Soundtracki filmowe są, a czy jesteś zainteresowany z Braveheart? A może już wrzuciłeś? :roll:Cytat:
wino
Wersja do druku
Soundtracki filmowe są, a czy jesteś zainteresowany z Braveheart? A może już wrzuciłeś? :roll:Cytat:
wino
Są.
Tu są gotowe tylko do skopiowania pliki z muzą z najnowszej wersji mojego submoda. To dla tych, którym nie chodzi sposób z pierwszego posta (Lectre i Strunin). Nie wiem jednak jak to działa z innymi submodami.
http://file4u.pl/download/3449333/so....file4u.pl.rar
http://file4u.pl/download/3449350/so....file4u.pl.rar
wystarczy skopiować i zastąpić pliki w katalogu sounds.
Jak sobie obiecałem, znalazłem chwilę zagrałem swoją ulubioną nacją, cały czas leciała zmieniona przez ciebie muzyka, szczególnie w bitwie idzie wyraźnie usłyszeć ale i na mapie kampanii jest zmiana :D Oczywiście że filmik nagrałem, dla malkontentów, bo o tym się mało mówi, ale to jedna z niewielu modyfikacji, którą zmieniono pod polskie realia...Nie licząc oczywiście tych co są autorskimi modyfikacjami naszych sympatyków Totala War z forum...Cytat:
wino
Dawaj linka :)
Na razie coś wolno youtube się rusza, najgorsze że bitwa była krótka, i boję się że znowu wezmę muzykę z dawnej muzy, za nową :oops: Tamtej nie pamiętam :cry: Ale linka dam, jakby co najwyżej wywalę, bo nie bawię się póki co w kompilacje, oprogramowanie mam, wiem już jak Sandokon i inni robią swoje filmowe perełki, ale jest to cholerycznie czasochłonne.... :evil:Cytat:
Zamieszczone przez wino
Poprawiłem plik, który należy wgrać jeśli gracie w submoda Mietka77. Być może ta zmiana nie była konieczna, ale zauważyłem jedną rzecz i ją poprawiłem i teraz na 100% będzie ok. Link w pierwszym poście, w części "opis instalacji"
P.S. nowych propozycji jeszcze nie sprawdzałem.
@ Wino,
pytanie raczej mało obeznanego. Czy dałoby się uzyskać oryginalne obcojęzyczne komendy - francuskie, włoskie, hiszpańskie, niemieckie, rosyjskie itd, zamiast komend angielskich z obym akcentem?
Przy instalacji pakietów poprawek (1.2, 1.3, 1.5) do czystej wersji M2TW dostępne są pakiety dla różnych wersji językowych - przykład strony:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... load-Links
Być może, powtarzając instalowanie pakietów poprawek za każdym razem dla innej wersji językowej, dałoby się dotrzeć do oryginalnych plików dźwiękowych - przede wszystkim komend bitewnych - nagranych w danym języku. Sądzę, że byłoby niezłą rzeczą zrobić z nich dodatkowy submod. Teraz to jest wszędzie angielski z obcym akcentem, a to nie to samo.
Inna sprawa - czy myślałeś o tym by zdobyć polskie komendy z innych gier które możnaby podstawić do moda? Szczerze to sam znam mało - wiem, że niektóre gry serii Combat Mission mają okrzyki wojskowe w językach narodowych, także po polsku. Wiem że są komendy jak Ognia, Naprzód, zapewne parę innych by się znalazło, które byłyby przydatne, o ile dałoby się je wyciągnąć.
Z tego co mi się zdaje to w tym linku co podałeś są patche dla odpowiednich krajów, ale to niestety wcale nie oznacza "lokalnych" języków mówionych. Przykład masz w polskiej wersji - nikt nie mówi po polsku, jedynie teksty są polskie. Ale oczywiście jakby takie głosy ktoś zrobił to dobrym pomysłem było by wrzucenie tego do moda i z chęcią bym mógł to zrobić :)
Co do drugiej części pytania - nie myślałem nad tym, ale jest to jak najbardziej do zrobienia. Musiałbym sprawdzić tylko gdzie i jak i chyba mógłbym się tego podjąć. Musiałbym tylko dostać pliki z tymi gotowymi głosami, ewentualnie dokładną nazwę gry z której można to wyciągnąć.
^ dlatego pisałem, że ie jestem rozeznany.
Dla samej Polski nie wiem czy jest sens robić. Myślałem o czymś takim, ale w kolejce mam sporo ważniejszych rzeczy.