Super! Pogadaliście sobie juz? Bo rzeczywiscie w temacie "Filmy" najważniejsze jest, żeby stwierdzic, że to jednak KLA nie wrzucił tego trailera! Matko... idzicie sie takimi niusami zalewajcie na priwie.
Wersja do druku
Super! Pogadaliście sobie juz? Bo rzeczywiscie w temacie "Filmy" najważniejsze jest, żeby stwierdzic, że to jednak KLA nie wrzucił tego trailera! Matko... idzicie sie takimi niusami zalewajcie na priwie.
Cóż, trailer trochę lepszy od teasera, ciekawe co z tego wyjdzie. Wątpię, żeby film był chociaż przeciętny
[youtube:35l1sz2u]http://www.youtube.com/watch?v=qaYlNZ8lswM[/youtube:35l1sz2u]
No jak dla mnie to trailer jest o niebo lepszy od poprzedniej wersji :)
Biednie to wyglada + XX wieczne godło na fladze
Jestem przekonany że będzie od cholery błędów historycznych. Zazwyczaj tak jest w historycznych filmach. Ciekawe czy ci Austriacy będą coś potrafili w filmie może poza lataniem i robieniem za tarczę.
Wojska z Litwy nie walczyły pod Wiedniem? Z początku uznałem że to błąd bo Polacy pewnie tak czy siak tłukli by się pod flagą Rzeczpospolitej ale choćby na obrazie Matejki też nie ma symbolu pogoni. A ten z tego co wiem słynął z tego że na obrazach umieszczał sporo symboliki. Tak czy siak flaga ssie, żaden z Polaków nie mógł im powiedzieć że jest niewłaściwa? Przecież oni nawet ją wyeksponowali zatem pewnie są nawet z niej dumni.
Jak widzę Alicja Bachleda-Curuś skorzystała z tego że film nie jest jeno produkcji polskiej, w przeciwnym razie sądzę że byśmy jej nie uświadczyli.
PS. Ciekawe czy pod koniec wspomną o tym jak Austria się Polsce odwdzięczyła.
Pisaliśmy o wadach to może coś o plusie napiszę. Bardzo się ucieszyłem kiedy podczas walki zwykły husarz położył Turka. To jest o tyle dobrze że w wielu filmach tylko bohaterowie potrafili się bić a reszta po prostu macha mieczami czy tam czymś. I też to mnie cieszy że właściwie ukazali poziom wyszkolenia naszej dumy. Tak sobie oglądałem na youtube wiele filmików o husarii gdzie są zazwyczaj fragmenty filmów. I często widać jak to zwykły husarz obrywa od byle Tatara czy Turka. W uczciwej walce jeden na jeden. Nie wiem czy Was to wkurza ale mnie bardzo. Lubię jak elitarne formacje ukazane w filmach są elitarnymi z umiejętności a nie tylko z nazwy i wyglądu. Dlatego dobrze że ten film prawdopodobnie pokaże naszą dumę jak trzeba (pomijam szarże w luźnym szyku ale o tym pisałem w poprzednich postach).
Zagubili się gdzieś ... na Słowacji? Którą z lekka splądrowali :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
A wracając do "Hobbita" Bardzo jestem ciekaw Bitwy Pięciu Armii. Chciałbym żeby była tak piękna i przepełniona heroizmem jak szarża Rohirimów pod Minas Tirith we Władcy Pierścieni. Jeśli twórcy filmu pójdą tym samym doskonałym torem i stworzą coś równie wspaniałego (bitwa jest niewątpliwie bardzo ważnym elementem) to ten film będzie obsypany nagrodami tak jak LOTR.
No i są już wyjaśnienia wszystkich niezgodności w filmie. :)
Ja na film na pewno pójdę tak czy siak.
http://www.filmweb.pl/news/Producent...y%C5%BCa-89540