Od tego MG - abyśmy nie musieli. 8-)
Wersja do druku
Od tego MG - abyśmy nie musieli. 8-)
Ok, już wróciłem! :D
Trochę mi zeszło dłużej, bo śnieżek przyprószył, ale jakaś tam byle jaka zima mnie nie powstrzyma!
MKO 29 Wenecja jest do wzięcia KO z Krucjatami i Jihadami, dobra sytuacja bez wojen zapraszam bo dopiero 4 tura.
A można mieć 2 państwa w 1 KO ??? :D
Nie
Myślę nad wzięciem Szkocji w WKO 31, ale najpierw oblukam tamtejszą mapkę.
Edit. Na prewno wolna? Bo widzę "nową szkocką ambasadę" :shock: .
Chyba się spóźniłeś bo już maryniasz ją przejął z tego co pamietam ;)
Szkoda...
ale aktualizacja listy wolnych w tym temacie (dla leniwych) viewtopic.php?f=3&t=12064 , by nie zaszkodziła.
Edit. Niestety, nic z kingdoms nie wezmę bo mam kupioną nową (według mojego kompa nieoryginalną) płytę, mam już ją miesiąc.
Uzupelnilem, pisac jesli cos nie tak.
Wezmę Egipt w małej dwudziestejszóstej.
To po hasło pisz do kogoś z ich bloku (np. Seby) lub MG (Marata) i jeszcze zajrzyj na forum tej KO:
http://skurweusz.phorum.pl/index.php
Napisałem do Marata. Czy mogę już zakładać nową ambasadę?
Pewnie. Chociaż ambasady w tej KO są mało przydatne bo sojusze są z góry ustalone. Ale pewne pakty z graczami przeciwnej drużyny też można zawierać.
Nie wiem co dokładnie masz na myśli, ale to raczej nie jest problem.Cytat:
Edit. Niestety, nic z kingdoms nie wezmę bo mam kupioną nową (według mojego kompa nieoryginalną) płytę, mam już ją miesiąc.
Od Soboty ok. południa do podobnej pory w Niedzielę będę nieosiągalny, więc jeżeli dostanę turę w wko32 i/lub 33, to mogę opóźnić o parę godzin, aczkolwiek wątpię.
Jest coś wolnego :D ???
Zerknij:Cytat:
Zamieszczone przez KapitanKatana
viewtopic.php?f=3&t=12064
Ale Tlaxcallanie w Ameryce już długo nie pożyją (prawdopodobnie w tej turze zniszczy ich Hiszpania).
Co ciekawe niby dużo kampanii a jakoś nie ma wolnych frakcji z większych KO.
Może założyćby nowe WKO :) :idea:
Na nowe MKO się ludzie nie uzbierali, w dodatku dużo paladynów krytykowało ten pomysł. Pozatym nowe WKO niedawno powstało więc to chyba bez sensu, no i w przypadku takiego pomysłu liczba paladynów wzrosłaby kilkakrotnie. Ja bym mógł ale to raczej nie wypali.Cytat:
Zamieszczone przez RemoPL
Dokładnie, zostałem brutalnie skrytykowany, kiedy założyłem nową MKO :lol:
Pozostało, więc czekać aż coś się zwolni lub jakaś większa KO się skończy.
Na to nowe WKO się spóźniłem :/
Tylko, że Kingdoms mi nie działa od czasu zakupu, taki mały szczególik :!: :!: :!:
Te sposoby na "naprawę", żaden z nich nie działa, a pisać do supportu nie będę - mam gdzieś ich łaskę!
Łaskę? Chyba obowiązek, ja tam bym się zdenerwował gdyby mi Kingdoms nie działał od zakupu :PCytat:
Zamieszczone przez RemoPL
Warunkiem jest skanowanie kompa ich programem, a nie wiem co mi tutaj znajdzie.
Hmm, rozumiem że według tematu viewtopic.php?f=3&t=12064 Litwa w Krzyżakach z numerem 42 jest wolna. Czy to ogłoszenie aktualne? Jeżeli tak, to mógłbym zaopiekować się tą frakcją :)
Jest wolna. Po hasło do Avasila lub do Pitera się zgłoś.
Poza tym żeby grać w tej KO trzeba ściągnąć dwa dodatkowe pliki. Tu masz opisane wszystko (i jeszcze w drugim linku niżej):
viewtopic.php?f=414&t=9945&start=20#p216030
Link do pobrania tych plików w tym temacie już wygasł - ale mam je na dysku, inni gracze też, więc można znowu wrzucić:
viewtopic.php?f=414&t=9945&start=100#p217776
Dobrze, napisałem już do Pitera w sprawie hasła. Pliki również mam szukać u kogoś, czy zostaną wstawione w odpowiednim temacie? :)
Norwegia też jest wolna w tej KO prawdopodobnie (chociaż spytajcie ACN). Co do plików:
http://www.speedyshare.com/VfFn4/Pliki.rar
Jednak muszę zrezygnować z jednego KO, mam za mało czasu, oddam XXVI MKO - Egipt (jeśli mogę oddać oczywiście, jeśli nie mogę to trudno [mogę oddać?]). :arrow:
Po hasełko do mnie albo MG- Marata.
Hiszpania w WKO 33 jest wolna (już od dobrych paru tur właściciela nie ma i MG musi robić tury):
viewtopic.php?f=395&t=9518&p=271756#p271756
Mógłbym przejąć Hiszpanię, jeżeli można i nikt nie ma nic przeciwko :) Jednak turę będę mógł zrobić dopiero jutro popołudniu.Cytat:
Zamieszczone przez Domen
Od 15 do 20 lutego będę poza domem, więc w tym czasie nie będę mógł robić tur. Oby wszystkie tury doszły do mnie przed 15 lutego, to nie będzie kłopotu ;).
Nie będę miał dostępu do komputera zdolnego pociągnąć M2TW od 9 do 16 lutego. Ale będę miał dostęp do neta więc jak zajdzie faktycznie potrzeba zastępstwa to wtedy będę na bieżąco się konsultował
Wolna Kastylia w WKO XXXIV. Sam początek KO, dopiero druga tura. Sytuacji dokładnie nie znam, zdaje się, że szykuje się wojna z Maurami i jest pon a Anglią, ktoś kto coś więcej wie może jeszcze tu coś dodać.
Nie do końca daj mi jeszcze 1 dzień i ogarnę problem
@edit
Problem rozwiązany Kastylia nie jest do wzięcia
Oddaje Turcje w Krucjacie XI tura 2 sojusz z Antiochią, oddaje bo mam jakiś błąd w tych krucjatach co mi uniemożliwia grę. Po hasło na pw.
Tutaj to jest paląca sprawa bo jest tura Turcji, także gorąco namawiam.
Wolne są Zakon i Litwa w Krzyżach XLVIII.
Tura nie była jeszcze ruszana(pierwsza kolejka dopiero),więc można sobie ułożyć wszystko po swojemu.
Hasła nie daje bo nie było ustawiane.
W celu wzięcia państw pisać w tej Ko.
Nadal są wolni Aztekowie w Ameryce 2. Sojusz z Majami (i z Czerwcami też).