Re: Wymagania sprzętowe i wasze konfiguracje
Cytat:
Zamieszczone przez Klierowski
Musze przestać czytać te posty bo tylko się denerwuję, kolega wyżej także ma słabszy sprzęt a mimo to gra :(
No cóż może to kwestia systemu/śmieci/wirusów sterowników/bóg wie czemu.
Czasem są też problemy z bardzo konkretnym sprzętem. Jeśli mogę coś poradzić poluj na beta sterowniki do swojego sprzętu, przechodziłem podobne katusze przy innej grze ale summa summarum wyszło ok, a wina była po stronie mojego systemu.
Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Koledzy , poczekajcie z pytaniami typu "czy mi pójdzie" do jutrzejszego patcha , bo na dzień dzisiejszy nawet nowe karty i procki nie dają rady.... ;)
I myślisz, że ta łatka cudownie doda wszystkim 20 fps ? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Kliczko
Witam, mam prośbę. Powiedzcie mi czy na takim sprzęcie da radę pograć ?
Procesor: AMD Athlon(tm) II X4 645 Procesor 3.10 GHz
RAM: 6 GB
Windows Vista 32 mb
Karta graficzna- Nvidia Geforce GT 430
Nikt mi nie odpowiedzial wiec ponawiam pytanie. Zalezy mi zeby wiedziec, bo jestem wielkim fanem TW a nie chce kupowac w ciemno
Cytat:
Cytat:
Witam, mam prośbę. Powiedzcie mi czy na takim sprzęcie da radę pograć ?
Procesor: AMD Athlon(tm) II X4 645 Procesor 3.10 GHz
RAM: 6 GB
Windows Vista 32 mb
Karta graficzna- Nvidia Geforce GT 430
Nikt mi nie odpowiedzial wiec ponawiam pytanie. Zalezy mi zeby wiedziec, bo jestem wielkim fanem TW a nie chce kupowac w ciemno
Nikt nie odpowiedział, bo nikt nie zna odpowiedzi. Gra w chwili obecnej jest zupełnie nieprzewidywalna.
@ up nie nie kupuj, nie widzisz kolego że wszyscy mamy problem z RTW II ? nawet ludzie z lepszym sprzętem od ciebie mają po 15-20 fpsów na minimalnych tak samo jak na ultra.
Chłopaki właśnie zrobiłem Benchmark nie uwierzycie : Średnie detale : średnio 61 fps (!!!) Wysokie detale średnio 43 fps (!!!) Ultra średnio 33 fps (Tak bym mógł grać, co ja gadam mógłbym grać na wysokich nawet z taką liczbą fps !) UWAGA UWAGA : EKSTREMALNE 30 fps średnio... Dwie pierwsze opcje nie spadły poniżej 25 fps a ultra i ekstermalne poniżej 20... w samej kampani nie wyciągnąłem więcej niż 25 na najniższych :P
A mój Komputer ma 2 lata i należy do low-middle game rig-u a ludzie z 3 krotnie lepszymi pc-ami mają ten sam problem.
Na wszelki wypadek zrobiłem też test Shoguna : Ultra 48 fps średnio najniższe 30 fps a następna opcja już 61 fps najniżej 40... i co nadal się znajdą fanboye twierdzące że mamy PC-ty do bani i to ich wina że kampania i bitwy lagują ?
Nie czaje, oglądam filmiki forumowiczów i jednostki są takiej jakości jak w M2TW czy ETW,niektóre są gorsze niż moje , a do tego chodzi mniej płynnie gra. Lipa coś tu
Cytat:
@ up nie nie kupuj, nie widzisz kolego że wszyscy mamy problem z RTW II ? nawet ludzie z lepszym sprzętem od ciebie mają po 15-20 fpsów na minimalnych tak samo jak na ultra.
Chłopaki właśnie zrobiłem Benchmark nie uwierzycie : Średnie detale : średnio 61 fps (!!!) Wysokie detale średnio 43 fps (!!!) Ultra średnio 33 fps (Tak bym mógł grać, co ja gadam mógłbym grać na wysokich nawet z taką liczbą fps !) UWAGA UWAGA : EKSTREMALNE 30 fps średnio... Dwie pierwsze opcje nie spadły poniżej 25 fps a ultra i ekstermalne poniżej 20... w samej kampani nie wyciągnąłem więcej niż 25 na najniższych :P
A mój Komputer ma 2 lata i należy do low-middle game rig-u a ludzie z 3 krotnie lepszymi pc-ami mają ten sam problem.
Na wszelki wypadek zrobiłem też test Shoguna : Ultra 48 fps średnio najniższe 30 fps a następna opcja już 61 fps najniżej 40... i co nadal się znajdą fanboye twierdzące że mamy PC-ty do bani i to ich wina że kampania i bitwy lagują ?
Jakiego masz kompa?
Ja mam zaje**** i co z tego?Nic.Czyli wina leży poi stronie - CA.
Cytat:
Zamieszczone przez Kamiloss
Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Koledzy , poczekajcie z pytaniami typu "czy mi pójdzie" do jutrzejszego patcha , bo na dzień dzisiejszy nawet nowe karty i procki nie dają rady.... ;)
I myślisz, że ta łatka cudownie doda wszystkim 20 fps ? ;)
Nie chodzi o ilość tylko o jakość człowieku drogi ;)
Cytat:
Zamieszczone przez ajax
Cytat:
Jakiego masz kompa?
Graphics
Video Adapter NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
Video Memory 1,00 GB
Screen Resolution 1440 x 900
Central Processor
CPU Name Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz
Code Name N/A
Manufacturer GenuineIntel
Current Clock Speed 3100 Mhz
Max Clock Speed 3100 Mhz
Memory Resource
Total Memory 4.00 GB
Physical Memory
Capacity 4,00 GB
Speed 1333 Mhz
Data Width 64 bit
Właśnie rozegrałem bitwe morsko+lądową 20vs20 na wysokich detalach, o dziwo chodziło całkiem płynnie, szczęśliwy odpaliłem Kampanie... i znowu dupa :v