Może mediolan podbił taki region dlatego że dałeś im kasę? tak samo maurowie... też tak moge zrobić ;s
Wersja do druku
Może mediolan podbił taki region dlatego że dałeś im kasę? tak samo maurowie... też tak moge zrobić ;s
Nie wiem czy to jest jakieś szczególnie, ale mi 2 razy zdażyła się sytuacja że miałem Portugalie w Irlandii. To znaczy na początku gry Portugalia zdobyła Dublin, ale później straciła Lisbone i Saragosse. W ten sposób powstało coś co możnaby określić jako państwo na uchodźcwie. Grałem za pierwszym razem jako Polska, a za drugim jako Bizancjum, więc na tą część Europy wpływu zbyt wielkiego nie miałem. Grając Bizancjum widziałem też Polske z samą Pragą. Wam też się to zdaża?
Jak gram Anglią to Portugalczycy kręcą się w okolicach Covengoru(tak się chyba pisze) ale nie atakują.
Jak najbardziej ;) Widok Portugalii w Dublinie jest dość częsty ;) Podobnie Polska w Pradze, chociaż u mnie częściej ma ona też Kraków do tego :P Już bardziej zdziwiło mnie zdobycie Kijowa przez Bizancjum ;)Cytat:
Zamieszczone przez eeerobert
http://img697.imageshack.us/img697/8815/0000cx.jpg
Uploaded with ImageShack.us
SS 6.1, poziom bardzo trudny. Pierwszy narodzony potomek, jej siostrze już brakowało 4 serduszek do fulla (w chwili dojrzenia :lol: rzecz jasna).
Nieletnia, ale już zaje :)
Musiała po kimś odziedziczyć urodę :D Ciekawym czy po ojcu czy matce :D
Witam. Ja miałem nie tyle interesującą co dziwną bitwę. Cztery odziały chłopów(grałem Polską) broniło jakiegoś miasta przed falą(naprawdę dużo jednostek wroga,chyba Dania) spieszonych i ciężkich rycerzy. Ach,żebyście to widzieli... Nasi dzielni rolnicy odpierali falę za falą,stłaczani,siekani mieczami,stali jak mur. Gdy panika zakradła się w szeregi chłopów ci uciekali lecz ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu wracali(czasem w 9 osób) szarżując na wroga. Rycerze wroga co jakiś czas przegrupowywali szyki dając mi czas na uformowanie ciaśniejszego szyku moich chłopów. W końcu nadszedł ostateczny atak wroga. Zaskoczyłem go, rozkazując zaszarżować chłopom na cały tłum wrogów. Nerwowy tupot wojowników,krzyk przed zderzeniem i... Wróg ucieka! Ścigałem go aż do końca mapy,stosy trupów pokryły całą mapę. Chłopi zdobyli kilka belek doświadczenia. Ten opis nigdy nie opisze tego co tam się działo.
Screen or didn't happened. ;)
Nie wierzę, by chłopi wygrali z rycerzami. To jest nie możliwe.
Hmm, ciekawe o tyle, że walczyli chłopi. Tak się dzieje często, gdy wróg długo walczy lub traci genka. Widocznie w Twoim przypadku musiałeś długo odpierać ataki więc zmęczony przeciwnik zaczął zwiewać, mimo wszystko screen by się przydał ;)