Na steamie wyskoczyło mi, że mogę zainstalować: Total War Rome II Additional Depots co to jest ?
Wersja do druku
Na steamie wyskoczyło mi, że mogę zainstalować: Total War Rome II Additional Depots co to jest ?
A ja zainstalowałem jakąś grę karcianą ze świata Might and Magic ze steama, chwilę po tym chciałem odpalić Rome 2 i okazało się, że nie działa. Podobnie Szogun 2, Civ 5 i kilka innych. Reinstalacja nic nie dała, przywrócenie systemu też nic.
Żeby nie było, że tylko chwalę mój mem z twcenter , odnośnie Siege Ai :) , dla mnie to jedyny (z kategorii naprawdę upierdliwych) i najpoważniejszy bug tej gry, wciąż nie poprawiony jak należy.
Poza tym gra jest na tyle ok, że ma się dużo lepiej noż S2 czy Rome1 lub Empire miesiąc, dwa miesiące po premierze.
http://www.crktw.fora.pl/images/gall...-870347-wm.jpg
U mnie Rome 2 chodziło katastrofalnie natomiast od patcha 5 jest o niebo lepiej. Sztuczna inteligencja kompa to wciąż kpina ale mam nadzieje , że zostanie choć trochę poprawiona. Przydałoby się więcej bitew historycznych bo jest ich za mało jak na tak obfitującą w nie epokę ( Mam tylko nadzieje , że nie każą nam za to płacić). Gra w moim odczuciu bardzo zyskała na unit packach od Radiousa , który dodaje między innymi brakujących łuczników rzymskich i wiele innych fajnych oddziałów. Polskie spolszczenie jednostek jest naprawdę dobre. Jedyny błąd to przetłumaczenie germańskich jeźdźców z włóczniami na germańskich zwiadowców konnych co powoduje , że Swebowie mają dwie jednostki o tej samej nazwie. Oczekuje od twórców dodania drzewa rodziny w kampanii i wielu usprawnień , które spowodują , że gra nabierze rumieńców. Przydałby się mod dodający jakąś epicką muzykę bo ten aspekt w Rome 2 nieco kuleje.
No jedna z bolaczek serii Total War sa bidne unity w podstawowej wersji. Czekam ciagle na jakis mod co doda/ulepszy je. Powiadasz,ze Radious juz je ma? A jakis jeszcze?
P.S. Oho nawet Umberto wzial sie za narzekanie. Ej, za pozno. Chcecie teraz cala chwale sobie przypisac. Spad!! :D
A teraz trochę po spekulujmy. Moim zdaniem w następnym DLC będą Piktowie. Choć ja wolałbym Iberów, Euduów- chyba pomyliłem pisownie;lub któreś z plemion Belgijskich. Co wy na to?
Według mnie Unit Packi Radiousa są robione na zasadzie "dajmy wszystkie możliwe jednostki wszystkim nacjom", przez co jakakolwiek historyczność, balans i zróżnicowanie frakcji zostają utracone. Poza tym w dążeniu do "super i cool" rosterów przebija nawet CA za czasów Rome 1, wolę germańską falangę niż konnych ciężkozbrojnych legionistów u Rzymu, czy perskich nieśmiertelnych sprzed 200 lat u Partów. Roster podstawowego Romka jest dosyć zróżnicowany (chyba najbardziej ze wszystkich części) i historyczny, choć wiadomo, że nikt by dodatkowymi jednostkami nie pogardził, ale narzekać nie ma na co moim zdaniem.
Nie ma na co czekać, bo już są mody poprawiające konkretne nacje (np. Epir) i dodające im sensowne, historyczne jednostki.Cytat:
No jedna z bolaczek serii Total War sa bidne unity w podstawowej wersji. Czekam ciagle na jakis mod co doda/ulepszy je. Powiadasz,ze Radious juz je ma? A jakis jeszcze?
Moim zdaniem regularni łucznicy są potrzebni dla Rzymu jak pięść do oka D: Nie mówiąc, że mogą sobie nająć jakiś albo uzyskać dostęp do nich poprzez baraki do oddziałów pomocniczych.Cytat:
Zamieszczone przez Braveheart kaleczne serce
To będziesz chyba długo oczekiwał bo ostatnio CA powiedziało, że nie zamierzają umieszczać drzewka rodziny :/.Cytat:
Oczekuje od twórców dodania drzewa rodziny w kampanii i wielu usprawnień , które spowodują , że gra nabierze rumieńców.
Podpisuje się pod tym. Ostatnio specjalnie odsłuchałem sobie na YT cały soundtrack do gry i z 33 utworów tylko jeden uznałem za wystarczający (Jest to utwór "Forever" (Rome Total War) i nie jestem pewien czy występują w samej grze.) Tak samo mam zdanie, że lepiej było wrzucić trailer "How far will you go for Rome?" jako trailer otwierający gry bo był o wiele lepszy od tego co mamy obecnie. Klimatyczniejszy, bardziej intrygujący i piękniejszy. Muzyka wyszła bardzo słabo ogólnie w grze. Mam wrażenie, że ja w 2 dni przygotowywania kanału YT znalazłem lepsze darmowe motywy muzyczne do serii niż całe studio :/Cytat:
Przydałby się mod dodający jakąś epicką muzykę bo ten aspekt w Rome 2 nieco kuleje.
Co do spekulacji na temat następnego DLC -> coś na półwyspie Iberyjskim (najlepiej z jakimiś dodatkami w ramach patcha dla Kartaginy).
Pozdrawiam
Mogliby poprawic te jednostki co juz sa;) Glownie razi mnie to,ze wiekszosc jednostek zamiast jakichs pancerzy, zbroj czy tam kolczug ma ladne szatki a jedyna ich ochrona sa tarcze. Egipska piechota ma jakies kufajki, ktore ksztaltem niby przypomina jakas zbrojke. Jak to widze, to mna trzesie. Chociaz ta egipska piechota jeszcze jakos sensownie wyglada. Inne unity wygladaja jak cywile oderwani od pluga i wyslani na wojne. Najlepiej to wygladaja Rzymianie pozniej greckie wojska. Bo dodali im pancerze! :DCytat:
Zamieszczone przez royal1410
Co do DLC, to nie mam pojecia co wymysla. MOga sobie odkopac kazde jakies plemie i z niego zrobic DLC. Pewnie dodadza jakies troche znane plemie zeby ktos , to kupil. Boje sie,ze dodadza Amazonki :D
No, Kartaginie moga cos dodac.
A nie koliduja te mody z tym Gratia Artis? :>I jaka nazwa tych modow?Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Kolidować bezpośrednio może nie kolidują, ale Ars Gratia jest zbalansowany pod istniejące już jednostki, a nie dodane w unitpackach, więc nie wszystko pewnie będzie dobrze współgrało. Nie pamiętam nazw, poszukaj sobie na TWCenter modów z frakcją w tytule, zazwyczaj zmieniają roster.