnych zmian, przychodzi usunąć ten generowany przez silnik obraz mapy. Wbrew powszechnemu przeświadczeniu.
@artur.borusiak
Jeśli pracujesz na podstawce, niezbędnym jest dodanie następującej linijki w pliku .cfg:
[io]
file_first = true
Medieval podobnie jak najnowsze produkcje Total War jest kompaktowo spakowany, w kilka plików. Które to, bez stosownej edycji pliku konfiguracyjnego, są bezpośrednim zapleczem gry, nawet wówczas gdy wypakujesz Medievala.
-
Dokładnie, coście się tak uwzięli na te Bogu ducha winne map.rwm :D Co ktoś zapyta o pomoc w modowaniu dostaje odpowiedź: "skasuj map.rwm" ;) To jest konieczne przede wszystkim przy ingerowaniu w pliki mapy.
-
Pytanie proste. Jak w modzie takim jak OiM 2, stworzyć Rzeczplitą (chodzi mi o przyłączenie prowincji Litewskich do Korony)? :P
-
Witam, mam problem z odnalezieniem plików units, po wejściu w folder data moim oczom ukazują się animations, fmv, sounds, world (dodatki kingdoms) i cursors( w przypadku podstawki). W folderach nie ma żadnych ukrytych plików. Moją przygodę z modowaniem dopiero zacząłem więc możliwe że jest to jakiś banalny problem. Z góry dzięki za pomoc.
(Medieval-a mam na Steam)
-
Rozpakowałeś grę? Jeżeli nie, przeczytaj pierwszy post na tej stronie ;)