Mogliby- w którymś z patchów zwiększyć czas trwania bitew.
Wersja do druku
Mogliby- w którymś z patchów zwiększyć czas trwania bitew.
Mam pytanie - czy wchodzący w FLC dla Chaosu lord Sarthorael Wszechwidzący nie jest przypadkiem tym samym ptaszorem jednookiego dziadka-doradcy, którego Tzeench nasyła na Nas w kampanii?
Tak, to ten sam koleś.
A co do royala - może jeszcze frytki do tego? O ile wiem, to przedłużenie czasu trwania bitew jest niemożliwy już w tej części. Raczej czekaj na kolejnego TW i miej nadzieję, że tam będą dłuższe bitwy.
Hm, skoro tak to ciekawi mnie jak twórcy zamierzają rozwiązać problem dostępności Sarthoraela w kampanii... Zdobędziemy go po tym jak go pokonamy, czy też nie będzie on w ogóle dostępny do najęcia? O tym przekonamy się jutro.
Royal1410- zwolnij trochę z tym spamem swoich pytaniań, bo biorąc pod uwagę w jakim tempie odbiłeś od około 100 postów do tych 426 to do końca roku będziesz miał ich więcej, niż wszyscy użytkownicy tego forum razem wzięci. Co zaś do Twojego pytania - obawiam się, że w coraz to nowszych Total Warach bitwy będą coraz krótsze, dlaczego? Seria Total War jest strategią dosyć angażującą, a wielu ludzi gra wieczorami po 8, a często nawet i więcej godzinach roboty + czasem przeznaczonym na czynności domowe. Im krótsze bitwy, tym gracz szybciej zakończy kampanię i przejdzie do następnej. Wtedy gra mu się nie znudzi, a jak przejdzie wszystkie kampanie to szybciej kupi DLC z nową nacją. Jeżeli nie wyjdzie jakiś mod do Warhammera, który zrebalansuje walkę to nie licz na dłuższe bitwy.
Gdy pobijemy Sarthoraela wpadnie nam achievka nowa o tym i wtedy dostaniemy go w custom battles i multiplayer.
Dobra, dobra. Oprócz wersji - której nikt nie skomentował. Miałbym jeszcze jedną zachciankę. Mianowicie, jeśli gra obejmuje stary świat, to z założenia powinni dać jak najwięcej frakcji które nie występują na innych kontynentach tzn. ludzkich: Kisielv, Tilea itd. Ale to chyba kolejna utopia?
Kislev kiedyś na pewno dojdzie grywalny, kiedyś podrzucałem w tym wątku linki o ukrytych w encyklopedii TW:Warhammer wpisach na temat Kislevu. Jeżeli przeciek o DLC jest prawdziwy, to najprawdopodobniej Kislev dojdzie jako jedna z nacji udostępnionych wraz z dodatkiem skupionym na Chaosie, zwłaszcza że to państwo to swoiste przedmurze cywilizacji i jest pierwszą linią obrony przed wyznawcami mrocznych bogów - plus do tego wielu ludzi jest "podjaranych" wizją kawalerii na niedźwiedziach bojowych (mimo że w materiałach oficjalnych miśka ujeżdża tylko Car Borys). Możliwe że Tilea dojdzie jako ludzka nacja grywalna wraz z dodatkiem o Elfach i Jaszczuroludziach, zwłaszcza że z tego co pamiętam to ma unikalny budynek w swej stolicy, nie wspominając o oficjalnym Army Booku.
Tyle, że w Kislevie w oficjalnym rosterze nie ma jakiegokolwiek oddziału z niedźwiedzimi jeźdźcami, jedynie "Sfora niedźwiedzi" - coś jak Ogary Chaosu. Jedynym ujeżdżającym niedźwiedzia panolkiem jest ojczulek Lodowej Królowej Kateriny.
A z kolei co do Tilei to mają niby "Dogs of War" Armybooka, ale musieliby oprzeć swą armię tylko na rosterze najemników jak Strzelcy z Miragliano czy Republikańska Gwardia Ricco.
Wiesz to wcale nie jest takie bezsensowne - wśród podstawowych jednostek Tilea miałaby mięcho armatnie, a resztę najmowaliby w oddzielnym okienku tak jak Wampiry wskrzeszają nieumarłych - przy czym tutaj byłyby te wykokszone jednostki, które fajnie gdyby działały na podobnej zasadzie co najemnicy w Culture Packu do Rome II "Piraci i Najeźdźcy" - najemników bralibyśmy za grosze, ale koszty utrzymania byłyby stosunkowo wysokie.
Chodziło mi raczej o to, że ci "najemnicy" byliby jedyną armią tej frakcji, innej nie mają, o ile mi wiadomo. W czasach samego Borgio Oblężyciela, blisko aktualnego czasu gry, praktycznie swoje bitwy wygrywał tylko najemnikami.
Wiesz, nie miałem nigdy w swoich rękach "Dogs of War" więc nie wiem jak dokładnie wygląda sytuacja tileańskiej zbrojeniówki, tym niemniej z logicznego punktu widzenia - jakieś poborowe chłopstwo czy milicję powinni oni mieć, chociaż by po to aby zamykać bramy miejskie
No dobrze, a jak oceniacie dodanie grywalnych nacji np. Któreś z księstw elektorskich?
Poza niezależnym Marienburgiem (dobrze pamiętam, czy jakoś inaczej nazywa się ta frakcja?) wszystko inne jest częścią Imperium, które w TW:Warhammerze ograniczone jest do domeny cesarza więc jeśli jakieś szanse na Hochland czy Ostmark są, to są one stosunkowo niewielkie - zwłaszcza że jednostki to kopiuj/wklej od domeny Karla Franza
Szkoda, bo czym więcej frakcji nacji tym gra ciekawsza.
Niekoniecznie - w Rome II wkurzał przesyt nacji greckich, podczas gdy nie było kilku istotnych frakcji barbarzyńskich: Eduów, Lugiów, Cherusków czy Kaledończyków oraz orientalnych: Medii Atropatene, Numidii oraz Saby - jeśli idzie o poszczególne księstwa imperialne, gameplay w nich byłby kalką od Imperium, przy czym dodatkowo byłyby braki w jednostkach i legendarnych lordach.
To może i tak. Ale w Romie było kilka frakcji kopiuj, wklej np. Nerwiowie. Dla mnie w Warhammerze zaskoczyła mnie inność jeśli chodzi o jednostki. Dlatego, jeśli uzupełnią rostery już istniejących frakcji to dla mnie bomba. I mam tutaj na myśli głównie jednostki, ale pozostałe postacie też mogłyby się pojawić.
Tylko że dodanie grywalnych księstw imperialnych czy bretońskich mijałoby się trochę z domyślnym celem gry Imperium i Bretonnią, które co prawda muszą tylko wypełnić swoje cele i powstrzymać Chaos, ale nie jako przy okazji gracz jednoczy te państwa z rozbicia dzielnicowego.
Z frakcji ludzkich chciałbym Arabię zobaczyć. Jeśli dostaniemy Tomb Kingów to tereny arabskie też powinny się załapać. Poza tym Arabia występowała w którymś z oficjalnych bitewniaków GW (tym z mniejszymi figurkami i większymi armiami, nie pamiętam nazwy), także będzie na czym oprzeć rooster.
Do tego marzy mi się Cathay, ale na praktycznie nie ma na niego szans. Chyba nigdy się Chińczyków w serii TW nie doczekam:(.
I mogła by to być bardzo ciekawa nacja. Wprowadzająca mechanikę najemników. Z miast byłyby tylko milicje, a tak to limitowani najemnicy.
W ostatniej aktualizacji dali dla imperium bursztynowego czarodzieja. Walczyłem tym bohaterem na multi i jak narazie jest to chyba najsilniejszy czarodziej w grze. Ma świetny czar przywołania manticory, pozostałej zaklęcia również wydają się być bardzo silne. Do tego dochodzi jego wierzchowiec, który również robi świetne wrażenie, tylko jego cenna zakupu na multi jest prawie taką samą jak Karla Franza ( możliwe, że jest nawet droższy, dokładnie teraz nie pamiętam). Myślę, że będę brał go prawie do każdej bitwy.
Nowy odcinek bloga od CA poświęcony językowi Zwierzoludzi: http://wiki.totalwar.com/w/Total_War..._Beast_Toungue
Jaki jest warunek, żeby otrzymać nowego lorda chaosu? Tego przeciw, któremu gra się w głównej kampanii, coś ala ptak. Musze kupić dlc zwierzo ludzi by otrzymać tego LL?
Mi zaraz po uruchomieniu spatchowanej gry odblokował się Sarthorael za zwycięstwo w kampanii sprzed miesiąca.
Wystarczy wygrać główną kampanię - obojętnie jaką nacją. Można nim grać tylko w bitwach.
Musi być kampania single, czy multi też może być?
Mi zaliczyło za singla. Wątpię by zaliczyło za multi, bo żeby wygrać singla, to i tak trzeba tego "ptasiora" pokonać.
Ciekawe co teraz i kiedy- DLC, bo FLC będzie miało małą zawartość?
Myślałem, że "ptasior" występuje tylko podczas kampanii chaosu. Narazie chaosem mam około 260 ture, imperium na wykończeniu, tylko krasnoludy pozostały by do wyeliminowania. Chaosem strasznie powoli kampania idzie, armia zostanie uszkodzona i muszę stać 2-4 tury, w przypadku zniszczenia armii muszę ją ponownie mozolnie odbudowywać, żeby mieć jednostki, które będą miały szanse z armiami przeciwnika. Kampanie zaczynałem grać każdą nacją, ale zawsze jakieś problemy stawały na drodze by ją zakończyć.
Ciekawe, czy twórcy ochłonęli?
W mojej kampanii Wampirów, Ptasior się pojawił i zamiast walczyć z Chaosem to wyglądało na to że do niego dołączył :] Swoją drogą Ptasior poruszający się po górach na mapie kampanii to jakaś masakra :]
I call upon the BANHAMMER!!!!!!!!
http://i.makeagif.com/media/12-20-2014/Lo3Taj.gif
Ptasior pojawia się w każdej kampanii po 100 turze. Jest on częścią wojsk chaosu. Tylko kiedy my gramy chaosem to tylko wtedy tworzy on odrębną nacje.
Recenzja Call of the Beastmen mojego autorstwa, zapraszam do czytania ;) (link w obrazku :P )
http://i.imgur.com/FpW04ER.png
Do czytania?
Wiem, wiem, że ty Ituriel tylko na film czekasz, łap :P
Jedną ścieżką magii. Druga i bez tego DLC jest dostępna dla Imperium (wraz z magami bursztynowego kolegium).Cytat:
Przede wszystkim, tragiczny stosunek zawartości do ceny. Za 17,49 euro (około 75 zł) dostajemy frakcję, która poza rosterem i dwiema ścieżkami magii jest kalką już istniejących frakcji oraz mini kampanię, która sprawia wrażenie samouczka.
Jeszcze lepiej (zaraz to poprawię), swoją drogą, ciekawostka, gdy nie posiada się tego DLC to brak obu ścieżek magii w tej rozpisce czarów o.O
Hotfix do najnowszego patcha. Lista zmian:
Re-balanced the Devolve spell in Call of the Beastmen.
Fixed a crash when some players opened the Custom / Multiplayer Battle lobby, after the Call of the Beastmen / Patch 2 Update.
Fixed a case where the game would become unable to End Turn during the Chaos Invasion when playing on save games started before the Call of the Beastmen/Patch 3 update.
Fixed a Multiplayer Campaign crash in the Event Feed, when opening the faction overview panel or completing a Multiplayer Campaign.
Fixed a battle hang, where in very specific instances, the battle may become stuck, and the player can only move the camera but not interact with the units or menus.
Trees will no longer be missing from battlefields suffering from Chaos Corruption, loaded through the "An Eye For an Eye" Call of the Beastmen Campaign map.
Players who do not own Call of the Beastmen can now see the Lore of Beast and Lore of the Wild in the spell browser. For example when using the Free Amber Wizard unit (who has access to Lore of beasts).
Updated the Victory conditions in "An Eye For an Eye" Call of the Beastmen Campaign:
Replaced the Major victory “raze 30 regions” with an objective to destroy Carroburg and Cult of Ulric.
Lowered the raiding requirements slightly, making it slightly easier to meet the raiding requirements.
Added "Destroying Middenheim" as an Ultimate Objective.