http://img62.imageshack.us/img62/392/c9nf.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Cześć rosteru Rzymu z custom battle - :)
Wersja do druku
http://img62.imageshack.us/img62/392/c9nf.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Cześć rosteru Rzymu z custom battle - :)
Siema. Jestem bardzo zawiedziony tą grą. Grywalność w porównaniu z mtw 2 1 do 10.. Chce ktoś ode mnie odkupić to badziestwo??? tyle hajsu poszło się....
are na twoim miejscu poczekałbym tydzień może dwa wprowadzą patche i może te "największe" bugi naprawią, swoją drogą ja żadnego takiego buga nie mam ani uciekających mi sprzed włóczni żołnierzy wroga, jedyny bug jaki miałem to drabina bawiąca się w tornado pod murem wroga.
Jestem około 25 rundy i póki co monotonia lekka. Gram Icenami, mam już całe wyspy natomiast walki z innymi barbarzyńcami robią się nudne..wszyscy te same jednostki, te same schematy. Mam nadzieję, że jak dotrę na południe to czeka mnie miła odmiana i trudniejszy rywal
Ałć... http://www.youtube.com/watch?v=SGFcUWzzO-8
Swoją drogą u mnie też się zdarza, że AI biegnie na moje jednostki i zawraca. Prócz tego na poziomie trudnym po 50 turze Pontem leje wszystkich, a Selucydzi którzy mieli dwa razu tyle prowincji co ja wystawiali przeciwko mnie armie złożone z motłochu. Wojna skończyła się po 3 turach... Smuta straszna... :(
To normalne, że w pierwszej bitwie generał nie ma możliwości inspiracji/motywacji jednostek? Trzeba zdobyć jakąś gwiazdkę najpierw? Bo rozegrałem dwie bitwy 'zielonymi' generałami i nie miałem możliwości boostowania wojsk.
Jak na razie chyba najnudniej sie gra w Rome 2 w porownaniu do poprzednich serii. To tylko poziom hard i dlugo nie gralem ale ide jak burza;)ANi jednej w sumie porzadnej bitwy nie rozegralem. Daje auto bo nie chce mi sie motloch mlocic. ZObacze pozniej legendarny. Za to rozdrobnili budynki i mamy ich mase co dodaja po kilka procent zysku do tego i tamtego.Przez to trzeba ciagle sprawdzac gdzie co i po co. Na SP to moze dobra zabawa ale w kampie MP to raczej obniza grywalnosc. DOdatkowo te wewnetrzne frakcje w sumie zadnej z nich zabawy.Szpiedzy i dyplomaci etc nie uzywam bo wystarczy mi zwykla sila. Zreszta zauwazylem,ze pomnozyli niepotrzebnie we wszystkim rozne opcje jak cechy, zdolnosci, ktore dodaja po kilka malych nic nie znaczacych procentow i zmuszaja gracza do ciaglej uwagi i czytania. To meczace troche. Czy to wazne ,ze zabijemy kogos przez otrucie czy inna metoda? Roznica kilka procent z kosmosu a i tak nieskuteczna np 70 procent:) Cos mi sie wydaje,ze poslzi na latwizne. Zamiast usprawnic to co jest, to dodali wiele mydlacych oczu "slicnzych "dodatkow, ktore nie sa potrzebne. No i co chwila jakis raport,ze ktos dostal ceche. Naklikam sie jak w starcrafcie;);)
P.S. WNiosek? Moze same bitwy mp beda okey ale kampa mp bedzie gorzej wygladala niz w poprzenich seriach. O sp nie ma co wspominac;)Mam nadzieje,ze zmienie zdanie po dluzszej grze;)
Racja adi, wpakowałem wszystko w trucizne i przy 80% i tak akcje są nieskuteczne. Gdyby Ci agenci tworzyli ważne ogniwo w grze, to już powinienem się martwić, że mój agent ma 60 lat...a mi to kompletnie wisi, bo roboty u nich zero. Dlatego obecnie dwóch moich agentów co turę po prostu posyłam w głąb mapy i odkrywam tym samym inne frakcje i widzę, kto obrósł w piórka, a kto jeszcze nie :D
Dokladnie. I co chwila mi jakis general znika bo jakis zamach z frakcji albo ufolodki. I tez multum opcji meczacych niepotrzebnych. A to odzyskiwanie generala co kiedys zostal zabity a to rekrutacja takiego a to takiego. I znowu znikaja im zdolnosci chyba ktore nabyli podczas walk(znkaja jak padaja ofiara zamachu). DObrze,ze nie dorzucili senatu z 450 czlonkami i z kazdym trzeba rozmawiac i przeprowadzac taka a nie inna interakcje ;)Szczerze mowiac zniknal mi Pyrus i do dzisiaj kraza legendy jak o zabojstwie Kenediego.W sumie to juz nie kojarze jakich mam gereneralow bo po chwila znikaja i sie pojawiaja. A avatary maja takie samo-podobne. Nie wspominajac o imionach. Dionizosteles dostal ceche chcesz skonczyc ture?? No to szukam. Ten to DIonizoses ten Diazos aaaa to ten pewnie dyplomata. A tam jak przy kazdym milion cech do wyboru. No albo ten; dostal ceche" czy cche zastapic nia poprzednia czy wstrzymac sie". Patrze co dostal +1% do czegos tam. A chu.. z tym 1% . Przejaskrawienie specjalne;)A i najlepsze. Dodaje te cechy starannie wybierajac a tu nagle mi persona znika. Pewnie znowu zamach frakcji albo ufoludki. ALe moge kolejnego znowu zwerbowac i zabawa odpoczatku.
P.S. Jestem obecnie na 100% pewien,ze specjalnie w trailerach pokazywali urodziwe kobietki by omotac biednego gracza;)
A teraz mam zabawe dla Was. Policzcie ile procentow dostajecie z budynkow z cech urzednikow, generalow etc do czegos tam;)
Wydaje mi się że zależy to od autorytetu ale pewien nie jestem.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir