Re: Polish Kingdom Mod - nowe i poprawione jednostki Polski
W chwili obecnej to beta napewno działają bitwy, kamapnia to nie wiem bo nie próbowałem. Aramegil napisał, że koło połowy października będzie ostateczna wersja z działającą kampanią. Należy poczekać. A jak nie działąją Ci nawet bitwy to przeczytaj wszystkie posty w tym temaci i powinieneś sobie poradzić z poprawną instalacją.
Thx za odpowiedź Na szczęście bitwy mi działają
Dziwne bo mi działa i to i to tylko oblenżenia własne mi nie działają
mam taki fajny pomysł co do nowych usprawnień do moda: zaawansowany pancerz płytowy dla polskich rycerzy! Wiecie ten który noszą późna polska straż generalska po ulepszeniu pancerza pomysł wynikł dlatego żę marzą mi się tacy wojacy :twisted:
Dobry pomysł ale jak by Aramegil mógł by dodac rycerzy feudalnych i Bazyliszka polsce
drogi Aramegilu cierpliwość nie należy do moich cnót więc pytam się: czy jest planowana data premiery?
Jeszcze jedna sugestia dotycząca moda: zwiększyć ilość jednostek które będą posiadać zaawansowany pancerz płytowy np: Francji ,Anglii ,Niemcom ,właśnie Polakom Hiszpanom, Włochom, no i dać trochę lepszych jednostek Egiptowi turkom Maurom i innym państwom wschodnim. rusi nie dać zachodnich mieczy tylko jakieś typowe dla ich regionu. zmiany dla mnie naprawdę by były ciekawe
Jednostkami arabskimi praktycznie wcale się nie zajmowałem, bo te tereny i dzieje historyczne znam najsłabiej :/ . Polsce dodałem z powrotem Polską Gwardię, dorzuciłem Bazyliszka do artylerii, Polskim Rycerzom dałem zaawansowany pancerz płytowy. Rycerzy feudalnych nie będę dodawał, bo właściwie kopiowaliby Polskich rycerzy, więc po co dwie identyczne jednostki? Litewska gwardia i miecznicy też powinni działać bez zarzutu razem z Rycerzami gotyckimi. Nie będzie za to w grze pieszych Braci dobrzyńskich, ani Tarczowych halabardników dla Polski (tylko spieszeni Półbracia zakonni).
Bitwy i kampania działają bez problemów, a statystki piechoty i konnicy są już poprawione. Przygotowałem także bardziej profesjonalny instalator i nową ikonkę do gry. Ponadto Piter zasugerował aby dodać nowe AI do moda, więc jeśli się uda, to będzie dodatkowo udoskonalony system rekrutacji, frakcje grywalne w postaci Norwegii i Mongołów oraz inne usprawnienia w regionach/miastach/zamkach.
Mod pojawi się w niedługim czasie. Jest mała "obsuwka" czasowa, bo dodawałem nową frakcję w postaci Szwecji. Teraz kiedy coraz głębiej wchodzę w modowanie gry to widzę, jaką kaszanę w plikach i budowie aplikacji narobili państwo z CA. Jak kiedyś dorwę któregoś z ich programistów, to zatłukę gołymi rękami...
z dodaniem frakcji może odpuść bo chyba każdy kto parał się trochę edytowaniem plików wie gdzie zmienić żeby mongołowie i norwegowie byli grywalni.
a co do arabskich to może tylko jakaś nawet wymyślona piechota miecznicza albo piechota z szablami tak jak jest z piechotą al haka czyli tą z crusaders oraz jakiś lepszych łuczników spieszonych powiedzmy spieszeni łucznicy mameluków
może zamiast feudalnych dodaj pancerze odpowiednie polskiej szlachcie i jeszcze pytanko czy polska szlachta będzie z oszczepami czy tylko z mieczami bo mi bardziej odpowiadają ci drudzy
a będą konni bracia dobrzyńscy?
to kopnij go jeszcze za mnie i powiedz że to za polske :lol:
Dzięki,że dodałes bazyliszka tera gra bedzie lepiej dopracowana historycznie niż w oryginale :D pozdrawiam