A żałuj, że nie grasz, pięknie się masakruje Prusaków i Rusków Polakami ;).
Wersja do druku
A żałuj, że nie grasz, pięknie się masakruje Prusaków i Rusków Polakami ;).
Nie mam co do tego najmniejszej wątpliwości:champagne:
Roster Rzeczpospolitej w ostatniej wersji ID (z wyboru w bitwie gracza). Nazwa jednostki zawarta jest w zdjęciu.
Kawaleria:
Spoiler:
Piechota:
Spoiler:
Artyleria:
Spoiler:
Ładnie to wygląda ale ja i tak poczekam na jakiś luncher bo kiedy próbowałem to zainstalować od tych wszystkich opcji głowa mnie rozbolała (i nie uśmiecha mi się trzymanie zpakowanej wersji zajmującej 20GB :P). Marengo ciesze się że nie jestem osamotniony Francja górą! ;)
A i mam pytanie czy autorzy dodali może nowe portrety ? (mam na myśli nie sporadyczne głowy państwa tylko czy portrety z vanili zostały całkowicie wywalone)
Ja mam w sumie 2 pytania.
Pierwsze to zainstalowałem patch 3.9 zaczynam kampanie wczesną no i nie wiem czy problem jest tylko u mnie ale nowe państwa typu Ukraina Węgry czy Mołdawia maja pozamieniane flagi niby nic utrudniającego rozgrywkę ale wole się zapytać czy to błąd tego patcha czy u mnie jest coś nie tak?
Drugie pytanie czy mogę zainstalować submoda z polskimi jednostkami do tej wersji czy musimy czekać aż zostanie on kiedyś jeżeli w ogóle to nastąpi zaktualizowany?
Mitusonator: Jak już pisałem tutaj, instalacja jest bardzo prosta i zostawiłbym Twoją wypowiedź bez komentarza gdybyś nie poruszył kwestii launcher'a. Z takim podejściem ominie cię gra w ID, ponieważ nie czytałem o tym, aby Lordsith miał go stworzyć, skoro jest to bezcelowe. Launcher do modów Darth Vader'a, LME4 czy też ACW został stworzony przez husserlTW, znakomitego modera który porzucił to zajęcie i pracuje obecnie z Darth'em nad ukończeniem jego Ultimate General Gettysburg.
Nowe portrety mają władcy europejscy, m.in. w późnej kampanii pojawia się Staś Poniatowski. Ministrowie mają portrety z podstawki i tak jest lepiej, ponieważ w innych modach miałem Jerzego Waszyngtona za ministra w rządzie i inne takie kwiatki wynikające z prostego skopiowania portretów z epoki, które gra wybiera nie na zasadzie klucza łatwego do opanowania, tylko jest to mechanizm opierający się na losowości doboru.
BlackHawk15: Czy mają flagi pozamieniane w porównaniu z poprzednią wersją moda? Jeżeli tak, to nie wiem jakie one były, ponieważ nie instalowałem kilku wcześniejszych łatek do ID. Natomiast jeżeli teraz występuje jakiś misz masz, to nie zauważyłem go. Sprawdziłem jak to jest ze spójnością ich występowania w oknie wyboru frakcji, na mapie kampanii i w bitwie. Mołdawia zawsze posiada czerwoną flagę z głową byka, Węgrzy ukoronowaną tarczę herbową obwiedzioną napisem Pro Libertate, zaś Hetmanat (Ukraina) ma krzyż w czerwonym polu z gwiazdą, słońcem i półksiężycami w rogach.
Ekspertami od submoda są ci, którzy z niego korzystają:)
Zainstalować moda potrafię (dużo się ich instalowało ;)) ale nie za bardzo rozumiałem niektórych opcji (teraz w końcu wiem co mieli na myśli pisząc enable regions :P).
A jak nauczyli się dodawać nowe regiony to może i luncher kiedyś zrobią.
Aha, czyli mój post nr 49 z 22 kwietnia tylko zaciemnił sytuację? Pytam się, ponieważ myślałem że pomagam ludziom, a skutek jest odwrotny od zamierzonego:cry2:
Co do launchera i nowych regionów, to znów cię rozczaruję. Lordsith, tak samo jak Darth Vader należą do ciemnej strony mocy, gdzie korzysta się z modyfikacji innych autorów, które inkorporowane są do własnego moda. Nie ma potężnego zespołu tęgich głów, tylko małe grupy bądź pojedyncze osoby pozwalające na spożytkowanie swojej pracy i zebranie części chwały.
Nie zagłębiałem się aż tak w czeluści tematu teraz dopiero przeczytałem tego posta :lol2: (nic ci nie wytykałem ;) co jak co ale ty akurat pomocną radą zawsze służysz. ) . Ale teraz już wszystko rozumiem ( :szukaj2:). Jakoś nie za bardzo szukałem bo zniechęcała mnie wielkość moda (co z tego że i tak zostaje mi 140 GB :P)
Już zainstalowałem moda (a tak naszła mnie ochota) :)
Edit:
Czy tylko mnie rażą te dwa "teraz" blisko siebie ? Za gorąco na pisanie...