Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Również się natknąłem na crashe przy oblężeniach machinami ale i zwykłych bitwach. Mam BC.6.3 + bugfixer + MegaSubmod V + fix do megasubmoda descr_stats i (wiśieńka na torcie) AI Germanicusa. Około tury 200 Danią pojawił się "medek napotka" przy każdej bitwie przez co zacząłem nową kampanię. Po 13 turze i pierwszej bitwie ,która odbyła się bez wylotów, następna to "napotka". Po wczytaniu wcześniejszego save każda bitwa to "napotka".
Możliwe ,że coś się uwaliło przy instalacji ale parę razy oblężenie machinami działało, tak jak wszystkie bitwy. Po 200 już tylko "napotyka". Jak już pisałem: nowa kampania -> 1 bitwa zadziałała -> następna bitwa to "napotka" -> wczytałem save przed 1 bitwą i spróbowałem ją powtórzyć -> "napotka".
Mod przedni. System rekrutacji wygląda na przesadzony ale działa. Tylko gdyby nie te "napotki" :cry:
Jedynie usuwanie map.rwm wczytywanie poprzednich savów robienie nowych. Po ruchu np. agenta. Czasem włączenie toggle_fow pomaga i zapis na nim.
W razie jak jakaś bitwa wywala ręcznie rób ją z automatu.
Nic nie poradzę czyste Bellum tez ma w sobie bugi.
Powyżej 200 tury ryzyko ctd wzrasta. Lepiej chyba nie będzie.
Edit wino:
To za pół roku najszybciej będzie. Ale fakt, zamierzam dużo mniej ingerować w moda.
Wspominacie o BC 7 ; pojawily sie jakies mniej lub bardziej konkretne terminy wydania ?
@qtango
Pojawiło się info ze powinno pojawić się w drugiej połowie bieżącego roku.
Działają wam floty kupieckie mam cukier załadowany czekam kilka tur w porcie i nic się nie dzieje koronacja króla w Krakowie mam ja w cechach władce w stolicy i biskupa i koronacja się nie odbywa chyba filmik powinien być. Gram na najnowszym msubmodzie niczym więcej aha i czy są w nim ci bracia Dobrzynscy a jak sa to co trzeba zbudować ?
Kolego poradniki do moda czytałeś? chyba nie.
Floty działają ale stolicę przenieś, do Poznania albo Gdańska.
Koronacja - filmiki koronacyjne są przy kilku krajach tylko np. Anglii i Francji i HRE. Sprawdź cechy Króla czy ma Władca Polski w świcie. Czasami jak już ma 8 członków świty to jakiegoś musisz oddać innemu generałowi, bo 8 to max.
Bracia Dobrzyńscy są od 1230 roku bodajże. II poziom kaplic w zamku oraz III poziom kościoła w miastach.
Jaką kampanię polecacie grać na MEgasubmodzie V?
Masz do wyboru full ze wszystkimi skryptami lub okrojoną light, jeśli masz dobry komputer to polecam full.
Full, Gruzja albo Bizancjum lub Krzyżowcy + submod Exara do Medasubmoda V na nowy roster Gruzji i Bizancjum.
W takim razie biorę kampanię full tak jak sugerujecie;)