Tylko wersja 4.0
Wersja do druku
Tylko wersja 4.0
Mam pytanie, odnośnie Krzyżaków i Królestwa Jerozolimy. Czy jeśli zacząłem wczesną kampanię to oni się kiedyś pojawią?
A i co z manogłami? Gdzie pójdą i kiedy przybędą?
Witam! Od niedawna gram w Stainless steel 6.2 RR i RC i mam taki błąd. Gram Polską podbiłem Ukrainę teraz Ruś Kijowska jest moim wasalem, ruszyłem na Węgry podbiłem 2 zamki i teraz gdy chce samodzielnie stoczyć bitwę to pojawia się błąd i wywala mnie do windy, wiecie jaka jest na to rada ;D
Pozdrawiam
Ps. Wiecie co zrobić żeby zmienić księcia, bo moim księciem jest jakiś adoptowany dziad a chce by był nim oryginalny Piastowy potomek :D
PS. 2: Było wyraźnie gdzieś napisane że jeśli weźmiesz Early Era Campaign to ich nie będzie, a Mongołowie powinni przybyć
Przyczyną zepsutych bitew mogą być dodatkowe mody lub ręczne grzebanie w plikach.
Księcia nie da się zmnienić nie zabijając go.
Możesz powtórzyć trzecie pytanie, bo jest trochę niezrozumiałe?
Odpowiadam na pytanie czy we wczesnej kampanii może być Zakon Krzyżacki, czy Mongołowie.
Więc mówię Zakonem Krzyżackim nie można grać, a inwazja mongołów przybędzie po określonym czasie
Na początek, witam wszystkich ;)
Przygodę z Medievalem zacząłem juz dawno, z modami od ostatniego tygodnia. Przejrzałem bibliotekę (świetna sprawa) i na pierwszy ogień do przetestowania poszedł Stainless Steel. Instalacja przebiegła bez problemów, podczas wyboru nacji w MENU GŁ. 2 razy wywalilo do windowsa. To jednak w normie biorąc pod uwagę wypowiedzi powyższych użytkowników.
Martwi mnie jedynie zwalnianie, zacinanie gry na mapie kampanii. Dokładnie przejawia się w taki sposob, że przesuwane postacie nie chodzą plynnie tylko przeskakują. Nie wiem czy ujawinia się to tylko u mnie i które z opcji grafiki powinienem zmienić, a może potrzebne jest dodatkowe grzebanie w plikach? Bardzo proszę o rady na ten temat. :(
Możliwe, że klikasz spację czyli zwiększenie tępa ruchu jednostek, wtedy przeskakiwanie jest normalne. (jak chcesz z tym skończyć to kliknij sapcję i już jej nie dotykaj)
Ja mam pytanie odnośnie generałów. Czy ta straż generalska którą można wyszkolić to geerał, family member czy po prostu jednostka???
Dzieki za podpowiedz.
Obecnie gram Polską, od zachodu i południa zawarłem sojusze przez ożenek członków rodu, wiec powinny byc stabilne na dłuższą metę (nie wiem jak to jest z AI w modzie, jezeli chodzi o dyplomację i trwałość sojuszy). Ekspansję planuję na wschod. Zastanawia mnie jednak, czy da się zawrzeć unię polsko-litewską w Wielkim Księstwem? 8-) stworzyć coś na wzór historyczny. Moze występuje w modzie jakiś event, ktory to umożliwi? Nie chodzi mi tu o tradycyjne wasalstwo.
Siemanko, pewnie nie zapytam o nic nowego ale mam problem z modem Stainless Steel, otóż rozgrywam kilka tur i co? wywala na pulpit z napisem: Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit.
Instaluje elegancko part1 do folderu z medkiem kingdoms, part2 tak samo (no chyba ze part2 trzeba do folderu mods/stainless steel ale nie sądze), instaluje patch6.1 (instalowałem też bez patcha ale nadal cdt), wyłanczam w grze porady kompa, pogram ze 20 minut i witam pulpit. Kingdoms wersja 1.5 (na 1.4 też cdt). Przeszperałem internet ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem. Reinstalowałem wszystko ze 3 razy. W czym tkwi problem? Przeczytałem gdzieś zeby wyłączyć autosave ale nie wiem gdzie to zrobic. Mam orginalną wersje Medievala i Kingdoms PL. Może to dlatego iż mody są w jezyku angielskim a ja mam polskie podstawki? Sam mod też sciągałem 2 razy z różnych stronek i to samo.
Jeśli ktoś mógłby poradzić cokolwiek to będę bardzo wdzięczny, jeszcze żeby wywalało raz na 2-3 godziny to zniosę ale co 20minut to nie na moje nerwy a dodam że ogólnie seria Total War to jedyna w jaką gram, oczywiście podstawki nie dają już żadnego wyzwania. Jak ktoś przyczyni się do tego że w końcu zagram normalnie to zapale faje za jego zdrowie
pozdro
jak coś to kompa mam kozackiego także to nie jego wina, moda rozpakowałem programem PeaZip, próbowałem też 7zip-em ale sytuacji to nie zmieniło
Witam!
Otóż, kilka dni temu przeglądając to forum po dłuuugim czasie(nawet konto zostało skasowane), szukałem dobrej modyfikacji do M2TW, co zaś znalazłem...
Mam już małą opinię, oraz pytanie.
Mod sam w sobie jest dobry-choć jak już ktoś napisał-nie najlepszy.Jest stabilny,co mnie mile zaskoczyło widząc wcześniejsze wypowiedzi("CTD",itp.).55 tur i nic, poza jedyną wpadką po zakończeniu utworu w menu głównym.Gra działa bez zarzutów, a nawet lepiej, gdyż zauważyłem poprawę w wydajności.
Kolejna rzecz, to wtrącenie do rozgrywki ciekawostek takich jak:zasobów żywności podczas wypraw wojennych(nie pamiętam, żeby było coś takiego w podstawce :?: ), dodatkowe jednostki, oraz co najważniejsze(jak dla mnie), poprawienie zachowania się żołnierzy podczas walk.Pamiętam, że w podstawowej wersji raziło mnie to niesamowicie.Żołnierze wręcz bali się cokolwiek zrobić, blokowali się, itp.
Bardzo zaskoczyło mnie ta ogromna chęć podpisywania sojuszy ze wszystkimi frakcjami, skąd ten pomysł?Nie mam zdanie czy to na dobre, czy na złe, ale to wyjdzie w "praniu" :]
:?: Czy jest jakaś poprawka do wersji 6.1 zmieniająca wygląd polskich mieczników i włóczników na polskie?To mnie troszkę dziwi, ale posiadają one węgierskie tarcze :? Widziałem gdzieś, że ktoś poruszał ten temat, ale twórcy podeszli to problemu lekceważąco, czyli wcale :roll:
Ps.Na forum nie zauważyłem informacji na temat spolszczenia, które istnieje, i z którego sam korzystam.Nie jest to spolszczenie pozbawione błędów, literówek,itp. ale działa bez zarzutów.
Jest dostępne http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=316201
Pozdrawiam!