W Bellum przy majstrowaniu przy np: statach jednostek, trzeba zaczynać nową kampanie. W Teutonic Polish Kingdom, mogłem kontynouwać (przy de Bello Mundi również).
Wersja do druku
W Bellum przy majstrowaniu przy np: statach jednostek, trzeba zaczynać nową kampanie. W Teutonic Polish Kingdom, mogłem kontynouwać (przy de Bello Mundi również).
To dziwne, na TWC czytałem, że zmiana statów jednostki zawsze wymusza nową kampanię :hmm:
W Bellum to to prawda. Jakakolwiek zmiana w export_descr_unit czy innym, skutkuje koniecznością nowej kampanii, po usunięciu map.rwm
Ale w wielu innych modach można zmieniać w trakcie gry, i to działa na savy. To chyba jest ustawiane w pliku cfg, w kwestii savów.
Ja tam tak się nie znam, :o ale już wiele razy zaczynałem kampanię. To staje się monotonne, dlatego pytam. :) Kto pyta nie błądzi !! :drunk:
Mały patch odnośnie usunięcia najemnych armat miałbym gotowy przy czym narazie nic nie wrzucam do ściągnięcia bo może coś jeszcze się znajdzie do poprawki. Jeśli chodzi o trebusze u mongołów to poprawiony skrypt kampanii wrzuciłem już na początku w dodatku do podstawki więc powinien on działać i z tego co widziałem z sejwa który podesłał mi sadam mongołowie trebuszy nie mają. Widziałem kilka literówek w opisie jednostek spróbuje to wyłapać i poprawić. Usunąłem też wartość bizantinia z regionów gruzińskich, to jedyny sposób jaki znam na poprawienie błędu z tymi księżniczkami i wiedźmami, przy czym werbunek jednostek nie ucierpi na tym zabiegu. Co do prośby EliminatoraT na dodatek ze starym systemem koszar to na dzień dzisiejszy nic w tym temacie nie planuje z powodu braku czasu na dłuższe dłubanie przy kompie.
Też mam mało czasu, ale czekam na te poprawki, wtedy zacznę kampanię po kilkanaście tur dziennie np. :geek:
I dzięki bardzo Exar, za ciągłe ulepszenia.
Z jakimś większym patchem trzeba poczekać jak ktoś przetestuje Polskę i Gruzję, na tą ostatnią chyba się skuszę po zakończeniu podbojów Bizancjum więc jak coś wyłapię to dam znać.
Zaktualizowałem pierwszy post i dodałem hotfixa z tymi drobnymi zmianami, czyli brak księżniczek bizantyjskich w stolicy Gruzji, brak najemnych armat dla dodatku z usuniętymi machinami oblężniczymi i poprawiłem kilka literówek.
Nie proszę cię o to(zwiększenie dostępności jednostek), chodzi mi bardziej o wytłumaczenie jak to zrobić ;).
Zagrałem na razie 80 tur, Polska kampania Full na Hotfixie, bez machin i z polskimi możnymi jako oszczepnikami.
80 tur, zero ctd, jak na razie i wszystko śmiga. Super mi się gra, moze dlatego, że z 3 miesiące nie grałem.
Na razie mam wszystkie dynastie startowe. I żadnych obcych generałów.