Radious Campaign mod :)Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Wersja do druku
Radious Campaign mod :)Cytat:
Heh, pierwszy raz coś takiego widzę - gdyby nie filmik, to bym nie uwierzył - a mam około 50h rozegranych w kampaniach singla. Nie wiem, albo ja mam niesamowite szczęście (tylko 2 x bug z pathfinding moich jednostek, 2 x zwiecha gry), albo Ty niesamowitego pecha.Cytat:
Zamieszczone przez adi
Co konkretnie daje ten mod Radoius Campaign ? Sorki jestem nowy tutaj i pytam po prostu :)
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... gn-Mod-!!!!
Warto z nim uważać, bo zdaje się, że liczba armii wroga w czasie wojny domowej zależy od aktualnego limitu, więc tutaj może ich być nawet 30.
Ogólnie lepiej go zainstalować czy lepiej zostawić tak jak jest?
Skoro Armia lądowa bez problemu porusza się po wodzie, i (aż za) dobrze walczy na niej.
Analogicznie nasi marynarze też powinni umieć poruszać się w głąb lądu, na mapie kampanii. :D
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
To raczej Ty masz niesamowite szczęście, bo u wielu osób chłopaki sobie po prostu tańcują. Te negatywne opinie o grze na pewno nie są na wyrost. Ja mam rozegrane ponad 90h na legendarnym różnymi frakcjami, głównie Rzymem. Dwa razy musiałem przerwać grę w okolicach 70tury lub lekko ponad ponieważ wieszała się przy przejściu na kolejną turę, cały czas w tym samym miejscu. Teraz czekam na oficjalnego patcha, bo na obecną chwilę niestety nie idzie grać, a nie chce nadziać się na kolejne niespodzianki, wystarczy tego. Chcę uniknąć spotkania z latającymi legionistami, bo chyba umrę ze śmiechu.
Takiego błędu w Rome 2 nigdy nie miałem, ale za to w Shogunie 2 to było notoryczne gdy moje oddziały starały sie przejść przez most :DCytat:
Zamieszczone przez BKA
Czyli wychodzi na to że wielkie armie podczas wojny domowej to wcale nie bug.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Generalnie to zajebiście... dopóki nie instalowałem żadnych patchy było w miare. Po zainstalowaniu tego patcha 2.0 nie da się grać wogóle takie są lagi. Jednym słowem masakra
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
A grales Kartagina? Moze te bugi zaleza tez od frakcji jaka gramy. ALbo raczej od lokacji. Np. ten bug tylko wystepuje jak bronisz tej szczegolnej prowincji.
Dlatego napisałem, że 9/10 graczy jest zadowolonych, 1/10 ma lagi. Poczekaj może do oficjalnej wersji patcha.Cytat:
Zamieszczone przez Sajojr
Też miałem ten bug z desantem w tym samym mieście.Cytat:
Zamieszczone przez adi
A patrzcie na to :D;
http://www.youtube.com/watch?v=eEHHFsZ19co
Co amfibii starożytnej nie widziałeś :D
Uwazajcie na ta prowincje co ma ja Kartagina odpoczatku w Hiszpanii. Jak Ai Wam atakuje ja od strony morza, to sie konczy tak http://www.youtube.com/watch?v=lAeATWPYdzo
Tym razem poslalem generala konnice zeby uaktywnil Ai na plazy ale gdzie tam. Jedynie mi go zabili (miotacze zbombardowali go jak z ckm,co tez jest zabawne bo chwila i po calej jednostce)i dalej ruchy w miejscu albo latanie tam i nazad.
No i teraz albo dam automat. Albo bede czekal godzine. Albo zrobie bitwe wychodzac na plaze. Problem taki,ze raczej strace prowincje:)
A ja mam dopiero 30 tur Rzymem na średnim poziomie i dopiero co wykończyłem Etrusków teraz inwestuje w rozwój żeby mieć silną armię do obrony. Na razie mam spokój raz tylko włócznicy Wenetów zabłądzili do Welathri ale zaraz się zmyli jak podszedłem się przywitać.
Ciężko o te punkty rozwoju to ich brak głównie hamuje postęp w grze.
Mam z 1700 żołnierzy i flotę z 7 statków, szpiega i czempiona którego przekupiłem od Etrusków i tak sobie pomału podbijam a co !
Ja grając Kartaginą miałem ciągle tego bug'a. A w szczególności dotyczy on miasta Karalis. W ogóle ono jakieś niedopracowane jest . Jednostki morskie często zwieszają się na niewidocznych skałach lub po wylądowaniu w ogóle nie atakują albo tańczą przemieszczając się do przodu 1 piksel na minutę ;-p . Nigdy nie miałem tam normalnego oblężenia.Cytat:
Zamieszczone przez adi
Wiecie, IMHO najgorsze jest to, że - i tu zgadzam się z Umbrechtem - ta gra ma spory potencjał i mam wrażenie, że sporo rzeczy mogliby zmienić niewielkim nakładem pracy. Ot choćby optymalizacja (jak widać dużo się da w dwa tygodnie), poprawa AI, dodanie "drzewa" technologii czy rodziny, eliminacja CTD (mam notorycznie, jeśli bitwa trwa za długo... no kurka wodna), historyczne jednostki (velites z płonącymi dzidami, WTF?). Gdzie jest ten 40% większy budżet?
I mam mieszane uczucia, z jednej strony widzę, że twórcy mieli pomysły, bardzo się starali (rozmach, system prowincji, rekrutacji itp) a z drugiej mnóstwo niedoróbek, grafika na poziomie Shoguna 2 (serio, nie widzę różnicy), bitwy gdzie zamiast strategii , formacji itp. wysyłasz wszystko na hurra na środek pola i czekasz na wynik, brak filmików przy wydarzeniach i ogólnie NUDA...
Ktoś powie: "czekaj, zainstalujesz mod radious + gem + cośtam + cośtam i będzie jako tako".
Panowie!
1 - Nie po to płacę kupę kasy za grę (ta, wiem, niedużo, GTA V kosztuje 560 zł), żeby zadowalać się półproduktami. Zapłaciłem, dostałem i oceniam to co dostałem a nie to co będzie po 15-tym patchu i 20-tym modzie. Jeśli na starcie mam zapłacić więcej - zapłacę, jeśli mam poczekać miesiąc dłużej - poczekam, ale PŁACĄC wymagam JAKOŚCI a nie mydlenia oczu.
2 - Nie mam już tak jak kiedyś kilku (kilkunastu :) ) godzin dziennie na zabawę. Po całym dniu pracy i obowiązków domowych chciałbym po prostu usiąść przed PC, włączyć grę i rozkoszować się klimatem. A nie doktoryzować się czy mod A jest lepszy niż mod B i dlaczego , oraz czy będzie działał z modem C i patchem 2.540.323, czekać aż patch się ściągnie i modlić, żeby tym razem pomogło.
Tyle. Za trzy dni wychodzi GTA V ;)
Z tymi CTD, to chyba wina jednak kompa. Ja nigdy nie mialem CTD nawet w poprzednich seriach(jesli sie jakis zdarzyl raz na rok to wszystko)W kazdym razie jak je masz notorycznie, to sugerowalbym,ze cos z kompem.
No graficznie tez mam wrazenie,ze nie jest zadne wielkie halo.
A widzieliście że jak dasz tryb zbliżonej kamery w machinie oblężniczej to można samemu celować i strzelać ?
Podoba mi się ta kamera z ramienia szczególnie jak oddział legionistów maszeruje w większej formacji - coś pięknego ten łoskot marszu i żołnierze maszerujący obok.
@adi
Hehehe, ale śmiesznie to wygląda z tymi żołnierzami przy desancie, przyznaję ;)))).
No ale mnie się takie coś nie zdarzyło jeszcze a gram ile fabryka dała od premiery .
Co nie zmienia faktu, że parę rzeczy naprawdę leniuchy z CA mogły zrobić fajniej, dajmy im czas myślę , że jeszcze zadośćuczynią.
Jak o mody idzie to faktycznie i jest to element szczególnie widoczny kiedy brak sprawnego narzędzia do organizacji , pobierania i updejtowania modów, do tego gra ma tendecję do bycia często, oficjalnie aktualizowaną.
Można zwariować jak modów więcej jest niż 10 (i to było masakrą w serii Elder Scrolls do czasu pojawienia się Nexusa [Bogu niech będą dzięki] i ogólnej poprawy całej sceny moderskiej) , dlatego całkowicie rozumiem grających, którzy olewają temat używania modów do TW po całości (sam w życiu używałem ich tylko pod rome 1,med 2 i empire gdzie dawały całkowicie poprawioną rozgrywkę ,w shogunie 2 prawie w ogóle, teraz z umiarem b. dużym).
Możliwe. Kampanie grałem głównie Swebami, trochę Icenami i Spartą.Cytat:
Zamieszczone przez adi
Może nie notorycznie ale cóż, dość często (ale co ciekawe tylko przy niektórych prowincjach). Z serii Total War mam wszystko, ale ostanie CTD było przy początkach Empire, grywam też w inne rzeczy, w Batmana, Fallouta, EU III, Metro - a tylko tu mam takie historie :(Cytat:
Zamieszczone przez adi
To co Adi napisał może faktycznie się odnosić do niektórych lokacji bo gdzieś w changelogu beta patcha nowego, jest cosik napisane o redukcji rozmaitych gliczy w niektórych lokacjach.
No cóż per aspera ad astra. Swoją drogą osobiście polecam zaciągnięcie tego beta patcha (sam się sobie dziwię że to zrobiłem ale jednak warto było).
A o co chodzi z powtorkami? Gdy ogladam zapisana powtorke, to inaczej wyglada niz ja zapisywalem:)Pol bitwy jest taka jak ma byc a reszta calkiem inna heh
Kolejny bug? :)
Nie bug, w Shogunie 2 też tak ponoć było. Gra zapisuje Twoje ruchy i komputera, a potem je odtwarza, niekoniecznie dokładnie.
Ja zaraz wracam grać, chciałem się podzielić fajnym odkryciem a może jeszcze nie wszyscy zauważyli.
W trybie custom battle i chyba też w trybie hostowania gry multi, po lewej stronie jest mapa z lokacjami (taka jakby "satelitarna").
Poza wyborem predefiniowanych lokacji i mapek z listy po prawej i lokacji oznaczonych na mapie po lewej, klikając w dowolny punkt mapki (tej po lewej :) , możemy grać w dowolnym miejscu z całej kampanijnej mapy.
Nie tylko w predefiniowanej lokacji, ale np w ujściu Wisły , lasach Szwecji czy w Indiach etc. .
Gram praktycznie tylko multi, na kampanię poczekam, aż ulepszą myślenie AI. Przez 10-15 rozgrywek bałem się falangi hoplitów. Teraz jak widzę co najmniej z 5-6 odddziałów falangi to tak mi się mordka cieszy na zwycięstwo :D Jednak sprawdza się powiedzenie, że najsłabsze strony, stają się najmocniejszymi. Jak z rankingiem w multi? Jest ktoś w TOP 100?
W Szogunie2 raczej bylo normalnie:). Pierwszy raz spotkalem sie z taka powtorka. Bez sensu. Da sie jakos , to zrobic zeby bylo normalne? Zapisana powtorka pokazuje calkiem inna gre.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Umbrecht nie podniecaj sie tak. Mapy te sa do siebie podobne i na pewno nie sa identyczne z regionem niby z jakiego pochodza:)Ot taki myk na ktory sie Umbrechty lapia i pozniej lataja podniecone po forach zachwalajac Romka ;)
PO co WY czekacie na AI. Grajcie sobie kampanie Mp.
Oj adi adi :)
W KAŻDEJ cześci TW powtórki są zbugowane, w Shogunie wcale lepiej nie było. W MTW1 zremisowałem na powtórce bitwę, którą wcześniej wygrałem.Cytat:
Zamieszczone przez adi
Co do map znowu się mylisz, u mnie bardzo dokładnie odzwierciedlają region, który wybieram, nie miałem jeszcze podobnej do siebie, nawet 2 razy takiej samej pustyni nie miałem. Ot taki myk na który się złapałeś. Tak, odbijam piłeczkę co do Twojego nietrafionego przytyku w stronę Umbrechta ;)
Na kampanie MP nie każdy ma czas, zwłaszcza że trzeba się dostosowac do innej osoby ;) Ludzie tak cisną na Rome 2, a niektórzy z najbardziej narzekających mają nabite po 90-100 godzin, czyli od 3 września do dzisiaj spędzili w grze 3-4 doby ;P
KAM:
Myślisz, że zrozumieją? Zaraz pojawi się pytanie/stwierdzenie czy przypadkiem nie jesteś człowiekiem CA. Bo przecież Rome 2 nie może się podobać bo jest fuj fuj.
Wczoraj np. miałem bardzo fajną sprawę. Libia wysłała mi wszystko co miała...przez 2-3 tury prosiłem o pokój bo 5 frontów to trochę dużo. Odmawiali. Rozbiłem ich armię, ale nadal nie chciałem ich atakować. Na Afrykę przyjdzie czas jeszcze. Od razu się zgodzili :) Podobnie Nowa Kartagina - jak zobaczyła moje dwa Legiony to pomimo posiadania sporej armii sama występuje o pokój bo wie co ją czeka. Ale im nie popuszczę :D
Nadinterpretacja moich słów. Rozumiem że Rome II może się podobać, nie mam z tym problemu żadnego. Chodzi o wmawianie ludziom że ta gra jest w sumie dobra i niczego jej więcej nie potrzeba, oraz zachwalanie każdego aspektu rozgrywki, co mnie bawi. Owszem po ostatnim patchu przestało wreszcie lagować w bitwach, ale jest multum rzeczy do poprawienia. Zresztą jak myślisz, ci co mają po 80-90 h grali z AI? Czy może w internecie? :roll: Sam mam nabite jakieś 40-50 h, i dla mnie prawie każda bitwa wygląda tak samo tj. ładny marsz w szyku do wroga, a potem już tzw. kopanina, jedno wielkie zbiorowisko mrówek. Oprócz tego, czas tur został znacznie skrócony(całe szczęście) ale z drugiej strony walka nie stwarza żadnego wyzwania. Jest sporo do poprawienia, i póki co gra jest średnia. Obiektywna opinia po 50 h gry ;)
O co chodzi z tą wojną domową, bo gram Rzymem i teraz wybuchła Wojna Domowa, i senat posłał na mnie 4 pełne najlepsze floty i 12 armii, heh czy jest jakaś szansa na wygranie takiej wojny!
Ave!
Na dzien dzisiejszy nie posiadam R2 mimo to mam pytanie. Z ciekawosci pytam wlasciwie, mianowicie czy podobnie jak to mialo miejsce w R1 mozna "wejsc" do miasta i ogladac go z perspektywy przechodnia? Pytanie moze banalne ale mi ten wlasnie motyw utkwil w pamieci i zastanawiam sie czy ta opcja wystepuje w tej czesci rowniez.
Nie można. Gracze o to prosili, CA brało to pod uwagę, ale ostatecznie tego nie wprowadzili. Może dlatego, że w porównaniu do R1 te miasta(przynajmniej hellenistyczne) są raczej brzydkie...
Jak sprawdzić czy automatycznie steam mi zaktualizował grę?
Chciałem pobrać te ich patche officjalne ale nigdzie ich nie widzę...-_-
Mógłby ktoś pomóc noobowi?:)
Dziesiąty raz chyba już to samo pytanie. W grze jest napisane jaka to wersja i build ;) W prawym górnym rogu jak się nie mylę
No wlasnie cisna na SP wiele godzin a w kampe MP nie graja. Ja gram kampy MP:).Z mojego doswiadczenia wynika,ze po prostu wola grac SP bo sie gra przyjemniej im. Moga soba cisnac Ai i pozniej na forach sie chwalic podbiciem swiata.(Oczywiscie brak czasu tez wchodzi w gre ale bez przesady zalezy jak sobie dzien rozplanujesz. ). Co do powtorek. To nie zauwazylem zeby byly zbugowane w poprzednich czesciach. Czemu sie niby myle? Rownie dobrze mogliby zrobic zwykly generator map a tak zrobili dosc klimatyczny skoro sie Wam podoba:)Ta, dokladnie odzwierciedlaja mapy region bo jak klikniesz na Afryke, to zawsze masz pystynie;)O mam dla Was zadanie sprawdzcie jak wygladala topografia tej czesci swiata w starozytnosci;);)Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
No wlasnie niestety te starcia psuja klimat bitew. No szkoda,ze to spartolili. Jenostki maja jakas obsesje by robic "kolka" zamiast trzymac linie.Cytat: