Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
No jedna z bolaczek serii Total War sa bidne unity w podstawowej wersji. Czekam ciagle na jakis mod co doda/ulepszy je. Powiadasz,że Radious juz je ma? A jakis jeszcze?
Tu troszkę przesadzasz adi, roster w podstawce jest całkiem spory. Dostępne są również ciekawe mody z jednostkami dla wielu państw, dużo bardziej zgodne historycznie niż to co oferuje Radius. Jedyne czego mnie osobiście brakuje, to więcej jednostek pomocniczych dla Rzymu z czasów cesarstwa , ale z tym sobie poradziłem tworząc sobie nowe jednostki.
Cytat:
A nie koliduja te mody z tym Gratia Artis? :>I jaka nazwa tych modow?
Kolidują, jesli w modzie sią nowe jednostki, trzeba wtedy zmieniać ich statystyki pod tego moda.
viewtopic.php?f=579&t=14379 przegląd najciekawszych modyfikacji autorstwa KAMa. ;)
1. Z tego co teraz patrzyłem to paru gości wzięło się z mod dodający lepszą ścieżkę dźwiękową. Niestety twórcy chyba sami wiedzieli , że muzyka nie będzie mocną stroną gry i plik z nią zapisano w formacie .Wem , który bardzo ciężko jest przerobić na inny format i edytować.
2. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś nakierował twórców spolszczenia do unit packów Radiousa by poprawili błąd z nazwą germańskiej konnicy , której nazwa w oryginale jest inna a przetłumaczono ją tak , że dubluje się ona nazwą z innym oddziałem.
Patrząc na tok myślenia CA które wydało DLC Nomadic tribes które zawierało nacje które obejmowały teren niezagospodarowany przez inne nacje grywalne w bardzo dużej odległości, wyciągam wniosek że tereny Iberii idealnie nadają się na kolejne DLC
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Boje sie,ze dodadza Amazonki :D
Ekhm, a co by bylo w tym zlego? Badania dowodza ze w plemieniach Sarmackich wiele kobiet bylo wojowniczkami, stad najprawdopodobniej w Greckiej mitologii pojawily sie amazonki. Tak wiec bylaby to jednostka historyczna.
A co do muzyki, to macie racje, jest ona kiepska niestety. Dlatego ja wylaczylem ja w grze zupelnie, posciagalem sobie soundtracki z filmow takich jak Troja, 300, Aleksander (w tym kapitalny soundtrack "the drums of gaugamela"), krol artur (wybitna muzyka) oraz z kultowego Gladiatora i zapuszczam ja zawsze przez winampa dzialajacego w tle. Dla mnie dzieki temu prostemu zabiegowi gra zyskala na klimacie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=579&t=14379 przegląd najciekawszych modyfikacji autorstwa KAMa. ;)
To znam i nie o to pytalem.Wszystkie te mody juz byly na forum walkowane. To Kam te mody wszystkie zrobil? :)
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
Ekhm, a co by bylo w tym zlego? Badania dowodza ze w plemieniach Sarmackich wiele kobiet bylo wojowniczkami, stad najprawdopodobniej w Greckiej mitologii pojawily sie amazonki. Tak wiec bylaby to jednostka historyczna.
No psy bojowe tez byly ,czasem tez rzucano obcietymi glowami oraz waleczni kucharze ale czy to powod by z nich robic armie???? ;)
A czekajcie, pamietam ,ze w romku 1 byly takie seksowne laseczki co wypinaly posladki jak nie walczyly :D
Nie no bez jaj. Jeszcze brakuje Dawida i Goliata ;)
Cytat:
Zamieszczone przez adi
To znam i nie o to pytalem.Wszystkie te mody juz byly na forum walkowane. To Kam te mody wszystkie zrobil? :)
Tylko owy przegląd modów jest autorstwa Kam'a natomiast same mody są różnych autorów i żaden z nich nie jest jego autorstwa.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
A czekajcie, pamietam ,ze w romku 1 byly takie seksowne laseczki co wypinaly posladki jak nie walczyly :D
Chyba kazdy kto gral w pierwszego Romana je pamieta :D Poza tym nawet gdyby dodali teraz kobiety czy jak kto woli amazonki do gry to nikt nie kaze Ci brachu robic z nich armii, zawsze mozna je dodac do ktorejs ze swoich armi jako taki urozmaicajacy dodatek, przykladowo ja tak robilem z gladiatorami kiedy gralem kampanie Rzymem ;) Jestem zdania ze im wiecej jednostek tym lepiej.
A tak swoja droga pamietacie jak ten koles z CA mowil ze w grze beda obecne rozne postacie historyczne? Wydaje mi sie ze ktores z przyszlych DLC bedzie dotyczyc wlasnie tego. I zostanie to wydane pewnie na podobnej zasadzie jak DLC saints and heroes do Shoguna 2.
Dobra pobawiłem się Pack File Managerem i przemianowałem drugich germańskich konnych zwiadowców z moda Radiousa na germańskich lansjerów i już nie ma zgrzytu. Temat skończony. :mrgreen:
Znalazłem świetnie zapowiadającego się moda, poprawiającego w znaczący sposób rozwój generałów i dającego możliwość rozwoju danego genka jako gubernatora prowincji. Za stacjonowanie w mieście generał otrzymuje co turę doświadczenie, do tego dodane zostały specjalne drzewko umiejętności administracyjnych. Mod zmienia również całkowicie dostępnych członków świty/przedmioty, umiejętności... ogólnie warto się zapoznać. http://www.twcenter.net/forums/showthre ... Compatible