Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
To że wywala podczas oblężeń, to nie z powodu machin lecz atakowania w tej samej turze co podejście pod miasto. Przykład atakuje miasto Syrii, w armii mam machiny a w mieście szpiega gra wywala, następnie wczytuje ten sam zapis ale atakuje bez machin ze szpiegiem w mieście, również wywala.
Ja tak miałem jak Sycylia zaatakowała mi jedno z miast - gram Wenecją. Podeszli całą flagą podstawowego mięsa armatniego, a ja miałem tylko pól flagi, ale konkretniejszych oddziałów to stwierdziłem, że poczekam. W następnej turze wybudowali dwa tarany, coś tam jeszcze i się wypierdzieliło podczas ich ataku, gdy chciałem się bronić na murach.
Ludzie, mody czasem wywalają. W Mosie też mi wywala pod koniec bitwy albo w środku niekiedy. Powtarzam. Jak się nie da ręcznie, to automat. Jak się czujecie bardzo pokrzywdzeni brakiem możliwości ręcznej walki macie konsolę i auto_win attacker.
Niektórzy pisali, że czasem da radę zaatakować z marszu w pierwszej turze.
Mi się udało kilka razy zaatakować zmarszu,ale tylko kilka. Przeważnie wywala.
Ze szpiegiem nigdy mi się nie udało zaatakować.
Cytat:
Zamieszczone przez olek77
Mi się udało kilka razy zaatakować zmarszu,ale tylko kilka. Przeważnie wywala.
Ze szpiegiem nigdy mi się nie udało zaatakować.
hehe, to dobrze, bo komp też tak nie może robić, więc się to wyrównuje :)
Mam problem z księżniczkami do tej pory je szkoliłem i żeniłem z możnymi, ale od kilku tur zniknęła opcja ich rekrutacji, mimo że w Wielkim Pałacu pisze ze mogę je szkolić.
Powodem jest to, że masz minimum jedną naturalną niezamężną księżniczkę. Przejrzyj zakładkę agenci. Zlokalizuj ją, wydaj za mąż i będziesz mógł szkolić kolejne.
Wybaczcie, jeśli wychodzę poza temat, ale czy można by było poprawić mod 1648-wojna trzydziestoletnia, tak jak zostało poprawione Bellum Crusis z submodami uwzględniającymi Polskę ?? :D Ktoś o tym myślał ? ;) Husaria jest za słaba w 1648.
To raczej spytaj w temacie tamtego moda.
Osobiście wątpię. Teraz Chłopaki Potop robią.
Dzięki, tak myślałem. Pewnie Potop też będzie dobry i nie będzie tak dziwnej, niewygodnej mapy jak w 1648. :D