-
Re: Patche - temat zbiorczy
Cytat:
Zamieszczone przez Volfgan
Też się wam po tych wszystkich benchmarkach już po nocach śni: "GIVE ME BACK MY LEGIONS!"? :lol:
heheh , brakuje mi na forum "lubie to" ;)
Skoro o benchmarku mowa, podkręciłem ostatnio procek z 3.6 na 4.2Ghz (AMD FX 4100)
i FPS skoczył o 6 klatek ... to chyba nie wiele. Na mapie raczej bez zmian, w bitwie jakby
płynniej ale czy to warte kręcenia ? Chyba nie ;)
-
A czy w planach jest coś co poprawi polskie nazewnictwo jednostek?
Bo ci pikinierzy i szermierze ciągle kłują w oczy...
-
Po 4 patchu nie da się przyłączyć agentów do armii. Porażka całkowita, trzeba czekać na patch 5 z rozpoczęciem nowej kampanii.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Po 4 patchu nie da się przyłączyć agentów do armii. Porażka całkowita, trzeba czekać na patch 5 z rozpoczęciem nowej kampanii.
Sprawdzałem przed chwilą i można przyłączać normalnie czempionów, szpiegów i dygnitarzy do armii, także tylko ty masz ten błąd.
-
Dzięki - czyli pozostała mi zabawa ze sprawdzeniem spójności plików i ewentualnie wywaleniem folderu R2 z moich dokumentów.
-
u mnie też agenci działają normalnie- są kompatybilni za armiami
wszystko przez mody -nigdy ich nie lubiłem za bardzo a do tej gry nigdy nie użyję żadnego.
Oryginał jest jaki jest.
-
Akurat nie instalowałem żadnego moda, ani nawet nie ściągałem żadnej bety patchów. W każdym razie weryfikacja integralności plików + wywalenie folderu Rome 2 pomogło.
-
Niestety na patchu 1.4 AI bitewne wciąż słąbe.Mi osobiście nie przypadła do gustu opcja limitu armii(6-armii lądowych,3-floty)oraz opcja limitu edyktu prowincji(2),gdy posiadam już około 6 prowincji, jakieś 20 miast i kilkanaście portów.Również wg mnie troszkę wygórowane są koszty utrzymania armii i najemników(w porównaniu do moda Radious,różnicy wynosi ok 50-70 %). Polecam Radious Total War Mod pod najnowszy patch 1.4. Zmienia on również wygląd wielu jednostek,przez co nie trzeba ściągać kolejnych modów :D Wszystko jest w jednym pliku i jednym folderze :) Pozdrawiam
-
Tja, a potem jak wybucha Ci wojna domowa na Radiousie to rebelianci wystawiają tak olbrzymią armię (u mnie to było 18 lądowych + 8 morskich), że miałem crush w trakcie ładowania tury :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez leo
Cytat:
Zamieszczone przez Frober
Cytat:
Zamieszczone przez Godlike
Jeśli po przez "nie włącza" masz na myśli że zatrzymuje ci się na ekranie startowym gry (to z logiem Total War itp) to usuń folder The Creative Assembly który znajduje się w X:/User/AppData/Roaming. Wcześniej zrób sobie jego kopie zapasową.
Podziałało, dzięki wielkie :)
'
Mi gra zatrzymuje się własnie na ekranie gry z tytułem wychodzi do pulpitu . Nigdy nie było problemu- nagle od wczoraj nie mogę uruchomić gry :/. Nie mogę znaleźć folderu o którym piszesz. Próbowałem już wszystkiego oprócz reinstalki :/
Po 1 dniowej walce z Rome 2 pomogła dopiero reinstalka gry. Dodatkowo wczoraj grałem parę godzin i zdarzyły się aż 4 CTD ( podczas końca walki na morzu, bitwie lądowej i 2 razy przy zapisie gry :/- grę jednak zapisało) gdy wcześniej ani razu nie zcrashowało na około 100 godzin gry . Jak dla mnie ten beta 4 patch niewiele zmienił wobec 3 - dodatkowo powodując ctd.
-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Czy po 4 patchu trzeba zaczac kampanie od nowa zeby zmiany się zastosowały?
-
Cytat:
Zamieszczone przez smooqu
Tja, a potem jak wybucha Ci wojna domowa na Radiousie to rebelianci wystawiają tak olbrzymią armię (u mnie to było 18 lądowych + 8 morskich), że miałem crush w trakcie ładowania tury :)
Na ponad 200 tur zarówno Rzymem jak i Kartaginą,na legendarnym,nie miałem ani jednej wojny domowej,same bunty niewolników. A bitwy są dłuższe i troszkę cięższe,ponieważ współczynniki atrybutów jednostek zostały zwiększone(bodajże obrona w zwarciu i pancerz) i żołnierze zaczynają panikować dopiero po stracie 70 % stanu,więc jest postęp w porównaniu do patchy :)
-
Ja też po około 150 turach Rzymem ale na normalnym nie miałem wojny domowej, buntu niewolników zresztą też.
Po prostu kto by chciał skrzywdzić takiego uroczego, słodkiego futrzaczka -choć nie powiem paru już wyciąłem: Etrusków,Syrakuzy,Luzytan,Wenetów, Insubrów i Helwetów.
Może to niewiele ale jak już byli pod ręką :)
-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
jestem ciekawy ile jeszcze będzie patchy :P
Up jak chcesz mieć wszystkie zmiany to tak aleja polecam poczekać do 5 i wtedy zaczać od nowa :P
-
No i wykrakał kolega.W końcu wojna domowa...120 tura Kartagina.Tylko to trochę zadziwiające,że komputer stworzył 27 pełnych armii,w tym 7 flot.Lekka przesada? :p Szkoda tylko ,że zwiecha przy zmianie tury,właśnie na tej frakcji :/
-
Też miałem ten problem jedyna rada na to to zmiana w pack file manager ilości armii jakie możemy posiadać bo właśnie od tego zależy ile komputer stworzy sobie armii i flot.
-
Cytat:
Też miałem ten problem jedyna rada na to to zmiana w pack file manager ilości armii jakie możemy posiadać bo właśnie od tego zależy ile komputer stworzy sobie armii i flot.
Ilość armii bratniej frakcji mnie nie martwi,jedynie zawiecha podczas jej ladowania przy zmianie tury. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem,nie biorąc pod uwagę reinstalki czy nowej kampanii?
-
Na jutro zapowiedziano kolejny patch, nie wiem czy będzie w wersji beta, ale chyba będzie z dodatkową zawartością.
Link
-
Hehe,skądś wiem,że nadal nie poprawili optymalizacji:D
Proszą,żeby nie płakać,jak im jutro znowu nie wyjdzie,bo wciąż bardzo się starają:)
-
Diamenty z ust Majka polecialy,a raczej z klawiatury :-) a masy mu dziekuja za te piekne slowa, i oczekuja cierpliwie na kolejnego pacza.A jesli im nie wyjdzie? (znowu), nic to.Dalej bedziemy kochac CA I dawac im nasze pieniadze,przeciez tak sie staraja :lol:
-
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_5
Pożyjemy zobaczymy.Patch powinien być zaraz do pobrania.
Hehe,jest wzmianka o dodaniu liczb na kartach jednostek.Może to i dobrze.
-
Już jest. Sporo zmian. 600 MB waży.
-
Ale dobrze idzie nawet, bo te pierwsze to się zatrzymywały po 100 razy przy ściąganiu
-
Buahaha,i to by było na tyle....
Zepsuli mi optymalizację o 15 fps-ów.Gratulacje sieroty....
-
Witam, wiecie czy jakis patch zniósł limit jednostek spartanskich hoplitow z 20??? A i widzialem, że atrybuty niektorym jednostką się zmienił...przestałem grac w Rome II, ale zamierzam znowu do niego wrocic, tylko nie wiem czy cos sie zmienilo w kwestii Spartan.
-
-
A mnie po instalacji nowego patcha pojawił się problem, którego wcześniej nie miałem. Gram Rzymem na legendarnym. Wczytuję ostatni zapis i gra chodzi normalnie, jednak, gdy kończę turę, wywala mnie z gry. Odpalałem ją ponownie i za każdym razem to samo... Ktoś ma podobnie, jak temu zaradzić?
-
Po 5 patchu wróciły flagi do osad. Falanga pikinierów głupieje po rozkazie ataku, gdy wróg się przed nią cofa - nadal najlepszym sposobem jej użycia jest rozkaz marszu za wroga, a nie bezpośredni atak.
-
Lugburc,przypuszczam,że to koniec twojej kampanii:D
Ten patch to jakaś żenada,600MB nie uratowało tej gry,więc wątpię,żeby coś dało radę.
-
i5 2500k 4.2 ghz
msi g45 z77
gtx 770 2gb
8gb
ustawienia wysokie
fpsy 25-60 wiec nie zle,ale dalej przycina jak diabli
bitwa pod Rafia
uzycie procka 80 %
uycie gpu 50%
-
Cytat:
Zamieszczone przez Rymeryk
A czy w planach jest coś co poprawi polskie nazewnictwo jednostek?
Bo ci pikinierzy i szermierze ciągle kłują w oczy...
Przed chwilą odpaliłem grę i po tej nowej łatce pikinierzy w końcu zostali przerobieni na falangitów. Szermierze wprawdzie nie zniknęli ale przynajmniej nie są to już "szermierze w kirysach" (jak to zobaczyłem pierwszy raz to mi szczęka opadła) a "szermierze w kolczugach" co już nieco lepiej wygląda, także jakiś postęp jest :P
A tak w ogóle to dobry wieczór wszystkim total warowcom bo nowy jestem i to mój pierwszy post na forum :)
-
:( tydzień grania szlak trafił. Cezar będzie niezadowolony...!
-
A kto Ci broni grać na starych save'ach?
-
Problem w tym ,że nie działają.
-
W najnowszym patchu zmniejszono też chyba wszystkim jednostkom hp (np elitarnym z 45 do 35. Najmniej teraz jednostki mają 25hp), wprowadzono nową mechanikę tarczy i w efekcie wszystko co strzela jest teraz realnym zagrożeniem (ale nie na miarę procarzy z patcha 3). Wpłynęło to głównie na oszczepników i peltastów, trochę mniej na łuczników. Ta zmiana ma fajne przełożenie na bitwy morskie, w połączeniu z lekkim zwiększeniem obrażeń od statków ogniowych.
Pozdrawiam
-
AI na mapie kampanii nadal jest beznadziejnie głupie, więc gra nie ma sensu. Sprawdzę za jakieś 2-3 patche czy coś się wreszcie zmieniło, a tak to wracam do starszych gier.
-
Increased campaign cap for the limited naval units, so more of them can be recruited.
O co chodzi z tą poprawką wyjasni ktos?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Myrkull
AI na mapie kampanii nadal jest beznadziejnie głupie, więc gra nie ma sensu. Sprawdzę za jakieś 2-3 patche czy coś się wreszcie zmieniło, a tak to wracam do starszych gier.
Starszych tzn jakich?
Słabe AI to bolączka tej serii, w Shogunie 2 jakoś to jeszcze wyglądało, ale głupszy komp niż w pierwszym Rzymie i Medievalu 2 to już chyba być nie może.
-
Cytat:
Increased campaign cap for the limited naval units, so more of them can be recruited.
O co chodzi z tą poprawką wyjasni ktos?
Zwiększony limit admirałów/flot w kampanii, dzięki czemu można ich więcej rekrutować na poszczególnych etapach imperium.
-
Cytat:
Starszych tzn jakich?
Trochę części TW i modów jest do wyboru. ;)
Cytat:
Słabe AI to bolączka tej serii, w Shogunie 2 jakoś to jeszcze wyglądało, ale głupszy komp niż w pierwszym Rzymie i Medievalu 2 to już chyba być nie może.
Może i niestety jest obecnie.