Panowie ale zaniedbaliśmy ten piękny temat!
Browar Kormoran rusza do zdecydowanej ofensywy i w dniu 3.12.2009 uderzył mocno oj bardzo mocno....
Muszę się pochwalić, że piłem i jestem zachwycony! Śmiem twierdzić, że bije nieznacznie Ciechana jeśli idzie o walory smakowe. Ale co ja wam będę mówił - jak sami nie spróbujecie to rozkoszy nie poczujecie ;) Polecam absolutnie...Cytat:
Nowość to piwo Miodne. Kilka miesięcy prób by dać odpowiedź na pytania: piwo jasne czy ciemne oraz jaki miód: lipowy, wielokwiat czy może gryczany?
Lipowy w jasnym, a szczególnie w ciemnym był za delikatny. Gryczany oczywiście był tak intensywny, że trudno było doszukać się obok jakiegokolwiek jeszcze smaku, a przecież to nie miód pitny tylko piwo. Pozostał wielokwiat - z ciemnym współgrał idealnie: lekka słodycz miodu i kawowo-czekoladowe nuty z ciemnych słodów. Dostawca miodu mieszka i zbiera miód na Warmii. Tradycje pszczelarskie w jego rodzinie sięgają roku 1925.
Drugim mocnym uderzeniem może być ta pozycja :
Brzmi naprawdę zachęcająco... :]Cytat:
Warnijskie to pierwsze w Polsce piwo wielozbożowe. Jego skład został skomponowany w taki sposób aby uzyskać doskonałe zbilansowanie zawatrości aminokwasów egzogennych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Brak procesu filtracji pozwolił na zachowanie dużej zawartości witamin z grupy B pozytywnie wpływających na metabolizm oraz sprawność umysłową i fizyczną człowieka. Nie zapominajmy, że to jednak alkohol - proponujemy zachowanie umiaru. Nazwa piwa została zaczerpnięta z gwary warmińskiej