-
Re: EW 2 - dyskusje ogólne
Gram sobię kampanie Rzeczpospolitą i patrze, a tu cud! Prusy nie wypowiedziały wojnę Austrii tylko zawarły z nią sojusz. Ale w następnej wersji dobrze by było zmienić koza-
ków w piechote wegierska. Czyli zmienić im kolor mundórów na niebieski, przedłużyć im te płaszcze żeby sięgały ziemi i zmienić im czapki na te które mieli hajducy. Lecz jeśli to mało historyczne ( co jest możliwe), lub jeśli się tego nie da zrobić (mało możliwe) to można chociaż u polaków zmienić kozaków dońskich na zaporoskich
-
Dawno nie grałem w EW 2, ale chyba Imperium Mogołów nie dostało jakichś nowych jednostek. Znalazłem coś takiego: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=370466 . Myślę, że ten mini-mod jest w 100% historyczny i dodatkowo daje sporo jednostek. Moglibyście rozważyć włączenie tego add-on'a do swojego moda.
-
dobry pomysł, ale mam nadzieję ze gra się nie zatnie
PS.Mod jest martwy czy nie?
-
Nie jest martwy, ale z racji ze pracuję nad nim wyłącznie sam, mam dużo spraw w życiu osobistym (a czasu mało) oraz pracuję nad wersją EW1 prace nad EW2 idą z wielomiesięcznym poślizgiem. :)
Cytat:
Zamieszczone przez Mateusz Sz
Dawno nie grałem w EW 2, ale chyba Imperium Mogołów nie dostało jakichś nowych jednostek. Znalazłem coś takiego:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=370466 . Myślę, że ten mini-mod jest w 100% historyczny i dodatkowo daje sporo jednostek. Moglibyście rozważyć włączenie tego add-on'a do swojego moda.
Dzięki. Myślę że skorzystam. :)
-
Pare pytan:
1. Crashuje czasem?
2.Grenadierzy moga rzucac granatami? (czytalem gdzies ze nie)
3.Jak pobiore ta wersje, a potem wyjdzie wersja finalna to nie bedzie problemu ze wgrywaniem?
4.Jak wyglada kampania? (historycznie czy byle jak)
5.Jak wyjdzie nowa mapa Europy to bedzie blokowac osiagniecia za np zdobycie calej Europy?
6.Jak wyglada inteligencja przeciwników? Szarzuja na czworoboki ?
7.Na kiedy obstawiacie wydanie wersji finalnej moda?
8.Mod po Polsku?
9.Jak wgrac tego moda? Potrzebny jakis program, poniewaz wypakowuje te pliki tam gdzie trzeba i nic...
Wlasnie zasysam ;)
-
Potrzebujesz program 7 zipm
narbierw wypkowujesz do downloads apotem plik pack kopiujesz do data PATRZ PIEWSZY POST. A potem kopiujesz plik script do scripts. PATRZ PIERWSZY POST. Mod jest po polsku
PS PIsze na innym kompie,dlatego jest tyle bledow
-
ma ktoś link do DOWNLOAD do Upc?
PS Wogóle co to jest?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Lukasz
Pare pytan:
1. Crashuje czasem?
2.Grenadierzy moga rzucac granatami? (czytalem gdzies ze nie)
3.Jak pobiore ta wersje, a potem wyjdzie wersja finalna to nie bedzie problemu ze wgrywaniem?
4.Jak wyglada kampania? (historycznie czy byle jak)
5.Jak wyjdzie nowa mapa Europy to bedzie blokowac osiagniecia za np zdobycie calej Europy?
6.Jak wyglada inteligencja przeciwników? Szarzuja na czworoboki ?
7.Na kiedy obstawiacie wydanie wersji finalnej moda?
8.Mod po Polsku?
9.Jak wgrac tego moda? Potrzebny jakis program, poniewaz wypakowuje te pliki tam gdzie trzeba i nic...
Wlasnie zasysam ;)
1. Tak. Każdy mod zresztą. :)
2. Nie mogą, ale gdy będzie ułtwione modowanie chciałbym podzielić na 2 epoki - jedną od 1680, a drugą od 1750. W pierwszej będą mogli rzucać.
3. Nie powinno być.
4. Kampania jest zmieniona na tyle ile pozwoliły inne mody. Nigdy nie będzie w 100% historycznie, ze względu na silniki gier.
5. Raczej tak. Tylko się nie zanosi na nową mapę gdyż CA nadal blokuje.
6. Inteligencja wygląda lepiej dzięki Darth Modowi.
7. Trudno powiedzieć, gdyż jestem jedynym członkiem obecnie, a mozliwości modderskie na ETW utrudnione.
8. Tak, jest po polsku.
9. Masz dokładną instrukcję w pierwszym poście. :)
-
Nie mogę znaleźc tej ścieżki:
VISTA C:\Users\(Your User Name Here)\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Empire\scripts
proszę o pomoc.
PS. Mam vistę po polsku.
-
dam ci rade, wejdz w start i wyszukaj app data. Jak kazdy pewnie na poczatku ten folder masz ukryty. Potem kliknij roaming i the creative assembly etc.etc
jak chcesz szybciej to wyszukaj po prostu the creative assembly
-
Cytat:
Zamieszczone przez danieldamian PL
Nie mogę znaleźc tej ścieżki:
VISTA C:\Users\(Your User Name Here)\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Empire\scripts
proszę o pomoc.
PS. Mam vistę po polsku.
W opcjach folderów zaznacz "pokaż ukryte pliki i foldery".
-
Dzięki za pomoc :!: :!: :!:
-
Czy mod działa z najnowszą wersją gry? Bo z tego co pamiętam to wyszedł dość dawno...
-
najnowsza czyli 1.5? mi dziala z 1.5
-
Cytat:
Zamieszczone przez KLA
8. Tak, jest po polsku.
Najlepszy dowód na to, że KLA nawet nie włączył ew2 (nie mówiąc o modowaniu) :lol: Mod jest po ANGIELSKU :D
-
-
Wszystkie nazwy? Jakim cudem?
ewentualnie w upc mogli osobno zrobic sami, bo innego wytlumaczenia nie ma.
-
jakie wszystkie nazwy! wywalilem upc bo ONO bylo po angielskyu. Mod jest po polsku
-
To z jakiego pliku z nazwami korzystasz?
Pod ew2 5.0 zrobiłem wersję pl i eng, pod ew2 6.1 tylko eng. Innych plików tekstowych nie znam, a bez nich niektóre jednostki nie mają nazw. Tylko z angielskim plikiem tekstowym wszystkie mają nazwy.
Zresztą możecie mi wierzyć, lub nie. Czas pokaże kto miał rację ;)
Skoro już mieszam to wrzucę pw z mojej rozmowy z robercikiem:
[spoiler:31cuyo58]Bez względu na to co kla może sobie mówić kilka faktów:
-aktualną wersję zrobiłem 1,5 roku temu,
-mod ma stare AI, nie uaktualniane po nowych patchach,
-mod nigdy nie wyszedł z wersji beta
temu nawet on nie zaprzeczy, bo to są fakty.
kla teraz będzie non stop robił ew1, bo NIE UMIE modować pod etw. Umie robić reskiny, ale nie potrafi skryptować i nie potrafi robić nowych modeli. Kla będzie robił ew1, bo pod tego moda umie modować - jest prościej.
Temu kla oczywiście będzie zaprzeczał, choć faktem jest, że poza ew2 0.3 prawie nic nie robił (sprawdź listę zmian). Odszedłem, bo nie chciałem sam robić moda, a KLA by zgarniał laury (do tego KLA okłamywał mnie, że porobił pełno jednostek - do dziś ich nie widziałem...).
Tyle mojego, wierz komu chcesz. Tylko nie zdziw się za 2 lata, że KLA będzie nadal nawijał po swojemu, a ew2 jak nie ma tak nie będzie.[/spoiler:31cuyo58]
Nie mam do niego pretensji za to, że nic nie robi, lecz za to, że ściemnia.
A pod R:TW jednostki robi piękne.
I żeby nie było więcej już nie będę tu bałaganu robił, kto miał uwierzyć ten uwierzył, kto nie ten uwierzy za rok, dwa 8-)
-
poczekamy roczek, dwa, gora trzy, potem wykopuje empire z kompa bo tylko ew ulepsza ai zwieksza liczebnosc jendostek i inne. I jest po polsku. Na razie przerzucam sie na jednynke.
-
Czy to normalne że niektóre jednostki nie mają nazwy?np kozacy?
-
patrz poczatek strony. Ja uzywam movie_ew text z 0.5 i tylko niektore jednostki mam bez nazw
-
Dodałem moda, mogę kontynuować na nim moją kampanię z podstawki? Tzn włączyłem i zauwazylem ,ze są nowe jednostki, ale nie wiem czy wszystkie zmiany się dodały, więc wolę się zapytać.
-
wlaczylaes gre czy kampanie? nie wiem, ale ja nie moge wczytywac kampanii z podstawki
-
To niewiem co ty masz, bo ja sobie normalnie wczytalem kampanie z gry Polską i się wszystko samo dodało. PS. Mod jest kozacki.
-
Witam. Kilka pytań - część powtórzonych, ale aktualnych - czy mod się rozwija (jest kontynuowana praca nad nim ? ) Czy w obecnej wersji grenadierzy w ogóle nie maja możliwości rzucania grantami? (co to za grenadierzy hiehie ;) ) Ile nacji jest grywalnych? Nadal tylko 6? Mam tylko nadzieje że samo forum nie umarło, bo mod na kontynuowany nie wygląda.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Paul Atryda
Witam. Kilka pytań - część powtórzonych, ale aktualnych - czy mod się rozwija (jest kontynuowana praca nad nim ? ) Czy w obecnej wersji grenadierzy w ogóle nie maja możliwości rzucania grantami? (co to za grenadierzy hiehie ;) ) Ile nacji jest grywalnych? Nadal tylko 6? Mam tylko nadzieje że samo forum nie umarło, bo mod na kontynuowany nie wygląda.
Mod nie jest martwy. Mimo, że pracuję sam to nie oznacza ''śmierci moda''. Po prostu nie mam czasu - studia prawnicze, wiele podróży, obowiazków i praca nad EW1 który muszę skończyć w dalszej kolejności. W nieokreślonej przyszłości planuję kontynuację prac nad EW2 i najlepiej przeniesienie moda na NTW. Mod ma grywalne frakcje takie jak w podstawce ETW. ;)
Co do grenadierów chodzi o historię - we wczesnym XVIII wieku rzucali granatami, a później już nie, choć nazwa przetrwała do końca XIX wieku ze względu na tradycję. Obecnie w niektórych państwach grenadierzy pełnią funkcje gwardyjskie.
-
Albo przerzuć moda na jakąś dostępną poewnie za 2 lata NTW:2. Na razie czekam cierpliwie na coś czego nie będzie. :( :( :(
-
Zamiast narzekać mógłbyś pomóc. ;)
Pracuję sam nad EW1/EW2. Nie wiem jak Wy, ale jestem zapracowanym człowiekiem, który ma niewiele czasu na wszystkie swoje hobby.
-
Wiemy, ale pomóc nie mogę :( Nie umiem nawet dodać jednsotki.
-
Nie wiem jak wam, ale mi linki nie działają, są jakiekolwiek działające?
-
Nie ma przez upadek megaupload. Jak wszystko pozbieram to wrzucę jeszcze raz. :)
-
Prastara wersja jest ciągle dostępna na moim koncie na twc
http://www.twcenter.net/forums/downl...o=file&id=2426
tylko zaznaczam, że o ile wersja 0.61 jest aktualnie prastarym gniotem, niekompatybilnym z ostatnimi patchami (nie wiem czy pójdzie, jak tak to i tak staty, AI itp. będą miały lekko zaburzone balansy itp.), ale lepsze to niż nic ;-)
PS:W drugim downloadzie jest chyba nawet spolszczenie do tej wersji.
Swoją drogą kilka uwag:
Downloads: 52101
Grade A+
i jeszcze ilość wejść do tematu download na twc: 39,161
heh, łezka się w oku kręci, co nie KLAkson?
Sporo czasu na to zmarnowaliśmy (niech już będzie, że "my" :D), ale miło się na to patrzy ;-) Jakby nie patrzeć w 2009 to był jeden z największych i mocno orginalnych modów na skalę globalną
-
Rozumiem. Dziękuję za pomoc i szybką odpowiedź, gratuluję także osiągnięć i jestem wręcz z was dumny. :)
Jeszcze swoją drogą - Salvo też kocham Ironów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez kowcioo
też kocham Ironów.
Zuch chłopak!
Jakbym miał nowszą wersję to bym ją nawet w nagrodę wrzucił na jakiś serwer ;)
-
Mam nadziej, że KLA jakoś w miarę szybko to ogarnie i gdzieś wrzuci.
Tak właściwie Salvo to byłeś może na Sonisphere w czerwcu? bo może się nawet widzieliśmy :D
-
Polskie soni omijam szerokim łukiem ;)
-
Oto link do ostatniej wersji :)
http://speedy.sh/eC92s/European-Wars-2.rar
Jak ogarnę tekst to wrzucę razem z informacjami do pierwszego posta.
-
Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi. ;)
-
Dodałem główny temat z linkiem, żeby było przejrzyście. :)