Mi ta opcja całkowicie odpowiada.
Wersja do druku
Mi ta opcja całkowicie odpowiada.
Hm...ciężko będzie z tym pierwszym tygodniem u mnie, ponieważ przyjeżdża do mnie gość do 7 i nie mogę go zostawić na dwa dni. Wolałbym to zrobić raczej w terminie 8-14. Chciałem zrobić to w jeden dzień, ponieważ chce załatwić komentarze od Ninjahunda. Poza tym będzie to bardziej medialne bo osoby będą miały długiego Streama i będzie większe zainteresowanie. Możemy zacząć od godziny 18. Co wy na to ? Jak już ma być dwa dni to proponuje 8 i 9. 8.01 w poniedziałek o 20 mecz o 3 miejsce, a 9.01 we wtorek finał o 20.
Niech każdy wypisze swoje terminy i coś ustalimy.
Tylko nie Ninjahund, bardziej zadufanego w sobie reprezentanta światowej sceny multi to ze święcą szukać. :P Gość gra świetnie, ale w moim odczuciu jest bardzo specyficzny, żeby nie powiedzieć nieprzyjemny w odbiorze. ;)
Oj tam oj tam ;P
Panowie wszyscy mi potwierdzili, że mecze możemy rozegrać 08.01.18 w poniedziałek
18:00 - Mecz o 3 miejsce Szymblok vs Pyrrus89
20:00 - Mecz o 1 miejsce Murky vs Czeremis
Jeszcze Tuff musi potwierdzić i będzie git.
EDIT: TUFF napisał, że termin 08.01 mu pasuje. Widzimy się w takim razie 08.01 o 18. proszę jeszcze o potwierdzenie tego terminu.
Potwierdzam.
Potwierdzam
Zatwierdzam
Potwierdzam
Zatem termin zaklepany. Teraz zostało Wam tylko przebalować Nowy Rok i wziąć się do treningów :)
Super Panowie. To mecz rozegramy 08.01.18
Mecz o 3 miejsce 18:00
Mecz o 1 miejsce 19:30 (gracze będą czekali aż zakończy się spotkanie o 3 miejsce tak aby była ciągłość w całym streamie)
Losowanie mapek odbędzie się 03.01.18 o godzinie 20 (będę miał dla was niespodziankę ;))
Moja propozycja. Jeśli ktoś uważa, że Saper zrobił kawał dobrej roboty w tych MP(jeszcze nie zakończonych) to może mu podziękować w bardzo prosty sposób. Na górze forum jest taka mała zakładka "Wyróżnienia", wystarczy w nią wejść po czym tylko wpisać kogo chcesz nominować do nagrody np. "Zasłużony użytkownik" i w kilku zdaniach uzasadnić dlaczego. Myślę, że będzie mu z tego powodu miło, a z drugiej strony może tylko zaświadczyć, jak takie turnieje potrafią łączyć, na co dzień nieraz poróżnionych graczy. :P Poza tym trudno nie zauważyć, że zrobił dla sceny w 2 miesiące więcej, niż reszta przez rok. ;) Pozdro600
Tak też zrobiłem. Przy okazji warto założyć nowy temat związany z "Polską Elitą", jako osobny projekt ;)
Cel: mieć kilku graczy liczących się na światowej scenie multi. Na razie to trochę utopia, ale kto wie, wszystko zdarzyć się może. Mist czy Czeremis mogliby już obecnie spokojnie się tam odnaleźć.
A z kim dobrym jeszcze nie było ? :D
Bardzo Ci dziękuję za słowa uznania ale uważam, że nie jest to konieczne ;) dla mnie samą nagrodą jest wasza dobra zabawa i moja. Robię to z czystej przyjemności.
Co do moich planów związanych z Total War: Warhammer to w przyszłym roku planuje jeszcze zrobić 3-4 duże eventy, a jednym z nich będą napewno Drużynowe Mistrzostwa Polski. Chciałbym żeby coraz więcej osób brało udział w takich turniejach i tak naprawdę aby scena Polska była najpotężniejsza i przede wszystkim pierwsza, która w Total War potrafi organizować turnieje rangi Krajowe, a nawet międzynarodowej. Aby wszyscy mówili, że "Polak potrafi" ;P
Wszystko wygląda fajnie i tak naprawdę to my wszyscy tworzymy tą scenę bo bez tych osób biorących udział w MP, 4Monday i innych eventach to nie moglibyśmy nic stworzyć. Dlatego serdecznie dziękuję wszystkich osobą, które nawet tylko raz wzięły udział w jakimś evencie bo to jest nagroda sama w sobie i docenienie naszej pracy. Mam nadzieję, że wszyscy się dobrze przy tym bawią ;)
Co do ogólnie tworzenia sceny to warto też zastanowić się nad reklamowaniem turniejów na grupach graczy bitewniaka na Facebooku, forach typu Border Princes itd. tak, jak to teraz było. To najwięcej nowych ludzi generuje :)
Panowie przepraszam za offtop, ale chciałbym życzyć Wam wszystkiego najlepszego z okazji nowego roku! Sukcesów, miłości, pomyślności, wielu wygranych bitew w Total War'ach i przede wszystkim spokoju w 2018 roku! Trzymajcie się i jeszcze raz najlepszego!
Turnieje międzynarodowe są już organizowane przez graczy spoza Polski, szkoda że nikt nie chce od nas się tam pokazać. Niedawno mówiłem o grupie zrzeszającej graczy z całego świata ale niestety z Polaków poza SB nikt się nie zainteresował :/ Jeżeli chcemy ludzi spoza naszego kraju, to musimy też czasami podłączyć się do turniejów ruskich i nie tylko ;)
Szczęśliwego i oby multiplayer w TW odbił się od dna :)
A to ciekawe Kaszanka, bo z tego co widzę to na discordzie sceny zagranicznej jesteśmy Ja i Arroyo, a ChR ma nawet własny kanał. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, dołączajcie -> https://discord.gg/fgRUt3
Swojego czasu chciałem założyć anglojęzyczny dział na forum dla ambasad zagranicznych klanów. Mogli by tam też wrzucać informacje o turniejach, ale niestety Polemajos nie chciał rozwinąć tego projektu. Jeżeli znajdzie się wystarczająco chętnych to mam nadzieję, że może go jednak przekonamy :)
Chodziło mi o udział w zebraniach i dyskusjach a nie dołączeniu do serwera ;) Turek Ty akurat i z tego co kojarzę Arroyo byliście zainteresowani, miałem na myśli resztę bo co jak co ale trochę nas na orgu jest. W turniejach naprawdę moglibyśmy pokazać, że mamy silną ekipę w Polsce, co prawda z Ruskimi nie mamy nawet po co stawać w szranki na tę chwilę ale jeżeli wszystko się by dobrze rozwinęło tak jak Saper planuje to czemu nie :)
No właśnie, jak wygląda scena TW europejska i światowa? Kojarzę trochę graczy z zachodu czy Stanów, ale Rosja to dla mnie wielka niewiadoma. Wiem że w Romka są świetni. Jak wyglądają ich zasady turniejowe? Jak sobie radzą z nie do końca zbalansowanymi rasami z obu części?
Co do balansu i tych spraw to nie wiem, ale jeżeli chodzi o scenę to żeby być kimś to trzeba tam coś wygrać :D
Ale z tego co pamiętam to że tak powiem "starzy gracze Total War", czekają na historycznego TW, no bo TWW jest jaki jest :/
A co do pomysłów naszych wschodnich sąsiadów to mam w planach wprowadzić podobny ranking jak oni mają u siebie niedługo zacznę prace nad nim :)
p.s widzę że u nich teraz nie ma turniejów na TWW II, raczej kto ma grać to gra u Ninjahunda (swoją drogą straszny burak), czy innych szybkich turniejach.
Ale trafiłem perełkę na YouTube. Gość gorzej znosi porażki niż ja noworocznego kaca. Miód na moje hejterskie serce. :P
https://www.youtube.com/watch?v=SI_E_qiWTwQ
Pyrrus widziałem to akurat oglądałem, najlepsze jest to że to chyba był mecz na typka z ODM który mu po prostu dowalił :D
Pamiętam jak ktoś od nas z SB z nim wygrał i żalił się na streamie :)
Jak Twój Mistrz z mojego klanu z nim wygrał, to pamiętam, że wyłączył live'a i dał go na czarną listę. To pokazuje, że gość nie przyjmuje do siebie tego, że nie jest wcale taki potężny, jak się wielu osobom wydaje.
Dokładnie tak to wygląda :D
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Ninjahund jest jaki jest ale trzeba przyznać, że to jedyny streamer z TWW, który systematycznie streamuje swoje bitwy i ma bardzo duża oglądalność. Dodatkowo jest dużo osób, które przysłowiowo walą w "grzyba" grając z nim bo albo wychodzili z gier albo poglądali jego rozpiski.
@William/Kaszanka
Dlatego chce utworzyć tą Gildie aby w końcu wszyscy byli informowani na bieżąco na temat turniejów.
Co do rankingu wśród graczy to jest dobry pomysł. Pamiętam, że w Młotku mieliśmy ranking graczy względem turniejów w jakich dana osoba miała okazję brać udział. Dzielone były na Lokalne, Mastery, MP dzielone na single i drużynowe. Można by tak zrobić, że gracz by przesyłał swoje rezultaty i względem tego by otrzymywał punkty do rankingu. Trzeba nad tym się zastanowić aby to miało ręce i nogi.
Czemu nikt z SB nie wziął udziału w MP ?
Grałem z nim kilka razy jeszcze w pierwszej odsłonie. Oczywiście jestem za słaby, żeby udowodnić mu wyższość na polu bitwy, ale i tak rozwalił mnie, gdy wyszedł z naszej bitwy zaraz po jej rozpoczęciu. Nie liczcie również na coś takiego, jak choćby przywitanie na chacie z jego strony. Chciałbym napisać typowy przedstawiciel zachodniej kultury, ale z drugiej strony przecież nie wszyscy są tacy, większośc wręcz przeciwnie.
KhornesChampion też fajnie streamuje ;) robi turnieje i nie jest toksyczny, Vikingcat lepiej gra i też jest dosyć przyjemny że tak powiem ;)
SB nie brało udziału bo nie miał kto, Mist był na jakimś wyjeździe, ja mam gre od niedawna a reszta uważa że TWW jest słabe (w sumie w SB tylko Mist akceptuje tą gre) :D
Na czym ma polegać gildia? Coś jak klan?
A w rankingu chce wziąć pod uwagę liczbę graczy range turnieju i inne sprawy, zajme się tym jutro ;)
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Interesująca inicjatywa. Jestem niezwykle ciekaw co z tego wyjdzie. :) A tak poza tym dobrze jest widzieć, jak nasza niewielka społeczność zaczyna się solidaryzować. Oby sił, chęci oraz pomysłów starczyło na jak najdłużej. :)
Popieram inicjatywę stworzenia rankingu, i jeżeli będzie taka możliwość to chętnie pomogę w realizacji ;)
Gildia będzie polegała na zasadzie zrzeszenia wszystkich klanów tak aby każdy Polski Klan był informowany na temat bieżących turniejów i eventów oraz aby każda nowa osoba zainteresowana sceną Total War miala dostęp do klanów. Dziś będzie wszystko ustalone jak to będzie wyglądało. Czy się lubimy czy nie w końcu musimy pokazać, że nasza scena również jest mocna, a to osiągniemy jedynie jednoczącz siły.
Ruscy zawsze byli mocni w grach strategicznych. Z tego co pamiętam to w W40: Dawn of War mieli jednych z najlepszych graczy.
Jak będziesz chciał pomocy w tworzeniu rankingu to chętnie Ci pomogę. Bardzo fajnie jakby został stworzony rzetelny ranking graczy Total War: Warhammer. Dodatkowo, można pomyśleć też na stworzeniu ogólnego rankingu łączącego wszystkie serie Total War.
Kupiłem Zwierzoludzi na obecnej wyprzedaży steam. Czy mogę ich wykorzystać w meczu o 3 miejsce?
Widzę, że się dozbrajasz kolego :D
A było na promcji to kupiłem. :P Jak nie w tym turnieju to w następnym będą ogrywani. Super się gra tą rasą, nawet nie przypuszczałem, że tyle radości mi dostarczy. I ta animacja byczka turlającego się po przeciwnikach. :D
Niestety, ale dodaliśmy zapisek, że nie można. Chyba, że przeciwnik się zgodzi to nie widzę problemu :)
Spoko.