No to może Zakon kawalerów mieczowych :D
EDIT: Albo jakieś małe państewko Ukraińskie lub Białoruskie (oczywiście nie pod tymi nazwami dzisiejszymi ;))
Wersja do druku
No to może Zakon kawalerów mieczowych :D
EDIT: Albo jakieś małe państewko Ukraińskie lub Białoruskie (oczywiście nie pod tymi nazwami dzisiejszymi ;))
Kawalerowie byli już w tym okresie pod kontrolą Krzyżaków, na terenach Ukrainy jest Ruś Halicko-Wołyńska, a tereny Białorusi były w większości zajęte przez Litwę.
Aha to sam nie wiem. Patrzyłem na mapkę zakonniku na 1 stronie i tam było pusto. A tak jak wcześniej napisałem Chanat krymski?
Czy Księstwo Zety łapie się czasowo? Jak nie to może Królestwo Chorwacji?
Ciekawy pomysł, ale w razie wprowadzenia którejś z tych frakcji musiałbym stworzyć przynajmniej ze dwie prowincje w tym regionie, bo trochę tam pustawo ;) No ale w sumie z nową frakcją czy bez i tak przydałoby się tam jakąś prowincję jeszcze wstawić. Zastanawiałem się nad Księstwem Krakowskim, nie byłoby dostępne dla gracza, bo w 1232 roku (start kampanii) było ono zajęte przez Henryków Śląskich, ale mogłoby istnieć jako tzw. re-emergent faction, czyli mogłoby się pojawić na mapie po spełnieniu określonych warunków, np. gdyby Kraków przez x tur należał do buntowników.
I jeszcze jedna sprawa w związku z tymi buntownikami, znudził mi się ten najczęściej występujący symbol w postaci skrzyżowanych mieczy i szukam inspiracji dla czegoś nowego, może jakaś przekreślona korona czy coś w ten deseń? Co myślicie?
Albo szubienica może
Trupia czaszka, piszczele.
To mają być buntownicy, nie piraci z Karaibów :)
Szachownica, szaro-biała, sama zaś frakcja mogłaby się nazywać "Mniejsze państewka"
Symbol ciekawy, nazwa mniej, myślałem raczej o czymś w stylu Niezależne/Suwerenne Księstwa/Dominia.