A sprobowalbys chocby cos baknac na temat polksiezyca u muslimow bys sie stal z miejsca gwiazda nieoficjalnych filmow terrorystycznej sieci dystrybucyjnej :lol:Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Wersja do druku
A sprobowalbys chocby cos baknac na temat polksiezyca u muslimow bys sie stal z miejsca gwiazda nieoficjalnych filmow terrorystycznej sieci dystrybucyjnej :lol:Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
skąd się wzięła ta zawiść, że przelewasz jad w internet? argumentów brakuje?Cytat:
Zamieszczone przez fenr1r
ale przestańcie to powtarzać w kółeczko, bo to powoli staje się nudne. Oczywiście, że nie jest państwem wyznaniowym i nikt tego nie neguje, przecież gwarantuje to konstytucja ( natomiast zwykłym faktem jest stwierdzenie, że Polska ma silne powiązania katolickie zważywszy na swoją historię, jak i wyznanie swoich obywateli). Przecież nie podważam tego w żaden sposób.Cytat:
Nie przeszkadza to jednak, żeby krzyż wisiał w sejmie. W jaki sposób krzyż przeszkadza ateistom ? Proszę o konkretne argumenty.
Pisałem już - jeżeli posiadasz wiedzę tajemną, podziel się nią z nami.Cytat:
chodzi o niewspółmierne atakowanie całej instytucji kośćielnej wobec tych pojedynczych przypadków udowadnianej pedofilii. Czemu nikt jeszcze przeciwko MEN nie protestuje, skoro tam jest więcej pedofilów?Cytat:
:DCytat:
Zamieszczone przez Volomir
mówimy o naczelnych przeciwnikach instytucji KK w Polsce. To jest jak najbardziej na temat.Cytat:
ale jak wieszanie krzyża to faworyzowanie religii? to znaczy, że katolików przybywa od tego, że w TV podczas transmisji obrad sejmu ludzie widzą krzyż ? :D:DCytat:
to tak jak z każdą grupą społeczną. zwykłą krzywa Gaussa. Natomiast Katolików jest ogólnie oficjalnie 90%, choć sam wierzę w liczbę ~70% społeczeństwa. To jest jednak liczba, przy której można stawiać słowo "większość".Cytat:
może lepiej sam wiem, jaki mam stosunek do innych religii. Równie dobrze szanuję każdą inną religię, jak i ateistów, którzy nie atakują mojej religii.Cytat:
jeżeli słowo "gimboateista", które próbowałem wytłumaczyć jest tak godzące w Waszą godność, publicznie przepraszam i wycofuję te słowo. Jak sam widzisz, odnoszę się do meritum wypowiedzi, a Ty wolisz odwracać kota ogonem i wytykać to zamiast argumentów. Bardzo łatwa zagrywka.Cytat:
No cóż, ja przeprosiłem. Palikot i jego wachta? no właśnie - twardo zostają przy swoim. Dosrywanie w kościół podnosi im słupki wyborcze.
a to rozwiń tę myśl, bo to strasznie ciekawe. Najzabawniejsze w tej całej sytuacji, jak i zawsze jest to, że to ateiści wytykają katolikom, jak mają się obnosić z portretami świętych, jak mają wierzyć itp. A tak z ciekawości - kiedy ostatni raz byłeś w kościele? czy przeczytałeś Pismo Św? chodzisz na rekolekcje? Przeczytałeś Katechizm Kościoła Katolickiego? Widzisz - dla mnie jest to bardzo ważne, bo wychodzę z założenia, że jeżeli mam coś krytykować, muszę najpierw się z tym zapoznać, poznać punkt widzenia itd.Cytat:
to jest właśnie, jak działa lobby. Palikociarz dostosował się do tego lobby, podłączając pod nie swoją grupę, z którą jest po drodze razem z innymi wesołymi ruchami typu lbgt. Tu nikt nie mówi o żadnym spisku, po prostu stworzył się szeroki ruch społeczny któremu po drodze jest z lewackimi ideologiami, które przenika do mównic sejmowych, ministerstwa edukacji narodowej, wszędzie. To są fakty. Kościół Katolicki to chyba największa i najpoważniejsza instytucja, do której nie udało im się dotrzeć, więc próbują ją zniszczyć.Cytat:
przecież krzyż zawiesili również posłowie wybrani w demokratycznych wyborach. No i chodzi o Bęgowskiego, faktycznie pomyłka.Cytat:
bo po pierwsze, mam takie wrażenie, że o tym nie miałeś pojęcia ;> a po drugie, skoro Kościół płaci za wszystkich oficjalnie zadeklarowanych katolików w Polsce, to uważam, że argumenty o większości Polaków (które przytaczałeś jako złe zachowanie KK) uznaję za stosowne.Cytat:
tak popierał, a on ich zwalczał w Niemczech, no kto by pomyślał.Cytat:
Oczywiście, byli biskupi, którzy pomagali nazistom uciekać do Argentyny. Nie neguję tego. Ale NSDAP walczyła z KK i to jest fakt.
ale żeby mówić: "jak nauczyciel gwałci dzieci, to na pewno idzie do więzienia, a jak ksiądz, to na pewno nie - idzie do innej parafii" masz jakieś argumenty poparte dowodami?Cytat:
sęk w tym, że gazetę wyborczą i tvn nie uznaję za media godną wspominania. wyłącz je, włącz myślenie.Cytat:
to raczej wiara w to, że Boga nie ma.Cytat:
no i tutaj się zgadzamy.Cytat:
bo atakowanie KK hasłami, które podałeś uznaję za typowe lemignowe hasła niczym nie poparte, które serwują nam krawatowcy w mediach, żeby odwrócić masy od Kościoła.
szkoda.Cytat:
nikt nie próbuje zrobić z księży cierpiętnika, po prostu jak wielu ludzi nie zdajesz sobie sprawy z obowiązków bycia chociazby wikarym w parafii.Cytat:
Robi się wesoło!
Przykro mi, ale sam zacząłeś;) Do tego Twoje dywagacje, które trudno nazwać argumentami zasługują na wielki facepalm.Cytat:
skąd się wzięła ta zawiść, że przelewasz jad w internet? argumentów brakuje?
Ale jednak jedna religia wisi sobie razem z godłem i flagą. W cywilizowanym kraju to jest bardzo nie halo, bo o ile godło i flaga są symbolami wszystkich Polaków, tak krzyż nie jest. Poza tym krzyż przeszkadza także bardzo wielu wierzącym bo jest sprzeczny z "państwem neutralnym światopoglądowo". Jeśli tego nadal nie rozumiesz, to już nic Ci nie pomoże.Cytat:
ale przestańcie to powtarzać w kółeczko, bo to powoli staje się nudne. Oczywiście, że nie jest państwem wyznaniowym i nikt tego nie neguje, przecież gwarantuje to konstytucja ( natomiast zwykłym faktem jest stwierdzenie, że Polska ma silne powiązania katolickie zważywszy na swoją historię, jak i wyznanie swoich obywateli). Przecież nie podważam tego w żaden sposób.
Nie przeszkadza to jednak, żeby krzyż wisiał w sejmie. W jaki sposób krzyż przeszkadza ateistom ? Proszę o konkretne argumenty.
Brakło argumentów?Cytat:
Pisałem już - jeżeli posiadasz wiedzę tajemną, podziel się nią z nami.
Już Ci pisałem dlaczego. Poza tym KK będzie atakowany nadal. Dlaczego? Bo nic nie robi! Nadal mamy przenosiny do innych parafii, do Watykanu, nadal mamy ukrywanie spraw pedofilskich, nadal mamy kult JP2 (na szczęście tylko w Polsce) który miał w tym olbrzymi wkład w tuszowanie tych afer itd. Tak długo jak kościół nie spojrzy prawdzie w oczy, przyzna się do błedów i nie zacznie ich naprawiać (także przeciwdziałać) tak dlugo będą trwać słuszne ataki.Cytat:
chodzi o niewspółmierne atakowanie całej instytucji kośćielnej wobec tych pojedynczych przypadków udowadnianej pedofilii. Czemu nikt jeszcze przeciwko MEN nie protestuje, skoro tam jest więcej pedofilów?
Mówisz o ludziach, którzy nie dają się manipulować?Cytat:
mówimy o naczelnych przeciwnikach instytucji KK w Polsce. To jest jak najbardziej na temat.
To stawianie jednej religii gdzie w miejscu gdzie nie ma miejsca na teki symbole.Cytat:
ale jak wieszanie krzyża to faworyzowanie religii? to znaczy, że katolików przybywa od tego, że w TV podczas transmisji obrad sejmu ludzie widzą krzyż ? :D:D
I co w związku z tym, że większość? Większość wcale nie jest za kościołem.Cytat:
to tak jak z każdą grupą społeczną. zwykłą krzywa Gaussa. Natomiast Katolików jest ogólnie oficjalnie 90%, choć sam wierzę w liczbę ~70% społeczeństwa. To jest jednak liczba, przy której można stawiać słowo "większość".
Ty możesz atakować, inni nie? Znowu hipokryzja!Cytat:
może lepiej sam wiem, jaki mam stosunek do innych religii. Równie dobrze szanuję każdą inną religię, jak i ateistów, którzy nie atakują mojej religii.
W jaki niby sposób odwróciłem kota ogonem? Jestem bardzo ciekaw.Cytat:
Jak sam widzisz, odnoszę się do meritum wypowiedzi, a Ty wolisz odwracać kota ogonem i wytykać to zamiast argumentów. Bardzo łatwa zagrywka.
W kościele byłem ostatni raz 11 lat temu. Na rekolekcjach pewnie dawniej tylko co to ma do rzeczy? Czy ja mówię o tym jak przebiega msza czy rekolekcje? Niespecjalnie mnie to interesuje. Piso Święte czytałem, niezły ubaw miałem. Bałwochwalstwo itd. Nie powinno się czcić św obrazków, ale Ty to powinieneś wiedzieć najlepiej;) Także bogactwo kościola jest ciekawe względem nauk Chrystusa.Cytat:
a to rozwiń tę myśl, bo to strasznie ciekawe. Najzabawniejsze w tej całej sytuacji, jak i zawsze jest to, że to ateiści wytykają katolikom, jak mają się obnosić z portretami świętych, jak mają wierzyć itp. A tak z ciekawości - kiedy ostatni raz byłeś w kościele? czy przeczytałeś Pismo Św? chodzisz na rekolekcje? Przeczytałeś Katechizm Kościoła Katolickiego? Widzisz - dla mnie jest to bardzo ważne, bo wychodzę z założenia, że jeżeli mam coś krytykować, muszę najpierw się z tym zapoznać, poznać punkt widzenia itd.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To nie lobby, to prawa rynku. Prawo popytu i podaży.Cytat:
to jest właśnie, jak działa lobby. Palikociarz dostosował się do tego lobby, podłączając pod nie swoją grupę, z którą jest po drodze razem z innymi wesołymi ruchami typu lbgt. Tu nikt nie mówi o żadnym spisku, po prostu stworzył się szeroki ruch społeczny któremu po drodze jest z lewackimi ideologiami, które przenika do mównic sejmowych, ministerstwa edukacji narodowej, wszędzie. To są fakty. Kościół Katolicki to chyba największa i najpoważniejsza instytucja, do której nie udało im się dotrzeć, więc próbują ją zniszczyć.
A czy Grodzka wiesza się jako symbol? Kurde, nawet nie wiem jak to skomentować... Człowieku, zacznij myśleć, bo twoje porównania są jak z psychiatryka.Cytat:
przecież krzyż zawiesili również posłowie wybrani w demokratycznych wyborach. No i chodzi o Bęgowskiego, faktycznie pomyłka.
I co to ma do rzeczy? Napisałem, nie obchodzą mnie te podatki płacone przez kościół, nie jestem jego częścią, bez względu na to co sobie kościelni ubzdurali.Cytat:
bo po pierwsze, mam takie wrażenie, że o tym nie miałeś pojęcia ;> a po drugie, skoro Kościół płaci za wszystkich oficjalnie zadeklarowanych katolików w Polsce, to uważam, że argumenty o większości Polaków (które przytaczałeś jako złe zachowanie KK) uznaję za stosowne.
http://www.himavanti.org/public/reso...apie%C5%BC.jpgCytat:
tak popierał, a on ich zwalczał w Niemczech, no kto by pomyślał.
Oczywiście, byli biskupi, którzy pomagali nazistom uciekać do Argentyny. Nie neguję tego. Ale NSDAP walczyła z KK i to jest fakt.
http://www.kosciol.pl/images/article...1_original.jpg
http://kosciol-kat.ucoz.ru/_ph/1/2/680408765.jpg
Nie ma za co.
Tak, poczytaj o sprawach pedofilskich w kościele z ostatnich lat. ostatnio też jeden pasterz pohasał sobie na Dominikanie z młodymi owieczkami.Cytat:
ale żeby mówić: "jak nauczyciel gwałci dzieci, to na pewno idzie do więzienia, a jak ksiądz, to na pewno nie - idzie do innej parafii" masz jakieś argumenty poparte dowodami?
Gazet nie kupuje, Tv nie mam. Polecam włączyć myślenie, bo serce boli jak się kompromitujesz.Cytat:
sęk w tym, że gazetę wyborczą i tvn nie uznaję za media godną wspominania. wyłącz je, włącz myślenie.
Bóstw nie Boga. Trudno mówić o wierze w przypadku czegoś na którego istnienie nie ma dowodów. To bardziej pewność. :mrgreen:Cytat:
to raczej wiara w to, że Boga nie ma.
A uznawaj sobie co chcesz, to wolny kraj. Zaś patrząc prze przmat jak rzucasz lemingami na lewo i prawo, samemu waląc takie głupoty można tylko uśmiechnąć się z politowaniem.Cytat:
bo atakowanie KK hasłami, które podałeś uznaję za typowe lemignowe hasła niczym nie poparte, które serwują nam krawatowcy w mediach, żeby odwrócić masy od Kościoła.
No zebrać pieniąchy od trzódki i jeszcze mieć czas na romanse! To nie lada wyzwanie :PCytat:
nikt nie próbuje zrobić z księży cierpiętnika, po prostu jak wielu ludzi nie zdajesz sobie sprawy z obowiązków bycia chociazby wikarym w parafii.
Łał ale się jarasz, za nagrodę jako najlepszy dyskutant dostajesz jednomyślnie używaną dętkę z czołga i choinkę zapachową "Wunder-baum" do swojego wozu drabiniastego.Cytat:
Dostałem za wygranie w konkursie na najlepszego dyskutanta razem z Baalem;) W ogóle miałem zmienić avka na Wodeckiego, ale skoro pojawił się nam nowy oświecony ponad lemingi to jednak przy nim zostane.
Cichy daj sobie spokój z nimi, jak ktoś się czuje prześladowany dzień i noc przez krzyż w sejmie to jego prywatny problem skrzywionej gimnazjalnej psychiki. Zamiast zalewać net swoimi żalami polecam dobrego psychiatrę (psycholog w tym wypadku to za niski level).
Proszę, aby poprzestać od wyzywania się wzajemnie od gimnazjalistów (serio do tego doszło, że takie coś jest argumentem w rozmowie?), czy innych wysublimowanych zaczepek, bo robi się coraz bardziej przykro czytając to wszystko.
Jak tu rozmawiać o argumentach z kimś, kto na dzień dobry wrzuca swoich oponentów do lewackiego wora i przywołuje Palikota, jakby był on jakimś ateistycznym guru. Do tego doniesienia o pedofilii i związaną z tym krytykę traktuje jako szkalowanie i ataki na niby świętą instytucje.Cytat:
skąd się wzięła ta zawiść, że przelewasz jad w internet? argumentów brakuje?
O tym już było pisane wielokrotnie w tym temacie. Jeżeli państwo ma być neutralne wyznaniowo to konsekwentnie obok krzyża w parlamencie i innych instytucjach publicznych powinny wisieć symbole wszelkich innych wyznań obecnych w Polsce. Oczywiście łatwiej jest zachować neutralność poprzez nie umieszczanie tych symboli w ogóle. Można też odbić piłeczkę i zapytać się katolików na co im krzyż w parlamencie? Mało ich w kościołach?Cytat:
W jaki sposób krzyż przeszkadza ateistom ? Proszę o konkretne argumenty.
Nie tak dawno była dyskusja na temat pewnego klechy, który padł ofiarą małego zboczeńca, w wyniku czego ten dopuścił się czynów niedozwolonych względem małoletniego. Jeżeli wysocy rangą kapłani stają w obronie zboczeńca zwalając winę na dzieciaka to coś musi być bardzo nie tak. Zresztą w mediach od czasu do czasu pojawiają się doniesienia o tym jak zbłąkanego księdza przerzuca się z parafii do parafii, lub w szczególnie ciężkich przypadkach do Watykanu gdzie można znaleźć bezpieczne schronienie, albo nawet do egzotycznych krajów gdzie taki delikwent może swobodnie dawać upust swoim zboczeniom. Tylko jak mamy o tym rozmawiać, skoro Ty takich wiadomości nawet do siebie nie dopuszczasz. Jeszcze wcześniej podniósł się raban bo prawnik jednego z tych małych kusicieli ośmielił się podać do sądu świętą instytucje o odszkodowanie. Jakoś w USA nie mieli takich problemów i w wyniku odszkodowania (o ile dobrze pamiętam) zbankrutowała nie parafia ale cała diecezja. Winowajcy oczywiście szukali azylu w siedzibie boskiego namiestnika na ziemi.Cytat:
Pisałem już - jeżeli posiadasz wiedzę tajemną, podziel się nią z nami.
Może dlatego, że MEN nie upycha nabuzowanych hormonami młodzieńców po duchowych seminariach i nie nakładą obowiązku celibatu wbrew ludzkiej naturze. Ponadto MEN, z tego co się orientuję, nie staje w obronie swoich kolegów zboczeńców.Cytat:
Czemu nikt jeszcze przeciwko MEN nie protestuje, skoro tam jest więcej pedofilów?
A powinno! Nie dość, że taki proboszcz płaci niski podatek dochodowy, to jeszcze państwo w 80% finansuje takiemu emeryturkę. Najwyższy czas z tym skończyć. Niech wierni sami finansują Krk.Cytat:
Bogów. Jak interpretuje swoje poglądy Volomir to już jego sprawa. On ma tę przewagę, że nie ma ateistycznego kościoła i jego dogmatów.Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Pierwszy z brzegu http://pl.wikipedia.org/wiki/Brendan_Smyth. Przypominam też o Crimen sollicitationis.Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Faktem jest też to, że niemiecka partia katolików głosowała za przyznaniem Hitlerowi pełnomocnictw.Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Jak wciągnął ich na listę bez ich wiedzy to niech teraz płaci :). Oczywiście aż do czasu, gdy obecny system finansowania Krk zostanie w końcu zmieniony.Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Zlituj się człowieku. Porównywanie symbolu religijnego do jednostki ludzkiej już samo w sobie jest niedorzeczne. Aby obie sytuacje były porównywalne Grodzka musiałaby na ścianie w Sejmie powiesić swój autoportret.Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
No chyba nie szerszy niż lobby katolickie zrzeszające podobno 90% społeczeństwa :), które bądź co bądź ma lepsze dojścia w ministerstwie edukacji. W końcu od lat w szkołach wykładana jest religia.Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
A Dekalog przeczytałeś? :roll:Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Państwo Polskie zobowiązane jest do równego w swej neutralności traktowania wszystkich religii. Obecność tylko jednego symbolu religijnego w Sejmie jest złamaniem tej zasady.Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Chodzi o odpowiedzialność hierarchii Krk za ukrywanie i tuszowanie pedofilii w swych szeregach.Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Oczywiście, że przeszkadza. Albo państwo jest neutralne światopoglądowo i nie obwiesza się symboliką religijną, albo tylko udaje.Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Jego powieszenie było złamaniem pewnych zasad dobrego obyczaju; jego obecność poddaje w wątpliwość zapisy konstytucyjne. Teraz moja kolej. Dlaczego katolikom zależy na tym, aby krzyż wisiał w sali sejmowej?Cytat:
Zamieszczone przez [TIN
Odpowiedziałem na pytanie, jak widać dla niektórych to za wiele, nie będę nic więcej insynuować :mrgreen:Cytat:
Dostałem za wygranie w konkursie na najlepszego dyskutanta razem z Baalem;) W ogóle miałem zmienić avka na Wodeckiego, ale skoro pojawił się nam nowy oświecony ponad lemingi to jednak przy nim zostane.
Łał ale się jarasz, za nagrodę jako najlepszy dyskutant dostajesz jednomyślnie używaną dętkę z czołga i choinkę zapachową "Wunder-baum" do swojego wozu drabiniastego.
Chwila, chwila! To Ty wpadasz do tematu, wylewasz żale i masz pretensje, że ktoś to robi? Nie chce się powtarzać ale to słowo padło już wiele razy;) No i jak jedynym co potrafisz przekazać jest rzucanie "skrzywioną gimbazą" to coż... wystawiasz tylko sobie świadectwo mój drogi, przewrażliwiony na temat argumentów ad personam.Cytat:
Cichy daj sobie spokój z nimi, jak ktoś się czuje prześladowany dzień i noc przez krzyż w sejmie to jego prywatny problem skrzywionej gimnazjalnej psychiki. Zamiast zalewać net swoimi żalami polecam dobrego psychiatrę (psycholog w tym wypadku to za niski level).
Dziękuje Baalowi i szczególnie dziękuje chłopaczkowi za przybliżenie tego problemu. Z pewnością warto to dodać do listy "czemu kościół jest zły" :PCytat:
A powinno! Nie dość, że taki proboszcz płaci niski podatek dochodowy, to jeszcze państwo w 80% finansuje takiemu emeryturkę. Najwyższy czas z tym skończyć. Niech wierni sami finansują Krk.
1. Rzucanie "Gimbazą" jako pierwsze zaczęło nasze oświecone ciemnością forumowe ateistyczno-socjalistyczne towarzystwo wzajemnej adoracji.Cytat:
Chwila, chwila! To Ty wpadasz do tematu, wylewasz żale i masz pretensje, że ktoś to robi? Nie chce się powtarzać ale to słowo padło już wiele razy;) No i jak jedynym co potrafisz przekazać jest rzucanie "skrzywioną gimbazą" to coż... wystawiasz tylko sobie świadectwo mój drogi, przewrażliwiony na temat argumentów ad personam.
2. Żale wylewacie tu od miesięcy tylko Wy- Baal, Chochlik i Ty. W jednych postach piszecie o swoim ateiźmie i że was Kościół nie obchodzi (ale najlepiej jakby go zlikwidowano) a w drugich chcecie zmian w tymże kościele i szeroko komentujecie jego sprawy wewnętrzne. Brak logiki? Hipokryzja? Najlepsza jednak jest sprawa krzyża, która nie schodzi wam z ust, co chwilę któryś z was o tym przypomina. Szkoda, że wcześniej jakoś specjalnie nie przeszkadzał ten krzyż a zaczął to komentować na szeroką skalę dopiero Palisiękot, wasz idol intelektualny i mentalny. Grunt, że lemingi podłapały temat zastępczy :!: Pal licho, że towarzystwo PO-PIS-SLD-PSL-TR niszczy i zadłuża kraj na miliardy ale podstawa to ściągnięcie krzyża ze ściany w jednym z budynków w Warszawie :shock:
Ciekawe na jakiej zasadzie chciałbyś opodatkować księży, może jakiś urzędnik pilnujący na każdej mszy ile wpadło na tacę? Zdziwię Cię, zasadnicza większość księży pracuje jako katecheci w szkołach i płacą normalny podatek dochodowy. Wybujałe czepianie się kilku procent ma na celu zaciemnienie sprawy tak samo jak zbita z księży pedofili- też kilka procent wśród wszystkich przypadków pedofilii podczas gdy prawdziwym problemem (przynajmniej tym o większej skali) jest "dziwnie" wysoki udział procentowy wśród pedofili osób homoseksualnych. Ale co do tego oczywiście Palisiękot i wy siedzicie cicho jak mysz pod miotłą. Tolerancja i polit-poprawność ponad wszystko :!:Cytat:
Nie dość, że taki proboszcz płaci niski podatek dochodowy, to jeszcze państwo w 80% finansuje takiemu emeryturkę. Najwyższy czas z tym skończyć. Niech wierni sami finansują Krk.
Wracając do podatków i emerytur: zryczałtowany podatek dochodowy płacą nie tylko księża ale i wolne zawody, obwoźni handlowcy itd ale wam jako antyklerykałom źle tylko z tym podatkiem dla księży. Znów pytanie: brak logiki czy hipokryzja? Poza tym podobno 90 % ludzi w Polsce deklaruje się jako katolicy, uznajmy więc że oni finansują ze swoich podatków emerytury księży. Od razu piszę, że zdaję sobie sprawę z tego, że budżet jest zbiorczy i żeby nie było jakiegoś "ale" że nie wiecie czy akurat wasze pieniądze z podatków nie idą na ten cel- uznajmy drogą kompromisu że wasze podatki idą na przywileje emerytalne ateistów z byłej SB :mrgreen:
Spotkałem się z takim dowcipnym stwierdzeniem:
Polska jest tak chrześcijańska, że nawet polscy ateiści pochylają się z troską, nad kondycją kościoła katolickiego.
Podzielam tę opinię :mrgreen: