Ma ktoś na chwilę obecną jakieś rady nt. gry RON? Przyznam, że kozacy będą pewnym wyzwaniem, sam nie wiem, oddać im parę miast do czasu zgromadzenia całej armii w 1 miejscu i liczyć na to, żen ie będą maszerować kupą?
Wersja do druku
Ma ktoś na chwilę obecną jakieś rady nt. gry RON? Przyznam, że kozacy będą pewnym wyzwaniem, sam nie wiem, oddać im parę miast do czasu zgromadzenia całej armii w 1 miejscu i liczyć na to, żen ie będą maszerować kupą?
wino wezmę sobie twoją uwagę do serca :-) Zresztą dzięki tobie pójdzie mi łatwiej. ziolo delikatnie mówiąc gra na obecnej wersji Rzeczpospolitą jest wyzwaniem :-) Zbierz oddziały ze wszystkich miejscowości które są blisko Potockiego i poczekaj na Chmielnickiego. Najlepiej ukryj się w Winnicy. Powienieneś odeprzeć dwa oblężenia. Uprzedzam że czas oczekiwania na jednostki to przeważnie około 15 tur. W nowej wersji postaram się to zmienić, choć nie obiecuję.
Jako że nie podano jak to zainstalować wrzuciłem folder do mods.Niestety nie działa.Niby się włącza,ale chwilę się czeka i wywala do pulpitu.
Usuń map.rwm i jak będzie włączać się kampania odczekaj chwilkę.
Edit: Co do reform to nie można ich wprowadzić, ponieważ na razie zrobiona jest tylko piechota liniowa, więc trochę jeszcze zajmie zanim zostaną zrobione wszystkie jednostki dostępne po reformach (chyba że zgłosi się jakiś grafik).
Attyla ma do Was parę pytań:
1. „Nie mogę nigdzie znaleźć symboliki Maroka w XVII-XVIII w. Wszystko jest po zmianach z 1965 r. Macie jakieś źródła w tym zakresie? Trzeba nam jakiegoś herbu i flagi. W najgorszym razie użyję tych nowych, ale wiem, że w odniesieniu do czasu moda są one błędne.”
2. Attyla wprowadził nowy pomysł- nazwy dla portów tak to wygląda:
http://www.gry-online.pl/S055_forum....6&WID=12325051
„Teraz przydałoby się, gdybyście pomogli mi ustalić nazwy dla portów występujących na mapie :)”
3. „Mam pytanie co do mapy: jakie regiony Ameryk odwzorować na mapie kampanii? Ograniczenie się do regionu centralno - południowego nie leży mi. Co o tym sądzicie? Miałbym też prośbę o propozycje dodania fortów/miast na mapie strategicznej. Na razie siedzę nad Afryką ale przydałaby się lista miast, które waszym zdaniem warto dodać w pozostałych regionach mapy.”
Dodawanie stałych fortów to jest strasznei zły pomysł, komputer najzwyczajniej w świecie nie daje sobie rady i mota się pomiędzy fortami.
Wprowadzenie nazw dla portów wygląda naprawdę dobrze :) I tak jak inquisitor nie jestem przekonany co do fortów, również doświadczyłem miotania się ai między nimi.
Z fortami może być problem gdy blokują przejścia, poza tym nie powinno być zgrzytów. Z nowości: attyla zamierza zrobić nazwy miast dla poszczególnych frakcji zgodnie z obowiązującym u nich alfabetem, z tego co wiem to ma tak być tylko na mapie kampanii (w menu budowy nazwy mają być normalne).
Zależnie od obowiązującego alfabetu, a planuje dać miastom arabskim typowo arabskie nazwy? Alfabetem łacińskim czy tymi krzaczkami?
Jak najbardziej, tak to ma wyglądać w państwach arabskich: http://www.gry-online.pl/S055_forum....1&WID=12325051