Słuszna uwaga, też mi się takie rzeczy nie podobają, kiedy można szkolić od początku gry najlepsze lub jedne z najlepszych wojsk. Szkolenie tych samych wojsk w miastach co w zamkach też jest poronionym pomysłem. Fajnie jakby się ktoś tego podjął.
Wersja do druku
Słuszna uwaga, też mi się takie rzeczy nie podobają, kiedy można szkolić od początku gry najlepsze lub jedne z najlepszych wojsk. Szkolenie tych samych wojsk w miastach co w zamkach też jest poronionym pomysłem. Fajnie jakby się ktoś tego podjął.
Pierwszy krok zrobił Mietek77 z ograniczeniem rekrutacji, kolejny to jak sugeruje Piter i Wino mógłby być usunięcie lepszych jednostek z niższych poziomów garnizonów, stajni i strzelnic.
Witam, jestem nowy na forum ale w Bellum 6.3 gram od początku pojawienia sie tej wersji i sledze codziennie forum i wszystkie nowinki dotyczace tego moda .
Mam problem z Megasubmodem a mianowicie po ściągnieciu 2 części najpierw mialem duży problem żeby stworzyć plik instalacyjny winrarem, po wielu próbach 1 udało mi się ale nie działał to zamienilem na 7zip ( tym bez problemu ) ale to szczegół, poprostu ten stworzony plik u mnie nie działa i wyskakuje jakiś błąd który uniemozliwia zainstalowanie Megasubmoda.
Zaznaczam ze 2 razy to ściągałem i 2 razy to samo. Czy ktoś może wie co zrobic zeby było OK ?
Wielkie gratki dla wszystkich którzy pomagali przy Megasubmodzie gdyż jest to efekt końcowy dotychczasowej pracy wielu osób przy Bellum 6.3.
Coś robisz źle. Ty masz to rozpakować WinRARem a nie tworzyć plik instalacyjny.
Odpal WinRARa, wskaż plik part1, zaznacz plik exe, kliknij "extract to" i wskaż gdzie ma się wypakować.
Właśnie w tym jest problem że on mi pisze że nie mam woluminu i podana jest nazwa 1 części a ja to mam i nawet jak mu to wskazuje to nie uruchamia się i nie moge tego wszystkiego w ogóle wypakować. Setki razy uzywałem winrara i 7zip to nic trudnego ale ten nie wypakowuje pobranych plików, może są one uszkodzone ?
Winrarem to mi się nie chce wypakować ale 7zip robi to bez problemu.
Jakby były uszkodzone to inni też by mieli ten problem. Poza tym stawiaj znaki interpunkcyjne bo ja kompletnie nie rozumiem tego co piszesz.
Oba party masz w tym samym katalogu?
Jeśli tak to masz jakąś niekompatybilną wersję WINrara. Ja mam jakąś starą 4.10 32 bit i taką pakowałem to, więc może poszukaj takiej.
Jak wypakujesz winrarem part 1 to potem jak woła o kolejny part wskaż part II i kliknij ok i Ci zrobi instalkę ja winrarem wypakowałem.
Ok, postaram się pisać ze znakami. 7zipmi to rozpakował ale nie działa, a Winrara to mam chyba 4.20 64 bit może dlatego to nie działa, zaraz poszukam takiego jakim było to pakowane. Dzięki za podpowiedź, a tak na marginesie to wszystkie submody itp do Bellum pobierałem z tej strony i zawsze tym samym programem Winrar to rozpakowywałem i działało, więc jestem zdziwiony, że teraz nie działa.
Ja też mam Winrar 4.20 64 bitowy i mi prawidłowo wypakowało instalkę.
Udało sie zainstalować, zaraz sprawdze czy działa. Winrar nie ma znaczenia, tylko ja źle to robiłem i tutaj podpowiedź Aravena mi pomogła.
Kolejną sprawą która uniemożliwiła samą instalcję po wypakowaniu to antywirus, skanował i nie było zagrożenia więc dałem zamknij ( wtedy wyskakiwał jakiś błąd z dostępem do ścieżki). Tymczasem trzeba było wcisnąć kontynuj i dopiero wtedy instalcja sie rozpoczynała.
Dzięki wielkie za pomoc.