U mnie jest podobnie, z tym, że więcej jednostek nie ma mieczy, włóczni i tarcz, dokładając do tego nieistniejące AI i totalną bezczynność komputera martwię się o dalsze losy moda.
Wersja do druku
U mnie jest podobnie, z tym, że więcej jednostek nie ma mieczy, włóczni i tarcz, dokładając do tego nieistniejące AI i totalną bezczynność komputera martwię się o dalsze losy moda.
Brzmi jak wadliwa wersja moda.
Chyba tak - miałem 4 części, tak się zaktualizowało na Steam, teraz już ma 6 ale po wyrzuceniu poprzednich 4 i solidnej subskrypcji obecnych 6, jak zagram jakąś bitwę na mapce napiszę co z tymi włóczniami, mieczami i tarczami.
No ja miałeś 4 części nie nie miałes DeI aktualnego od ponad roku ;)
Jakoś tak to wygląda, wracam jednak ciągle do tego świata - warto i tyle w temacie. :)
Witam,
Właśnie zainstalowałem ten mod, dochodzi do spadków fpsów podczas dużych bitew jak rozwiązać ten problem. Zainstalowałem ten mod bez żadnych dodatków.
Na jakim sprzęcie grasz? Mod ma dużo większe wymagania niż podstawka. Oddziały mają też dużo więcej ludzi w oddziale, więc warto obniżyć rozmiar oddziałów w opcjach graficznych, jeżeli komp niedomaga. Zdefiniuj spadki graficzne, np. na TWC koleś się żalił, że mu mod spada z 60 FPS do momentami 50FPS co nie jest odczuwalne gołym okiem i nie wpływa ani trochę na grywalność, ale widocznie cyferki w rogu ekranu ważniejsze ;D
Wrzuć ten submod:
http://steamcommunity.com/sharedfile...nhancement+Mod
Jeżeli nie poprawi wydajności to obniżaj ustawienia grafiki.
Akurat GEM od wielu wersji zdecydowanie zwiększa wymagania graficzne, także nie polecam używania go, jeżeli nie ma się mocnego sprzętu ; P
Mam mocny komputer. Wcześniej grałem między innymi na modach Radiousa jeszcze większe bitwy bez żadnych zacięć. Problem znika przy małych bitwach ale to mnie nie satysfakcjonuje. Zainstalowałem GEM i program Game Booster, bez zmian.