Zamieszczone przez Gnejusz
Pod wpływem Waszych postów znowu zainstalowałem ten mod, wcześniej grałem w 2.0 ale bez spolszczenia. Ze spolszczeniem gra jest znacznie przyjemniejsza, z przychodzących ewentów można podciągnąć się z historii. Grafika przepiękna, muzyka robi świetny klimat, jednostki są chyba najlepsze jakie widziałem pod MTW 2 i KIngdoms. Gram Państwem Jerozolimskim i jest ciężko, udało mi się zdobyć południowe i zachodnie prowincje Egiptu ale zaatakowała mnie Turcja i Bizancjum. Boje o Aleppo trwają już kilkanaście tur ale... Ten mądry pomysł z ograniczeniem rekrutacji jest niedźwiedzią przysługą w grze, te jednostki które mogę rekrutować poza początkowymi prowincjami są strasznie marne i tutaj mam do Was prośbę. - W niektórych podbitych prowincjach mogę budować kapitularze bractw zakonnych ale bez możliwości rekrutacji jednostek. Czy ktoś może napisać jak odblokować w plikach możliwość rekrutacji jednostek w tych kapitularzach wybudowanych poza początkowymi prowincjami? Zupełnie nie wiem które pliki za to odpowiadają a odblokowanie rekrutacji zakonników osłodziłoby grę Jerozolimą - oj osłodziło...