Kopie trochę krótkawe.
Wersja do druku
Kopie trochę krótkawe.
Prawdę powiedziawszy - coraz lepiej :)
Co racja to racja. Ale kopie trochę krótkawe. :P
Jak dla mnie ok tylko te skrzydła... Husaria w XVII na pewno takich nie używała. No ale trudno, dobrze że chce im się w ogóle poprawiać tą husarię. Skrzydła na pewno wyglądają lepiej niż poprzednio.
Mimo zastrzeżeń jakich mam do epoki i twotru RON-u, do wykonania, cieszę się że w ogóle stok się podjął odwzorowania polskich jednostek...Co do wyglądu husarii, w Rosji bractwa historyczne z wielkim pietyzmem podchodzą do tej formacji, gdy ją odwzorowują, i nie byłbym taki pewny że moderzy nie mają swoich podstaw by tak, a nie inaczej ją pokazywać...
Wielkie słowa uznania dla Ensisa i całej ekipy za to co uczynili począwszy od linków, opisów aż po spolszczenie... :D
Wierze, że moderzy korzystają ze źródeł i szanuje ich pracę. Husaria taka jaka jest w modzie występowała w historii tylko, że w wieku XVIII. Możliwe że moderzy użyli akurat takiej husarii w modzie gdyż wygląda ona bardziej "epicko" ;) i ja nie mam im tego za złe :)Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
AAA włąsnie, jak to jest z tym sub modem RON? Można mieć jaką nadzieję?
Odpowiem żartem:
Nadzieję można mieć zawsze- powiedział pająk do muchy...Musi być pani cierpliwa i poczekać... :mrgreen:
Najpierw to się sesje muszą zakończyć, a Rosjanie musza w miarę unormować się z patchami, bo nie ma sensu dorabiać teraz nowego moda, jeżeli szybko okaże się on niekompatybilny z tym co zamierzają wydać ;)
Okay, Panowie widzę, wszyscy studenci historii?
Nie, ale teraz jest czas sesji dla wszystkich kierunków ;P
Witam. Mając chwile czasu postanowiłem zmodyfikować troszkę jeden pliczek. Dzięki tej małej modyfikacji mamy okazje zgrać całością ziem Rzeczpospolitej. Mając pod kontrolą tak znaczne obszary a wróg czyha z każdej strony ,trudność gry wzrasta. Dlatego też zmieniłem początkowy skarbiec i sakiewkę króla. Oczywiście są tez małe niedociągnięcia w postaci braku unitcardów przy jednostkach typowo litewskich w początkowej fazie gry.
Plik należy wrzucić do \mods\OiM2\data\world\maps\campaign\imperial_campa ign.
Pamiętajcie o zrobieniu kopi tego pliku
descr_strat.txt
Witaj Tomek.PL już straciłem nadzieję, że wrócisz na nasze Forum. Pozdrawiam serdecznie.
Edit: Widzę, że dzięki Twemu plikowi pojawił się zaczątek moda o Rzeczpospolitej do OiM 2.
Teraz nie ma sensu robić cokolwiek do tego moda jak AI nie ma i komp miast nie robi, a wojsko wysyła na chama do przodu :(
TomekPL!!!!!!!Witaj. Mam nadzieję że u ciebie wszystko w porządku :D Wielkie dzięki za dawne AI, co się działo w bitwach hehe...
Dziękuje za serdeczne powitanie! Mam nadzieje że do czegoś przydam. Co do OiM2 zauważyłem ze na WinXP nie wywala a na Win 7 są duże problemy.
Co do 'mojego' pliku dodatkowo trzeba wyburzyć istniejące kościoły w regionach litewskich i na nowo je wybudować by móc je dalej rozbudowywać. Postaram się to naprawić.
Dzięki za słowa uznania za AI. To AI o którym piszesz wrzuciłem do OiM2 bitwy są po prostu soczyste. :twisted:
OOOO no rewelacja!!! Ja teraz gram Szwecją Gustawa Adolfa, ale widzę, że spokojnie moge zacząc grać Rzeczysposoplitą. Mam nadzięję, że niczego nie skopie przy instalacji...
Na pewno nie, przy rozstawianiu wojsk przed niektórymi rodzajami łuczników można postawić zaporę z zaostrzonych pali i to właśnie to jak nic, jak dla mnie to taki gotowy tabor powinni wprowadzić zamiast fortu.Cytat:
Zamieszczone przez ordenus22
Pisz poprawnie, błędy poprawione. Ensis
Hej TomekPL. Zainstalowałem Twoja modyfikację, RON jest cały, nie w 2 częsciach. Mam pytanko - czy mozna Twoje AI róznież jakoś zainstalować? Czy też było w pakiecie (choć szczerze mówiąc ze Szwedami jakoś dałem radę, a gram bitwy na very hard :P - więc chyba AI bez zmian...)
Odpowiedź na pytanie czy wozy będą mogły się przemieszczać:
Cytat:
autor: SHREDDER (TWC)
Yes, but the structure is destroyed and their protective properties are lost. I do not recommend doing it.
Przepraszam i obiecuję poprawę :twisted: . Ciekawi mnie tylko jaką strukturę stanowić będą te wozy bo skoro ruchome to powinny być odrębną jednostką lub częścią jakiejś innej.
Tam jest aby plik który zmienia w całość Rzeczpospolitą. Co do AI to są odmienne pliki. Jesli masz ochote pograć na moim Ai musisz poczekac ponieważ te pliki mam na innym kompie a na razie nie będe miał do niego dostępu.Cytat:
Zamieszczone przez CzłowiekRzodkiewka
A nie ma twojego AI w modzie w którym zrobiłeś? I wyszczególnić je, znaczy się pliki? :DCytat:
TomekPL
Wozy już były w Ренессанс Total War i OiM2 0.9.0, zapowiedzi po prostu ukazują ulepszoną wersje.Cytat:
Zamieszczone przez Andreus Augustus
Ja powiem coś do tej nowej husarii. Fajna ale może być wada tych ''chorągiewek'' na kopiach. Jak będą nie ruchome a nie spotkałem się żeby były ruchome to będą tak sterczeć i trochę będzie debilne. Ale sam wygląd jest bardzo ładny (bez kopii).
Dlatego są ustawione w pozycji neutralnej, było to już w paru innych modach. Takie ustawienie sprawia, że gdy kopia jest skierowana do góry to efekt jest taki jakby proporzec po prostu opadał, natomiast podczas pochylenia kopii do szarży wygląda jakby zwiewał go wiatr.
Naprawdę nikt nie ma ochoty poznać esencje grywalności?
viewtopic.php?f=496&t=12140
Może i tak być, ale już dziś wieczorem wrzuce pliki odpowiedzialne a za AI.Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Nie uwazacie że w modzie jest za mało dochodów z handlu? Zmieniając to na mapie kampanii robi sie ciekawie.
OiM2 otrzymało dział na TWC: http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1960
Tutaj macie AI od mnie. Podzieliłem na bitewne i kampanie wedle uznania można stosować.
AIbitewne.rar
AIkampanii.rar
Pliki wkopiować do foleru data w modzie.
Pamietajcie o zrobieniu kopi zapasowej, by móc wrócić do oryginalnych plików.
Nie musicie zaczynać nowej kampani.
Nie oczekujcie cudów nadal waszym przeciewnikiem jest komputer.
Także zalecam grać na poziomie hard or very hard.
Powodzenia Mości Panowie :mrgreen:
Bitwa bomba! Testowałem na Zaporozcach i Hussari; Husaria atakowała ławą (jak to waść zrobił?), rozbiła tabor, przy czym szarżowała 2 krotnie. Super!
Ps. Dodam, że husaria troche upgradowana :D , ale za to kozaki mają unitsy po 250 ludzi (tylko nie mówcie , że bez sensu, gołota była mocna, ale w swojej masie).
Teraz czas na AI Kampanii...
Ps. Tesknie za dawnymi kozakami, w szmatach i z łysa głową z kołtunem, tymi z Renesansu TW. Ma ktos może jakiś pomysł, jak ich włączyć w rozgrywkę? Napisać do Modderów może?
Lipa to AI, grałem własną bitwę i dalej komp się nie rozstawia, wysyła wszystko na chama do przodu i trzyma strzelców w kupie. Do tego jak chciałem na kampanii przetestować to robi się czarny ekran i gra się wiesza.
Ja tam czuje poprawę, ale i tak 1600 husarzy w pełnym natarciu jest nie do zatrzymania ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Kiedy wyjdzie nastepny patch czy ktos ma jakies info?
Właśnie, wiadomo kiedy bedzie patch dodajacy te tabory i tą poprawiona husarie?
Nie wiadomo.
Czy Wam też często wywala do pulpitu grając na Win XP ?
Na XP modyfikacja jest wyjątkowa stabilna.
Kiedy ci wywala?
Grając RON wywaliło mi po raz pierwszy po roku 1670 chyba, po uruchomieniu gry z autosave pogram z 3 tury i dalej wywala, więc dałem sobie spokój z tą kampanią, ale przy innych nacjach niestety też wywala i to już różnie raz po 10 turach, raz po 20 , niestety nie da się pograć długo :( przy wywalaniu słychać charakterystyczny dźwięk taki podobny jaki był czasami w Medieval 2 z tym błędem ,,napotka " czy jakoś tak.