Skończcie z offtopem tutaj, a najlepiej załóżcie sobie temat w dziale historycznym. :)
Wersja do druku
Skończcie z offtopem tutaj, a najlepiej załóżcie sobie temat w dziale historycznym. :)
Siemka, mam pytanko jak można usunąć wieże strażnicze i czy w ogóle się da? :)
Z tego co mi wiadomo, nie da się.
Nie da się.
Witam mam pytanie. Otóz czy da sie (lub tez czy istnieje jakis program) dzieki któremu mógłbym zagrać z kumplami przez hot seat lecz w taki sposób by nie przesyłać saveów? By rozgrywka byla ciągła.
Prosze o szybka odp.
Pozdrawiam
Pewno się da, ale ograniczeniem będzie jeden komputer. Tryb hot seat to ogólnie tryb gry w multi na jednym kompie. Przesyłanie save-ów pozwala ominąć to ograniczenie.
Siema, mam gre po ang i jedno pytanko, jak zAGRAĆ państwem w innym roku niż w 1080? Pewnie było wałkowane, ale jak już mowiłem gram w angielską wersje, w jezyku ktory slabo rozumiem.
To po co ściągasz pirata, skoro możesz dostać za 25 zł Medka z dodatkiem i to po polsku. W języku, który rozumiesz? ;>
Za pomocą modów lub dodatku Kingdoms. By grać w mody można mieć angielską wersję, pod warunkiem że jest oryginalną.
BTW, Samick, ja tez gram w angielską wersję - nie ma wersji pl na steam.
Faktycznie, zapomniałem o STEAMie. Przepraszam (chyba, że się nie mylę, to nie przepraszam ;>).
JEstem na erasmusie, i tylko taka moglem kupic. To w takim razir moge grac w innych latach tylko na dodatku albo dzieki modom? Podacie linka do tych modów? Pozdrawiam.
Albo jak sam pogrzebiesz w plikach. Ale nie mam zamiaru tracić swego czasu na tłumaczenie jak po czymś takim:Cytat:
Zamieszczone przez kopaa
A co, tak trudno samemu znaleźć na tym forum? Ale niech Ci będzie, ostatni raz pomogę komuś tak leniwemu:Cytat:
Zamieszczone przez kopaa
viewtopic.php?f=19&t=192 - biblioteka modów pod podstawkę
viewtopic.php?f=19&t=864 - biblioteka modów pod dodatek
Sory za błędy, ale po prostu mam bardzo słabego neta więc pisałem posta na szybko, bo zaraz bym tego neta mógł nie mieć (wyłącza się). Rozumiem ze na forum, jest instrukcja gdzie i w jakich plikach pogrzebać?
1. Nie chodziło o błędy, tylko o lenistwo, wygodnictwo, etc. Tak dużo czasu by Ci zabrało na stronie głównej forum kliknięcie w "Zbrojownia (MTW2, Kingdoms)" w dziale "Świat Modów" poddziale "Wszystko o modyfikacjach" :?: :!: :roll:
2. Źle rozumiesz, nie ma - ale zmiana początkowej i końcowej daty kompanii jest primo prosta jak konstrukcja cepa (plik descr_strat), secundo i tak nic nie zmienia oprócz wyświetlanej daty w samej grze... czyli możesz ustawić sobie rok startowy nawet na 1980, a i tak zaczniesz z wojskami, granicami państw, itp odpowiednimi dla 1080 roku w roku 1980 (uzyskasz jedynie efekt zamrożenia świata na 9 wieków) jeśli nie wprowadzisz innych zmian (czyli nie stworzysz własnego moda... a nie stworzysz jeśli nie potrafisz/nie chce Ci się znaleźć tak prostej rzeczy jak startowa data kampanii). Z modów polecił bym Ci Eras Total Conquest (wiele różnych kampanii od mrocznych wieków po renesans), ale on jest pod dodatek, a nie podstawkę.
Poza tym na zadawanie pytań o mody, instrukcje modowania, itd są bardziej odpowiednie od tego tematy (a nawet działy)...
Chcecie let's play to proszę tylko że niewiem czy ktoś będzie chciał oglądać 12letniego "dziecka"
ale jeśli ktoś jest naprawdę mądry i nie patrzy na wiek to moje osiągnięcia z pierwszej kampanii w tego Total War
Grunt żebyś gadał mądrze to nawet najstarsi wyjadacze nie będą się czepiać :D Gram w Medka już 2 lata więc mogę ocenić tego 'Lets play".
a właśnie tu wszedłem i jest lekko roz******** bo go późno wrzuciłem a normalnie każdy region był mój
Zawsze chętnie coś nowego. Ostatnio dosyć porządny lets play się pojawił, chyba najlepszy z polskojęzycznych, ale ich ogólny poziom jest niski, więc nadal oczekuję na jakiś lepszy ;).Ważne, żebyś umiał coś powiedzieć i nie lamił zbytnio, bo jeśli nawet nie przeszedłeś długiej kampanii to raczej nie rzucaj się od razu na głęboką wodę. W sumie niewiele starszy jestem, więc chętnie posłucham
właściwie ze mnie bardziej strateg bitewny niż zarządca :)
To też ważna cecha bardzo, bez umiejętnego dowodzenia daleko nie zajdziesz :)
ale wygrać 2 jednostkami z całą armią mongolską pod bramą w obronie miasteczka{bardziej wsi z murem} to jakiś wyczyn
a może tak na próbę jakaś bitewka online w rome albo medieval 2
Przepraszam ale ja pożyczyłem bratu obydwa Total Wary i nie mam na tę chwilę :)
Aha i stosuj opcję "edytuj" bo moderatorzy się czepną :D
a tak właściwie gram już ze 3 lata w total war mam narazie Empire Rome[moja 1] i Medieval 2 ok!
PS.ten save jest z przed 2 lat a więc wiesz
Po tym co mówisz to już mogę nawed robić ankietę na temat frakcji :D
To jesteś już wystarczająco dobry żeby robić "lets play".
Chyba trzeba nowy post założyć.
KapitanKatana,
Jako dwunastoletni człowiek, powinieneś wiedzieć, że zdania zaczyna się z dużej litery i kończy kropką. Radzę poprawić się, forum nie komunikator czy czat, że możesz sobie pisać byle jak. To jak piszesz, świadczy o Tobie i stosunku do innych użytkowników.
Pisanie post pod postem jest zabronione. Z czytania regulaminu, nie jest zwolniony nikt.
Link usuwam z uwagi na zamieszczenie na nim kopii gier.
Nie wiem co ma ta dyskusja wspólnego z upierdliwymi frakcjami.
Suma summarum - ostrzeżenie ustne. Pozostali, za niezorientowanie się, że za bardzo zboczyli z tematu, dostają upomnienie.
Witam wszystkich forumowiczów :)
Obecnie gram Mediolanem, tura 119. Wykończyłem Sycylię, Hiszpanię, Portugalię. Toczę wojnę z Francją, mam sojusz z HRE i Wenecją oraz Państwem Papieskim. I mam do was kilka pytań z racji, że jestem "świeżakiem" w tej grze.
1. Podczas oblężenia przez Francuzów mojej stolicy, rozstawili oni swe wojsko i stali, czekając na nie wiadomo co. Dosłownie 0 ataku z ich strony, a ja w takiej sytuacji muszę wyjść i walczyć na otwartym polu, co często mi nie pasuje. Jest jakieś wyjście z takiej sytuacji?
2.Który kierunek inwazji jest wg. was najlepszy?
3. Ostatnie pytanie, czy opłaca mi się atakować Wenecję, bo mam z nimi sojusz, a oni cały czas wysyłają agenturę do moich miast. Więc wnioskuje, że szykują się do ataku. Lepiej poczekać czy od razu uniemożliwić im zebranie sił?
1. Podejść wojskiem na odległość nazwijmy to "jednej kratki" (przyjmując, że mapa jest poszatkowana na takie niewidzialne punkty, bliżej nie podejdziesz, a dalej też nie) i następnie wyjść z zamku i uderzyć Francuza. Nie wiem ile masz woja w zamku, ale zakładam, że mniej niż FRA, stąd te posiłki, które będąc w bliskiej odległości zapewnią wsparcie na polu bitwy.
2. A który sobie chcesz. :D
3. Atakując pierwszy Wenecję narażasz się na spadek opinii w świecie, przez co wzrasta ryzyko ekskomuniki + inne nacje chętnie Cię zaatakują, ale z tego co widzę to masz na tyle rozbudowane państwo, że możesz sobie na to chyba pozwolić, nie? Zabójcą potraktujesz papieża jakby co, a innych podbijesz :D
3 Opłaca się - Sojusze nie są trwałe. Ewentualnie trzymaj silne garnizony w graniczących z Wenecją miastach (mieście) - to zniechęca AI do wypowiedzenia wojny.
1.Musisz wyjść najlepiej ustaw szyk szachownicy stosowany przez Rzymian mi pomaga.Cytat:
Zamieszczone przez Kub
2.Bij Francję a potem rusz na podbój wysp brytyjskich dobre miejsce do obrony.
3.Atakuj ich bo jak zgromadzą siły będziesz miał problem ,ale uważaj z kim mają sojusze bo te ,które masz mogą być zerwane.Spraw aby oni sami zerwali sojusz wtedy uderz bo inaczej będziesz miał cienką reputacje.
Witam mam pytanie jaki jest najlepszy mod do Medieval II. ?
Modów jest dużo ciężko powiedzieć , który najlepszy , najlepiej sam poszukaj jakiegoś , który będzie ci najbardziej odpowiadał , każdy ma inny gust.
Zgadzam się z przed mówcą wiele ciekawych modów znajdziesz w naszej bibliotece modów zapraszam.Cytat:
Zamieszczone przez Hanco
Medieval 2 to gra fajna
Medieval 2 kingdoms to gra extra
Medieval 2 z modami to gra epicka
A Twój post nic nie wnosi do dyskusji. Radzę pisać posty o głębszej treści albo nie pisać wcale - w przeciwnym razie karcer.
Jest możliwe by Timuridzi (sry za ortografie nie wiem jak to odmieniać) walczyli z mongołami?? I jaki jest ich mnie więcej cel bo mongołowie idą albo na antioche jak pojawią się przy Bagdadzie albo Kijów jak przy Serkel a 1 raz doszedłem tak daleko ^^
Jest to możliwe jeżeli wcześniej Mongołów nie wyślesz do "swojej" historii. W moim przypadku spotkali się na pograniczu kaukaskim, ale ich wojna nie była długa, gdyż w niedługim czasie rozprawiłem się z Mongołami, natomiast Timurydzi zajęcie byli bardziej swoim pochodem w kierunku cieśniny Bosfor :)
Yhym... czyli idą na mnie teraz tylko wyczaić z której strony i obstawić mosty łatwo im Konstantynopola nie oddam ^^ Ale nie powiem że konflikt Mong vs Tim nie ułatwiłby mi sprawy możliwe że na pare tur by ich spowolnił... Znów stworze armie zabójców i jak najmocniej osłabie ich szeregi o kilku generałów :P Dzięki za mniej więcej opisanie gdzie oni się wybierają o.O