Witam, chciałbym spytać czy warto instalować moda Radoius? Czy już lepiej grać na czystej wersji gry.;)
Wersja do druku
Witam, chciałbym spytać czy warto instalować moda Radoius? Czy już lepiej grać na czystej wersji gry.;)
Jak sprawdzić wersje gry?
saylon19 - zagraj w DEI, gra staje się o jakieś 60% ciekawsza. Masz możliwość zagrania niedostęnymi w podstawce nacjami, są znacznie lepiej zbalansowane jednostkii jest ich więcej niż w podstawce. Wyjątkiem jest Rzym któremu zabrano gladiatorów co jest akurat świetnym pociągnięciem. Napiszę Ci tak jak napisali mi - "nie męcz się już na wanilii" :)
Co to te DEI?
@fifa93 Ty tak na serio czy trolujesz? Co drugi Twój post to pytanie o patche. Tak więc jeszcze raz, i mam nadzieję że ostatni, wersję patcha widać w prawym górnym rogu ;)
DEI to mod pod Rome II, możesz go znaleźć w temacie o modach pod Rome II troszkę niżej. :)
Aaa a ja myślałem że DEI to jakiś oficjalny dodatek ;p. Czy DEI działa razem z Radiousem?
viewforum.php?f=575
Nie wierzę, żę tam nie zaglądacie, ludzie perełeczki robią i nie po raz pierwszy tyłek twórcom gry ratują.
Dzięki za polecenie DEI, ale jednak wole grać w polską wersję ;)
W DEI tekst jest po polsku, brakuje jedynie tekstu przy opisach nazw nowych jednostek i budynkó choć te ostatnie w najnowszej łatce jakoś zniknęły. Jeżeli grałeś już w R2 to brak nazw jednostek nie będzie Ci przeszkadzał a gra jest... zuuuuuuuuuuupełnie inna na plus oczywiśćie. Z resztą, rób jak chcesz i baw się dobrze. :)
Znaczy wiem, że jest po polsku. Ale chyba brakowałoby mi tych opisów jednostek, jeszcze jakby po angielsku one były a reszta po polsku :P
Opisy w formie statystyk są - nia ma opisów NAZW JEDNOSTEK, brak nazw zupełnie nie przeszkadza, nazwiesz je sobie w umyśłe jak chcesz. Nowe jednostki są ciekawe, zwłaszcza dla Sparty.
No fakt to nie przeszkadza aż tak bardziej denerwuje brak opisu frakcji ale spoko, skoro mówisz że warto to spróbuję, dzięki ;)
Witam, takie szybkie pytanko - po co w tej grze są okręty wojenne skoro pełna armia lądowa załadowana do darmowych okrętów transportowych bez większego problemu jest w stanie pokonać nawet średnią flotę wojenną ?
viewtopic.php?f=471&t=14655
Poczytaj o flocie.
Statki z floty mają chyba większą wytrzymałość więc są w stanie staranować zwykłe barki, a co za tym idzie pozbyć się całej załogi. Jednak gdy dojdzie do abordażu barki mają więcej żołnierzy.
W grze jest wiele niedoróbek i absurdów, mody korygują wiele z nich, zagraj w DEI i poczujesz różnicę, pisałem już o tym modzie w temacie. Możesz męczyć się na wanilii albo bawić na modach, oczywiście nie są idealne, jeśli nie spubujesz będziesz znudzony podstawką po dobrym poznaniu mapki. - W podstawce praktycznie nic się nie dzieje, kolejne patche prubują to ratować.
PrÓbuję przekazać, że ludzie mają słowniki w domach, słowniki są w internecie, nawet w przeglądarkach, a oni nawet nie starają się sprÓbować z nich korzystać by pisać poprawnie.
Samick
Heh... Jasne, jasne, palcówki mogłem jakoś wytłumaczyć, ortografię już nie. Jednak tak z ręką na sercu - Ty zielony przyjacielu nigdy nie robisz błędów ortograficznych? Każdy wyraz sprawdzasz przed napisaniem? Ja raczej już zapamiętam pisownię "póba", tym bardziej, że mnie publicznie zawstydziłeś.
Zadam Ci jednak kolejne pytanie. - Skoro tak pilnujesz poprawnej polszczyzny dlaczego tolerujesz na forum pisanie po angielsku?
Pampalinex
Pytam się
1Bo się nie znam za bardzo a Wy jesteście tutaj od tego żeby coś komuś wytłumaczyć od czasu do czasu
2Chciałem sobie ściągnąć Trainer z gry-online ale pisze że działa z np wersją v1.7 gry
3W menu gry pod tym v1.8.0 jest jeszcze 8908.48 i nie wiedziałem które tych numerów to patch a które wersja gry
Te cyferki na końcach są w zasadzie mało istotrne, zresztą na forum zawsze można znaleźć informacje o tym że nowy [atch już wyszedł, czy też jest już w drodze. A z trainerami był uważał, żeby Ci czasem konta nie ukradli ;)
Dzięki
czemu pisze mi zamiast Nowa kampania to głowna kampania
Tez tak macie?
Bo wyszedł mini-dodatek i możesz mieć 2 różne nowe kampanie
Co zrobic zeby gra nie lagowała gdy są płomienie w murach (tylko wtedy) i czasem mapa kampani lekko przycina .
Mam zalecane wymagania komputerowe tzn procesor 4-rdzeniowy 2,66 core quad duo 2 , a karte graficzna ati radeon hd 5450 1gb . 4 gb ramu wiec powinno bez lagów smigac , a mapa kampania przycina i bitwa czasem gdy sa płomienie
Nie spełniasz zalecanych wymagań, bo gra wymaga procesora 4 rdzeniowego klasy i5, a Quad Core to inna bajka. Nigdzie nie jest też napisane, że spełniając zalecane wymagania gra będzie śmigać bez przycięć. Poza tym swoją kartę graficzną możesz oddać na złom.
Za dym odpowiadają efekty cząsteczkowe - zmniejsz je a może zauważysz poprawę. Jest też taki mod Radious graphic mod czy jakoś tak - eliminuje on takie efekty jak chmury na mapie kampanii itp. bajery które zabierają tych parę klatek/s.
ja mam i5 4 rdzenie, Radeon 7970 OC . gram na ultra ekstremalnych i wszystko chodzi bez zarzutu poza jednym ale. oblezenia. tzn do pewnego momentu jest wszystko ok. W przypadku kiedy niszczy sie brame lub fortyfikacje to zdarza sie. nie zawsze, ale jednak, ze gra zaczyna klatkowac. Wieksze bitwy itp itd. wszystko bez zarzutu. wieksze bitwy w miastach bez zarzutu. oblezenia z palaca sie brama, nawet przy kilku jednostkach zdarzaja sie klatkowac. Gram na najnowszym patchu beta 8.1
Co rozumiesz przez "chodzi bez zarzutu"? Masz na myśli stałe 60 kl/s ? W jakiej grasz rozdzielczości?
1920x1080 nie wiem ile mam kl/s i teraz szybko tego nie sprawdze. Jednak pomijając powyższy przypadek oblegania i niszczenia bram, fortyfikacji. Nie zdarzyły się dotychczas żadne przycinania niezależnie ile jednostek brało udział w walkach.
U mnie gra chodzi na procesorze 2-rdzeniowym - Athlon 5200+. Trzeba pogłówkować w ustawieniach grafiki i zainstalować któryś z submodó optymalizująchych grę. Ja wrzuciłęm Radiousa choć przyznam, żę do końca nie wiem czy jest to mod na grafikę jak stoi w opisie czy ToTal War jak pisze na ekranach ładowania. Jednak płynoość zauważalnie wzrosła.
Nie ustawiajcie na wysokich detalach:
-nieba
-wody
-drzew
-jakośći terenu
bo biorze to sporo zasobów. Każdy musi metodą prób wypracować sobie optymalne ustawienia.
krecik , po co mi inna karta jak ta spełnia wymogi.
Karta grafiki: 1 GB pamięci, kompatybilna z DirectX 11
W minimalnych jest słabszy procek niż mam , a moj tez nie jest zły . Czterordzeniowy 2,66
Własnie chyba przez te chmruy to sie dzieje . Zarzucilbys link ?
sory , plącza mi się litery
Czy barbarzyńskie frakcję nie mają sposobu na opracowywanie technologi? 4% ze świątyni Wodanaza, 4% z chatki mędrca. Przecież to żarty. Rzymska(czy grecka) biblioteka mają po 16%;/.
W minimalnych jest podane: GTX 460 lub lepsza. Porównaj sobie tego Geforca ze swoim Radeonem a zobaczysz ogromną różnicę na korzyść Geforca. Jedyne wspólne dla obu kart to obsługa DirectX 11 i 1GB pamięci.Cytat:
Zamieszczone przez Dirt
http://lmgtfy.com/?q=radious+graphic+mod
viewtopic.php?f=471&t=14655Cytat:
Zamieszczone przez Tits
Ostatnie zdanie we fragmencie o technologiach. :)
To, że karta ma 1Gb i directx 11 nic nie znaczy. Większość laptopów ma teraz takie zintegrowane karty graficzne, a i tak gry z 2006 nie pójdą płynnie.Cytat:
Zamieszczone przez Dirt
Jak to jest teraz z tym poziomem trudności? Wcześniej był osobny dla bitew i kampanii, a teraz jest poziom przy starcie kampanii i w opcjach gry - ten w opcjach odpowiada za same bitwy czy też kampanię?
Podczas wyboru nacji za trudność kampanii. Ten z opcji (podczas gry) za bitwy.
Pisałem o tym w dziale Rome 2 godzinę temu. Poziom trudności kampanii odpowiada za kampanię i bitwy, jak włączysz kampanię to wchodzisz w opcje gry, tam jest poziom wyzwania, czyli właśnie trudność bitew w kampanii. Możesz to sobie zmieniać dowolnie w trakcie kampanii.
I jeszcze gwoli ścisłości. Trudność bitwy odpowiada tylko za dodatkowe bonusy np walki w zwarciu dla przeciwnych jednostek. Natomiast AI (flankowanie, szarżę) pozostaję bez zmian?
Szukam jak frakcją barbarzyńską(Icenami lub Swebami) zrobić prowincję typowo przemysłową. Jakie budynki, ile ich i świątynie. Czytałem poradnik "ogólny" ale zwyczajnie nie wyrabiam się z mamomą Swebami.
buduj budynki od przemysłu i świątynie żeby utrzymać porządek....
Najpierw ulepszaj swoje stolice prowincji bo dają więcej przychodu oraz bonus do wszystkich źródeł dochodu (na 3 poziomie jest to już +20%). Potem buduj pierwsze budynki rolnicze i zamieniaj je w Garncarzy. Najpierw na 2 poziom garncarza w każdym regionie uzbieraj. W międzyczasie możesz sobie poustawiać pierwszopoziomowe święte gaje, które potem zamienisz w świątynie Thunaraza (czy jakoś tak), który daje +% dochodu z przemysłu. Te 3 rzeczy powinny dać tobie całkiem niezłą bazę ekonomiczną, a i nie wymagają wiele czasu. Oczywiście wszelkie dodatkowe źródła dochodu z przemysłu to też dobry pomysł (stocznie na drugim poziomie nie zaszkodzą, specjalne zasoby prowincji także nie o ile bonus z nich jest wyższy niż to co dostaniesz od Garncarza). Jeżeli masz wolne edykty to możesz jeszcze pobawić się z zbudowaniem wysokopoziomowych budynków militarnych (Kuźnia brązu np), które przy odpowiednim edykcie dodadzą tobie także bonus do przychodu z przemysłu.
Pozdrawiam
Dzięki, o taką odpowiedź mi chodziło, nie wspomnę o poprzednim..